Autor Wątek: Nowa CH-R vs Nowa Corolla Subiektywne opinie. Wady i zalety  (Przeczytany 28659 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nowa CH-R vs Nowa Corolla Subiektywne opinie. Wady i zalety
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Czerwca 2020, 10:40:46 »
Są gusta i guściki. Ja użytkuję jako 2 + 1, a częściej 1 + 1 i syn się już przyzwyczaił z tyłu, choć szyja mu się wyciąga :)
SAP ABAP Certified Developer

pawel_zg

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 25 Czerwca 2020, 13:58:50 »
Wiadomo , gusta i gusciki o wyglądzie auta , ale Toyoty CHR nie nazywajmy autem rodzinnym.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Czerwca 2020, 14:06:21 »
Wiadomo , gusta i gusciki o wyglądzie auta , ale Toyoty CHR nie nazywajmy autem rodzinnym.
W dobie Toyoty Highlander czy BMW X7 Corolle tez ciezko nazwac autem rodzinnym? Zalezy kto do potrzebuje. Jak ktos chce wozic 2+2 z bagazem na dachu nikt nie moze mu zabronic.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Czerwca 2020, 15:27:49 »
'Malucha' też nikt o zdrowych zmysłach nie nazwałby autem rodzinnym, a jednak nim był... :)
SAP ABAP Certified Developer

pawel_zg

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 25 Czerwca 2020, 19:43:41 »
W dobie Toyoty Highlander czy BMW X7 Corolle tez ciezko nazwac autem rodzinnym? Zalezy kto do potrzebuje. Jak ktos chce wozic 2+2 z bagazem na dachu nikt nie moze mu zabronic.

Te auta które wymieniłeś mają do siebie to , że właśnie nie trzeba wozić trumny na dachu żeby pojechać z rodziną na wakacje. A wybacz dać 100 tys i wozić trumnę na dachu to chore . A rodzina 2 + 2 o ktorej mowa to tylko dzieci małe naprawdę bo większe klaustrofobii dostaną. Chociaż małe podobnie bo foteliki sporo zabierają miejsca

Offline Vega

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Czerwca 2020, 21:03:57 »
Paweł,czy Ciebie w dzieciństwie w szafie zamykali bo masz jakąś fobie z tą klaustrofobią:) moje wnuki nie marudzą. Jeżeli porównujesz te dwa auta to zestaw chr z hatchbekiem (porównywalne wymiary)
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwca 2020, 21:11:55 wysłana przez Vega »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #51 dnia: 25 Czerwca 2020, 21:37:13 »

Te auta które wymieniłeś mają do siebie to , że właśnie nie trzeba wozić trumny na dachu żeby pojechać z rodziną na wakacje. A wybacz dać 100 tys i wozić trumnę na dachu to chore . A rodzina 2 + 2 o ktorej mowa to tylko dzieci małe naprawdę bo większe klaustrofobii dostaną. Chociaż małe podobnie bo foteliki sporo zabierają miejsca
Za dzieciaka moi rodzice mieli Suzuki Maruti inaczej Alto. To auto wielkosci Malucha. Na wakacje sie dalo pojechsc w 5 osob. Bez bagaznika na dachu. I wtedy to bylo rodzinne auto.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 25 Czerwca 2020, 22:18:33 »
Za dzieciaka moi rodzice mieli Suzuki Maruti inaczej Alto. To auto wielkosci Malucha. Na wakacje sie dalo pojechsc w 5 osob. Bez bagaznika na dachu. I wtedy to bylo rodzinne auto.
Przecież takie porównania nie mają sensu. Wraz z rozwojem zmieniają sie standardy i ich postrzeganie. Kiedyś wozem drabiniastym podróżowała cała rodzina i też dało radę, a że jechali przez tydzień w śniegu, deszczu i upale to nic .Wtedy to był rodzinny pojazd.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #53 dnia: 25 Czerwca 2020, 22:44:33 »
Przecież takie porównania nie mają sensu. Wraz z rozwojem zmieniają sie standardy i ich postrzeganie. Kiedyś wozem drabiniastym podróżowała cała rodzina i też dało radę, a że jechali przez tydzień w śniegu, deszczu i upale to nic .Wtedy to był rodzinny pojazd.
No wiec do tego wlasnie zmierzam :) porownania nie maja sensu. Kazdy ma inne wymagania. To takie same rozwazania czy wziac bialy samochod czy czarny :)

pawel_zg

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 26 Czerwca 2020, 14:52:18 »
Paweł,czy Ciebie w dzieciństwie w szafie zamykali bo masz jakąś fobie z tą klaustrofobią:) moje wnuki nie marudzą. Jeżeli porównujesz te dwa auta to zestaw chr z hatchbekiem (porównywalne wymiary)

Nie, nie mam klaustrofobii , tylko nazywajmy rzeczy po imieniu. Zarówno CHR jak i Corolla do aut rodzinnych nie należą. A jak ktoś słusznie zauważył czasy sie zmieniają i to mocno i trzeba sobie to życie ułatwiać i czynić przyjemnym.
Pozdrawiam

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Czerwca 2020, 15:16:16 »
Każdy kto ma rodzinę i samochód to on jest dla niego samochodem rodzinnym.Przecież nikt nie kupuje samochodu tylko w określonym celu a to jeden na zakupy drugi do pracy trzeci itp itd.Wialkośc zależy od zasobności portfela.Takie jest moje zdanie

pireus

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Czerwca 2020, 19:25:38 »
Przecież nikt nie kupuje samochodu tylko w określonym celu a to jeden na zakupy drugi do pracy trzeci
Wraz ze wzrostem zamożności społeczeństwa coraz częściej kupuje się samochody w określonym celu, ja tak zrobiłem. Mały do miasta, duży na dalsze wyjazdy.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Czerwca 2020, 21:02:54 »
To gratuluję ja mam jeden duży do wszystkiego i mam taniej niż ty

Offline michalg93

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 26 Września 2020, 23:08:21 »
Minusy C-HR względem Corolli (według mnie):
- w C-HR siedzi się jak na krześle (siedzenia nie można wystarczająco nisko obniżyć),
- mała regulacja kierownicy,
- wyciszenie to dramat,
- jest ciasny z tyłu.

Braki w C-HR względem Corolli:
- brak miejsca na smartfon (w tą małą wnękę wejdzie może Nokia 3310),
- brak nawiewu z tyłu,
- brak podłokietnika z tyłu,
- brak przełącznika zmiany trybu jazdy gdzieś "pod ręką" (nawet w Aurisie było to w okolicach skrzyni, tak jak jest w Corolli),
- brak ledów w bagażniku (pierdoła, ale w Corolli jest).

Ogólnie w C-HR (podkreślmy, że droższej od Corolli porównując full opcje) brak nawet w opcji:
- ładowarki indukcyjnej,
- wyświetlacza HUD,
- podgrzewania wycieraczek,
- adaptacyjnych świateł drogowych,
- podgrzewania foteli z tyłu,
- panoramicznego dachu,
- brak oświetlenia drzwi z tyłu.

Jedyny plus C-HR nad Corollą to wygląd zewnętrzny i nieco większy prześwit.

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 26 Września 2020, 23:13:35 »
Porównywanie samochodów z różnych sagmentów mija się z celem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl