Autor Wątek: Pomoc w zakupie Auris 1.6 132  (Przeczytany 3993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Procesor1

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Pomoc w zakupie Auris 1.6 132
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Stycznia 2020, 16:10:36 »
Znalazłem kilka takich w bardzo zbliżonych cenach wszystkie u dilerów
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-1-6-premium-faktura-vat23-salon-polska-gwarancja-serwis-w-aso-ID6CA2Xy.html
Co o tym sądzicie sporą w tych samych cenach i wyposażeniu jest
Pytanie jeszcze o wersję wyposażenia trzeba mi z tempomatem od jakiej wersji jest montowany, znalazłem jak ludziska dokładają tempomat ale w wersji z przed liftu czy ktoś to robił po lifcie

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Stycznia 2020, 17:52:02 »
Pytanie jeszcze o wersję wyposażenia trzeba mi z tempomatem
ten co dajesz z linka tempomat ma. W sumie wygląda na ładny egzemplarz, tylko zastanawia jego "historia internetowa" okres 2017-09 - 2019-11 ? bezwypadkowy nie napisane.
znalazłem jak ludziska dokładają tempomat ale w wersji z przed liftu czy ktoś to robił po lifcie
nie pchaj się w doposażanie jakichś golasów, kup już ze wszystkim.
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2020, 18:14:27 wysłana przez bazi »

Offline wlodpan92

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Stycznia 2020, 18:45:27 »
Ja mam pytanie ogólne w sprawie zakupy używanej Toyoty w salonie. Czy są jakieś haczyki z tym związane? Bo planuje kupić Auris 1.6 kombi rok 2017 przebieg w okolicach 62 tys km. Na co zwrócić uwagę? Byłem już na jeździe próbnej i trochę zaniepokoił mnie w jednym egzemplarzu  zgrzyt skrzyni przy zmianie biegu z 1 na 2. Na innych przełożeniach nie odczułem tego problemu. I zastanawiam się czy to będzie dobry wybór do jazdy na trasie (ok 100 km codziennie po ekspresówce z prędkością 120-130 km/h). I jeszcze jedno: ile można realnie utargować cenę (wyjściowa 63 900)? A są na rynku tańsze egzemplarze.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Stycznia 2020, 21:45:44 »
Są dwie opcje ;

- kupujesz tani egzemplarz od osoby prywatnej ,ale kupiony w Polsce (cenny niższe niż w ASO toyoty o 5-8 tys)
-Kupujesz drożej ,ale z gwarancją i wszystkie naprawy które zauważysz , bez łachy muszą ci w okresie gwarancyjnym naprawić

ile realnie można utargować-wszystko zależy od Ciebie , kupując 5 toyotę używaną w tym samym salonie ,zaproponowałem cenę o 4 tys niższą od ceny wywoławczej , pracownik działu komisowego toyoty, chwycił sie za głowę , po czym stwierdził -no dobra , i podał mi rękę. <taniec> <taniec>
Na każdej używanej toyocie aso , chce zarobić minimum 5tys ,( nawet na tych za 25tys zł !!!!!!) więc trzeba ich cisnąć , i atakować . Pamiętaj że im też zależy na sprzedaży , nawet jak mówią co innego.
RAV4 2.5 hybrid

Offline Procesor1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Stycznia 2020, 09:24:12 »
ale czy możliwym jest by toyota sprzedawała powypadkowe lub jakieś uszkodzone?
Do bazi gdzie sprawdzacie te historie pojazdów?
Czy takie pierdoły bądz nie pierdoły jak  asystent pasa ruchu, parka asyst jest to potrzebne w codziennym życiu ?

Offline Procesor1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Stycznia 2020, 09:39:16 »
czy jest gdzieś możliwość sprawdzenia nieodpłatnego badz symboliczną  opłatę jakiegoś raportu po vin samochodu?

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Stycznia 2020, 09:57:08 »
autobaza.pl
Jak w wynikach pokazuje sie  jeden incydent lub wiecej , to wiadomo co to znaczy.

Offline Przemo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Stycznia 2020, 10:02:01 »
Incydent może oznaczać kolizję a nie np. szkode całkowitą.

Offline actchris

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Stycznia 2020, 09:33:30 »
Incydent oznacza że była robiona wycena szkody przez ubezpieczyciela, mógł to być kamień w szybę, rysa parkingowa albo totalna demolka auta. Po wykupieniu raportu autobaza.pl podaję datę wyceny, wycenę szkody (widełki ubezpieczyciela) oraz o ile zapisali gdzie na aucie wystąpiła szkoda, pokazane jest to na grafice auta + opisane przód, tył , szyba itp ... mi koleś cofając zarysował na wielkość paznokcie lakier przy nadkolu i jest to jaako incydent ale na 900 zł więc wiadomo że to nie była czołówka z tirem :) wyceny trzeba brać na logikę bo jak zobaczymy 50 tyś wycenę to nie będzie to rysa na parkingu tylko coś poważniejszego .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl