Autor Wątek: Koszt przeglądu Camry XV70  (Przeczytany 57964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Severus

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Koszt przeglądu Camry XV70
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lutego 2020, 16:33:27 »
Ja już po pierwszym... zaraz drugi... bo już 26 tys.
Ale nie wiem/pamiętam, takie pytania to na forum aygo, yarisa itp. Bez urazy :)

Ciekawe kto jeszcze nie wie i nie pamięta ale chciałby o tym wszystkich poinformować. Bez urazy. XD
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2020, 16:42:56 wysłana przez Severus »

Offline dpitera

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Lutego 2020, 17:18:16 »
Człowiek zadał konkretne pytanie: co robią a raczej co powinni zrobić w ASO i średnio ile to powinno kosztować a gromadka robi sobie zwyczajny hate....a ten moderat to jakaś porażka...człowieku jeździj sobie a czym tam chcesz g...nas to interesuje. Jeśli masz coś do powiedzenia w temacie to zapraszamy do dyskusji jeśli nie to swoje przemyślenia zostaw na spotkania u cioci na imieninach i buzia w k...ł.

Temat bardzo ciekawy i istotny dla nowych nabywców Camry....tak więc podłączam się jako zainteresowany i uprzejma prośba do tych Państwa którzy już są po pierwszych przeglądach o informację:
- jaki jest średnio koszt przeglądu,
- co powinni wymienić,
- jaki olej rekomendujecie a jaki chcą wlać w ASO.

Niestety dziś żeby nie zostać wyrolowanym trzeba się cokolwiek orientować co za ile i oczywiście do którego ASO nie warto zajeżdżać.

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Lutego 2020, 20:46:15 »
Nie wydaje Ci się, że łatwiej było by wykonać 2-3 telefony do serwisów w okolicy, żeby tą cenę poznać?
- co powinni wymienić,
W książce serwisowej, z tego co pamiętam jest wyszczególniony zakres obowiązkowych czynności dla każdego przeglądu.
- jaki olej rekomendujecie a jaki chcą wlać w ASO.
Chyba najlepiej taki, jaki rekomenduje producent. Zna się pewnie lepiej niż kilka osób na forum.

W dyskusji, można się zgadzać lub nie, wymieniać argumenty. Od tego jest takie forum, ale obrażanie kogoś jest delikatnie mówiąc słabe, tak jak mówienie o sobie w 3 osobie
...nas to interesuje
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2020, 20:48:39 wysłana przez snickers »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Lutego 2020, 20:49:41 »
Nie wydaje Ci się, że łatwiej było by wykonać 2-3 telefony do serwisów w okolicy, żeby tą cenę poznać?
- co powinni wymienić,
W książce serwisowej, z tego co pamiętam jest wyszczególniony zakres obowiązkowych czynności dla każdego przeglądu.

Juz poruszalismy ta kwestie. Trzeba by bylo ich obdzwonic. Nagrac na telefon. I pojechac tam gdzie taniej. Standardowo rzuca wiecej niz przez telefon o jakies 150-300zl to pokazac rozmowe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Lutego 2020, 22:20:23 »
Nie wiem nie spotkałem się jakoś z czymś takim, poza tym za 100 zł nie jechał bym do innego miasta na przegląd, czas i koszt przejazdu powodują, że to przestaje być opłacalne.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Lutego 2020, 22:46:13 »
Nie wiem nie spotkałem się jakoś z czymś takim, poza tym za 100 zł nie jechał bym do innego miasta na przegląd, czas i koszt przejazdu powodują, że to przestaje być opłacalne.
Mowimy o nawet 400zl w CHR i Corolli. W Camry moze byc tak samo. I w wielu przypadkach umowienie sie w konkretnym serwisie nie generuje zadnego dodatkowego kosztu ani straty czasu. Ot tak.

Offline ziko234

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Lutego 2020, 19:06:23 »
Ja w Camry na razie mam zrobione 4k, ale w aurisie co mam koszt przeglądu przy 45tys w Warszawie Toyota Okęcie 1200zł a w Białej Podlaskiej dokładnie 910zł z wymianą dodatkowo filtra powietrza. Więc różnica jest spora.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Lutego 2020, 19:40:07 »
Ja w Camry na razie mam zrobione 4k, ale w aurisie co mam koszt przeglądu przy 45tys w Warszawie Toyota Okęcie 1200zł a w Białej Podlaskiej dokładnie 910zł z wymianą dodatkowo filtra powietrza. Więc różnica jest spora.

Ale kolego jak jezdzisz aurisem to musisz jezdzic tam gdzie jest tanio. Jak masz Camry to jestes wielki pan i nie musisz patrzec na koszt przegladu.

To tak nawiazujac do kilku osob wysmiewajacych ten watek...

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Lutego 2020, 21:51:00 »

Sorry... ale na prawdę widzisz sens w jeździe 170 km (ponad 2 godz.) w jedną stronę, żeby zaoszczędzić 290 pln... Po podliczeniu kosztów czasu paliwa itp. ile zostanie?
Na prawdę warto? Na prawdę nie jest to żałosne? Na pewno smutne

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Lutego 2020, 22:22:30 »

Sorry... ale na prawdę widzisz sens w jeździe 170 km (ponad 2 godz.) w jedną stronę, żeby zaoszczędzić 290 pln... Po podliczeniu kosztów czasu paliwa itp. ile zostanie?
Nie. Bo skoro i tak jestem prawie codziennie w wawie i w lodzi wiec mi to bez roznicy. Koszt dojazdu jest ten sam, czas obslugi jest ten sam. I obstawiam ze nie tylko ja robie wieksze przebiegi.

Wiec mam kilka ASO w Wawie w obrebie 20minut dojazdu przed porannym szczytem. Lub 30 minut dojazdu do Lodzi, Rzgowa lub Zdunskiej Woli w porze szczytu.

Offline ziko234

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Lutego 2020, 15:25:53 »

Ale kolego jak jezdzisz aurisem to musisz jezdzic tam gdzie jest tanio. Jak masz Camry to jestes wielki pan i nie musisz patrzec na koszt przegladu.

Czyli mając Aurisa i Camry jestem pół pan :D

Akurat mam tam rodzinę więc przyjemne z pożytecznym i z oszczędnością :)
Chciałem tylko pokazać na danych przykładach, że rzeczywiście co ASO to inna cena  a różnica to nawet kilkaset zł.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Lutego 2020, 20:41:20 »
Porównajcie sobie cenę za metr mieszkania. Koszty życia i prowadzenia biznesu w duzych miastach są wyższe niż w mniejszych i stąd te różnice.
Jazda ?na wieś? żeby taniej zrobić przegląd to jak wożenie słoików od mamy. Pewne nawyki niektórym nie wychodzą z krwi. Mam nadzieję, że wasi klienci myślą tak jak wy... powodzenia :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Lutego 2020, 20:52:29 »
Porównajcie sobie cenę za metr mieszkania. Koszty życia i prowadzenia biznesu w duzych miastach są wyższe niż w mniejszych i stąd te różnice.
Jazda ?na wieś? żeby taniej zrobić przegląd to jak wożenie słoików od mamy. Pewne nawyki niektórym nie wychodzą z krwi. Mam nadzieję, że wasi klienci myślą tak jak wy... powodzenia :)
Prosze admina o posprzatanie watku. I przeniesienie wiadomosci niezwiązanych z kosztem przegladu Camry do kosza - tam gdzie ich miejsce. 

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Lutego 2020, 20:59:13 »
Kolego Marcinie, bardzo proszę zrób folder archiwum i zrzuć tam co uważasz za smutne...  <taniec>
Zanim koledzy z innych marek zaczną się nabijać, że hybryda niby oszczędna ale właścicieli dalej na serwis nie stać...  <zalamka>

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Koszt przeglądu Camry XV70
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Lutego 2020, 21:01:56 »
Kolego Marcinie, bardzo proszę zrób folder archiwum i zrzuć tam co uważasz za smutne...  <taniec>
Zanim koledzy z innych marek zaczną się nabijać, że hybryda niby oszczędna ale właścicieli dalej na serwis nie stać...  <zalamka>

Swoim ego wlasnie rozwaliles sufit :)

Jeszcze odniose sie do drozyzny w stolicy. Rozumiem ze jak cos kupujesz przez Internet to rowniez wybierasz najdrozsze bo cie stac? Sloma z butow wystaje...

A ten brak składanych lusterek po zamknięciu to już totalna porażka... Mi salon w krk zaproponował moduł za 450... kupiłem na chińskim portalu... z wysyłką wyszło 99 pln... Montaż to 15 min, nic nie trzeba ciąć itp... I w końcu mam funkcję, która jest w Priusie, który jest przecież klasę niżej.

Zaraz, zaraz... cos mi tu nie pasuje. Jak Cie stac na Camry to dlaczego nie kupiles modulu za 450zl w ASO? Hipokryzja.
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2020, 21:08:16 wysłana przez klaudiusz »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl