Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936616 razy)

Offline KacperRav4

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #180 dnia: 17 Kwietnia 2020, 21:46:14 »
Kurde ja ostatnio coś takiego znalazłem...
https://youtu.be/oVgjs5dH1XI
Szukałem trochę po zagranicznych sklepach ale nic nie znalazłem :(
Fajnie jak by sie udało zrobić takie plastiki do Rav'ki IV (2013)
W ambient light z aliexpress bawić sie nie chce bo dość kiczowato wygląda

Offline Sebastian_M

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #181 dnia: 17 Kwietnia 2020, 21:52:55 »
Odnośnie dodatkowego oświetlenia, czy spotkaliście się z rozwiązaniem dedykowanym do schowka pasażera w najnowszym modelu Rav4?
Niby mały szczegół a jednak brak da się odczuć :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 17 Kwietnia 2020, 22:28:33 »
A czy masz podmienione przyciski sterowania szybami na te podświetlone? Bo czytałem gdzieś na amerykańskim forum, że po zamontowaniu tych podświetlonych klamek, nie działa podświetlenie przycisków sterowania szybami (jeśli takie masz założone).

Działa, ja mam to zalozone, spróbuje wstawic zdjecia wieczorem.

I jeszcze jedno pytanie. Czy to podświetlenie nie irytuje przy nocnej jeździe? Bo wygląda że dosyć mocno świeci.

Offline JMB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #183 dnia: 17 Kwietnia 2020, 22:34:57 »
Takie oświetlenie bagażnika jest fajne
Dotykowy włącznik

Tak wygląda w rzeczywistości dokładnie ten model z linku, jestem bardzo zadowolony z niego. Włącza się wraz z otwarciem klapy oraz dotykowo.

To podeślij zdjęcia, i może linka. To sobie sprawię prezencik na imieniny, bo kuszą mnie te podświetlone klamki. I dodatkowe oświetlenie w bagażniku.

A tak wygląda działający zestaw. Klamki zakupiłem również na amazonie. Mnie osobiście nie irytuje, żony również. Szczególnie że ja osobiście ze swojej strony całość mimowolnie zasłaniam ramieniem.

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #184 dnia: 17 Kwietnia 2020, 22:57:40 »

To podeślij zdjęcia, i może linka. To sobie sprawię prezencik na imieniny, bo kuszą mnie te podświetlone klamki. I dodatkowe oświetlenie w bagażniku.

A tak wygląda działający zestaw. Klamki zakupiłem również na amazonie. Mnie osobiście nie irytuje, żony również. Szczególnie że ja osobiście ze swojej strony całość mimowolnie zasłaniam ramieniem.

[/quote]

Czy kolor niebieski (Blue z amazona) dokładnie pasuje do panelu przycisków i reszty?
Na amazonie sprzedają też "Ice blue". Który będzie odpowiedni?

Offline JMB

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 17 Kwietnia 2020, 23:07:19 »
Czy kolor niebieski (Blue z amazona) dokładnie pasuje do panelu przycisków i reszty?

Ice blue pasuje bardziej, do przycisków.

Mój wybór pokierowany był dopasowaniem do koloru lakieru;)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #186 dnia: 17 Kwietnia 2020, 23:12:00 »

Ambient jest ZA-JE-BIS-TY! Kurde, mogę siedzieć w Audi i po prostu micha mi się sama cieszy. Tam jest oddzielnie linia podkreślająca kształt boczku z przodu nad klamką i oddzielnie podświetlenie boczku przy słupku B świecące w dół, każde można sobie ustawić w innej kolorystyce. Wszystkie przyciski podświetlone na biało.
Jak wchodzi się do auta gdy jest ciemno, podświetla się delikatnie na biało, włączasz zapłon i płynnie przechodzi w kolorystkę ustawioną samemu. Podświetlenie wnęk klamek jest białe, ale w ogóle nie rzuca się w oczy, bardzo delikatne, widać je mocniej dopiero jak włoży się rękę do wnęki klamki. Naprawdę chapeau bas dla ludzi, którzy zaprojektowali to wnętrze. Po prostu taki prosty bajer, a wygląda jak milion dolarów.
Gdyby zrobili coś takiego do RAV4, ani chwili bym się nie zastanawiał...
Aż chyba pójdę do garażu sobie posiedzieć w Audi. Kurde, w RAV4 brakuje tej pieprzonej wisienki...

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #187 dnia: 17 Kwietnia 2020, 23:18:34 »
Cytat: Kiełek w Dzisiaj o 16:02:11

Takie oświetlenie bagażnika jest fajne
    Dotykowy włącznik

Tak wygląda w rzeczywistości dokładnie ten model z linku, jestem bardzo zadowolony z niego. Włącza się wraz z otwarciem klapy oraz dotykowo.

Oficjalnie zazdraszczam! Niestety Amazon ma dla mnie taką wiadomość: "Currently, there are no sellers that can deliver this item to your location."

Offline KacperRav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: 17 Kwietnia 2020, 23:32:49 »

Ambient jest ZA-JE-BIS-TY! Kurde, mogę siedzieć w Audi i po prostu micha mi się sama cieszy. Tam jest oddzielnie linia podkreślająca kształt boczku z przodu nad klamką i oddzielnie podświetlenie boczku przy słupku B świecące w dół, każde można sobie ustawić w innej kolorystyce. Wszystkie przyciski podświetlone na biało.
Jak wchodzi się do auta gdy jest ciemno, podświetla się delikatnie na biało, włączasz zapłon i płynnie przechodzi w kolorystkę ustawioną samemu. Podświetlenie wnęk klamek jest białe, ale w ogóle nie rzuca się w oczy, bardzo delikatne, widać je mocniej dopiero jak włoży się rękę do wnęki klamki. Naprawdę chapeau bas dla ludzi, którzy zaprojektowali to wnętrze. Po prostu taki prosty bajer, a wygląda jak milion dolarów.
Gdyby zrobili coś takiego do RAV4, ani chwili bym się nie zastanawiał...
Aż chyba pójdę do garażu sobie posiedzieć w Audi. Kurde, w RAV4 brakuje tej pieprzonej wisienki...
Kurde no dokładnie! Zamówił bym te taśmy z aliexpress ale boje sie ze kiczowaty efekt będzie  :(

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: 18 Kwietnia 2020, 05:08:06 »

Ice blue pasuje bardziej, do przycisków.

Mój wybór pokierowany był dopasowaniem do koloru lakieru;)

Jeśli dobrze pamiętam to podświetlenie ambientowe dla nog i wnęk jest niebieskie? Więc to niebieskie do klamek pasuje do reszty.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 18 Kwietnia 2020, 07:24:08 »
Niestety Amazon ma dla mnie taką wiadomość: "Currently, there are no sellers that can deliver this item to your location."
To co sprzedawane jest na Amazonie najczęsciej jest też na Ebay i Ali.

Offline makary73

• Toyot Leżący
  • *
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2020, 13:57:53 wysłana przez makary73 »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #192 dnia: 18 Kwietnia 2020, 16:27:54 »
Troszkę szukałem tych lampek w kalpę na Ali, znalazłem tylko jedną ofertę, wyglądającą dość badziewnie, nie mają włączników dotykowych.

LINK
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2020, 16:29:48 wysłana przez Kiełek »

Offline radmor

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #193 dnia: 20 Kwietnia 2020, 08:54:59 »
Mam dwa pytania do osób wymieniających ledy wewnatrz auta.
1. Które będą lepsze (łatwość montażu, światło): "normalne żarówki" [link] czy "płaskie" [link]
2. Niektóre oferty oprócz standardu (wnetrze przód-tył, bagażnnik) oferują jeszcze ledy do oświetlenia nóg i tablicy rejestracyjnej - czy je również wymienialiście?

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #194 dnia: 20 Kwietnia 2020, 09:53:12 »
Mam dwa pytania do osób wymieniających ledy wewnatrz auta.
1. Które będą lepsze (łatwość montażu, światło): "normalne żarówki" [link] czy "płaskie" [link]
2. Niektóre oferty oprócz standardu (wnetrze przód-tył, bagażnnik) oferują jeszcze ledy do oświetlenia nóg i tablicy rejestracyjnej - czy je również wymienialiście?
Ad. 1 Nie ma znaczenia. Oba komplety zakłada się tak samo. Płaskie mocniej świecą i "ladniej" wygląda świecący klosz bo równo w całości oświetlony.
Ad. 2 Nie wymieniałem ponieważ tablica i nogi (przedni rząd) mają już  ledowe podświetlenie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl