Poczekaj na spokojnie, nie nakręcaj się.
Osobiście mam Android auto i JBL i kilka uwag:
- wyświetlacz trochę za mały i raczej za małej rozdzielczości, ale wszystko czytelnie widać, chociaż kontrast ustawiłem na 80%-90% (powinno być full HD)
- sam android auto... nic więcej w aucie nie potrzebuję. Mapa chodzi genialnie, polecenia głosowe chodzą idealnie i to zarówno przy szukaniu adresów jak i wybieraniu nr z telefonu. Wszystko sprawnie i przejrzyście, a dodatkowo wyświetlona mapa satelitarna uprzyjemnia widok i nieco maskuje niską rozdzielczość wyświetlacza
- do słuchania muzyki używam AIMP który genialnie współpracuje z android auto. Wszystko działa jak należy.
- sam JBL za 5900zł w moim wypadku gra bardzo dobrze. Po wygrzaniu głośniki grają czysto a bas jest dynamiczny, nie dudniący. W EQ mam ustawione wszystko na 0, za to podbity bas w radio na +2, +1 przy głośniejszej muzyce.
- główna uwaga co do JBL i android auto. Współpracują bardzo dobrze, a dzięki EQ w AIMP można sobie wszystko wyregulować. Ale musisz mieć na względzie że sam JBL z procesorem dźwięku działa tak że po przekroczeniu głośności 44 ścisza BAS. Jest to odczuwalne, na początku nieco irytowało. Zagłębiłem się w temat. I samo ustawienie JBL jest takie żeby grać jak najczyściej. Więc automatycznie wyciszy bas, jeśli uzna że głośnik mógłby zacząć charczeć. Podobnie miałem w swoim prywatnym aucie gdzie przy procesorze dźwięku ALTO w trybie automatycznym, sterował dźwiękami żeby grać czysto. Tylko że w JBL nie można tego "auto" wyłączyć niestety.
- co do jakości rozmów, dzwonię codziennie z racji moich wyjazdów i nikt z moich odbiorców nie mówił o słabej jakości rozmów, tutaj jest ok.