No właśnie, zamontowałem
pilot do bram, tz. pilot HB Proxima do auta.
Koszt ok. 100 zł, w serwisie allegro wystarczy wybrać swój system bramy, w moim przypadku to system Flor Nice na dwie bramy (dom i osiedlowa). Pilot pozwala skopiować (zaprogramować) obecny pilot maksymalnie do 4-ch odbiorników (steruje się liczbą kliknięć).
Jako przełącznik miałem pod ręką dodatkowy monostabilny ESR/OFF, więc zdublowałem zamiast zaślepki. Myślałem wmontować A/start/stop, ale kolega przechwycił to na aukcji

Podłączenie nie jest skomplikowane, dwa skrajne kabelki ze złącza (nr. 1 i 6) podłączyłem równolegle (nie przecinając) dokładnie tak jak na przełączniku po lewej stronie. Jest to opcja podświetlenia.
Zasilanie do pilota HB (pobór ok. 20 mA). Minus podłączyłem do kabelka gniazda zapalniczki, natomiast +12 V najpierw do przełącznika (nr. 2), dalej z przełącznika (nr. 5) do plusa +12 V podświetlenia ambientowego konsoli (każdy model ma złącze dwupinowe, w niektórych fabrycznie jest podłączone pod led?a).
Generalnie, zasilanie pilota można podłączyć do zapalniczki, jednak wtedy pilot można uruchomić po odpaleniu auta. Przypadkowo zauważyłem że plus podświetlenia ambietowego zawsze jest aktywny.