Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 993529 razy)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1425 dnia: 10 Lutego 2021, 12:08:49 »
Macie jeszcze coś takiego ale cena zabija
https://sklephadron.pl/moduly-android-auto-carplay/5751-modul-android-auto-i-carplay-cp11.html

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Ale tu masz nadal AA po przewodzie, do tego po co nam moduł który daje funkcjonalność którą już mamy? To bardziej do modeli gdzie nie ma AA I CP.
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2021, 12:12:56 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline sputol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Rav4
« Odpowiedź #1426 dnia: 10 Lutego 2021, 12:14:52 »
Ano mam Rav4 z 2017 więc to dla takich jak ja...

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1427 dnia: 11 Lutego 2021, 21:54:48 »
Nic z tego panelu z Lexusa. Pasuje idealnie, cały podświetlony, ale nie działa nic poza szybą kierowcy.

Offline ziembol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1428 dnia: 13 Lutego 2021, 16:34:54 »
Pytanie do kolegów, którzy założyli podświetlenie klamek oraz przycisków sterowania szyb.
Po podłączeniu i tego i tego nie mam podświetlonych przycisków pasażerów. Najpierw zakładałem przyciski i wszystko działało (przyciski a Ali z przejściówkami - dziś domontowałem podświetlenie klamek i po spięciu całego ustrojstwa działa podświetlenie klamek u pasażerów przestało podświetlać przyciski. I kierowcy wszystko OK. Dodam, ze opuszczani ei podnoszenie szyby działa normalnie

edit: ogarnąłem - trzeba zachować kolejność - najpierw przejściówka od klamek, dopiero później przejściówka do przycisków .
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2021, 17:31:30 wysłana przez ziembol »

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1429 dnia: 13 Lutego 2021, 22:04:14 »
Nic z tego panelu z Lexusa. Pasuje idealnie, cały podświetlony, ale nie działa nic poza szybą kierowcy.
Chciałeś dobrze, nie wyszło. Ja czekam na zamówiony komplet z Ali. Są różne opinie o tych zamiennikach, ale moim zdaniem te podzespoły są dostępne na Ali bo są u nich produkowane na pierwszy montaż - znaczek Made in Japan to ściema. Wiem co mówię bo w pewnej wytworni produkującej dla przemysłu motoryzacyjnego sam widziałem felgi tłoki pierścienie tuleje i inne odlewy ze znaczkiem Made in Germany. I generalnie nie wspominał bym tu o tym gdyby nie to że ta wytwórnia jest w podkarpackim. Te przełączniki to tzw. nocna produkcja bez oznaczeń (bardzo częsta praktyka w ChRL). Inaczej komu opłacało by się budować linię produkcyjną dla takiej pierdoły, którą kupują tylko świry majsterkowicze poprawiający fabrykę
"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1430 dnia: 13 Lutego 2021, 22:11:14 »
Nie zgodzę się, już na pierwszy rzut oka sam zauważysz różnice w produkcie OE a tym chińskim. Nie mówię że to jakaś lipa, ale różnice są i w wyglądzie, materiale jak i działaniu samych przycisków. Spełniają zaś swoje zadanie i to jest fakt.

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1431 dnia: 13 Lutego 2021, 22:17:51 »
Miałeś oba z tej samej linii do tego samego modelu auta do porównania? Zakładam że nie.
Ja wiem że nie będzie to 1-1 to samo bo że pasują do RAV nie oznacza że są do niej produkowane.
Zapomniałem dodać że jak mam kupować używki niewiadomego pochodzenia to wolę te od chinoli.
« Ostatnia zmiana: 13 Lutego 2021, 22:20:53 wysłana przez tilf »
"Nie dyskutuj z debilem! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1432 dnia: 13 Lutego 2021, 22:21:05 »
Miałeś oba z tej samej linii do tego samego modelu auta do porównania? Zakładam że nie.
Ja wiem że nie będzie to 1-1 to samo bo że pasują do RAV nie oznacza że są do niej produkowane.

Mam chiński (ten od gościa z pszczołą w logo) i mam oryginalny z samochodu bez podświetlenia i o tym napisałem, różnią się jakością i pracą przycisków.:)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1433 dnia: 13 Lutego 2021, 22:22:28 »

Mam chiński (ten od gościa z osą ;) w logo) i mam oryginalny z samochodu bez podświetlenia i o tym napisałem, różnią się jakością i pracą przycisków.:)

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1434 dnia: 13 Lutego 2021, 22:28:50 »
Ja zamówiłem od innego sprzedawcy, zobaczymy co przyjdzie  :grin:

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1435 dnia: 13 Lutego 2021, 23:43:07 »
Jest różnica w pracy przełączników od CHR i tych z Alli. Ja zamawiałem przewody z przełącznikami z Alli, a PL Alledrogo kupiłem oryginały od CHR. Wystarczy wziąć dwa w rękę i widać różnice na korzyść tych od CHR. Co do pracy, te z Alli pracują bardziej szorstko, te oryginalne mięciuteńko.

Offline tilf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1436 dnia: 14 Lutego 2021, 00:46:47 »
Ok rozumiem ze może być różnica na minus i to akceptuję.  Nie mniej nie zmienia to mojego stanowiska, nie kupuję części niewiadomego pochodzenia. Tym co kwestionują to co piszę proponuję prześledzić niektóre konta na znanych portalach. Tam są całe auta do wyboru do koloru, wystarczy żeby chciało wam się je skręcić ewentualnie pospawać co trzeba. Jeśli to już ktoś zrobi to odkryje ze auto nie było bite. Zaskoczeni?

Offline pirad

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1437 dnia: 14 Lutego 2021, 08:22:26 »
Ok rozumiem ze może być różnica na minus i to akceptuję.  Nie mniej nie zmienia to mojego stanowiska, nie kupuję części niewiadomego pochodzenia. Tym co kwestionują to co piszę proponuję prześledzić niektóre konta na znanych portalach. Tam są całe auta do wyboru do koloru, wystarczy żeby chciało wam się je skręcić ewentualnie pospawać co trzeba. Jeśli to już ktoś zrobi to odkryje ze auto nie było bite. Zaskoczeni?
Podzielam opinię kolegi.
Większość tych części pochodzi z samochodów bezwypadkowych.
Kupując takie części nakręcamy popyt i musi pojawić się podaż.
W pewnym momencie na sprzedaż mogą być części z naszego auta

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1438 dnia: 14 Lutego 2021, 09:31:00 »
Nie rozumiem tych rozterek.

Przecież można zamówić oryginalne przełączniki od CHR w ASO i będziemy wtedy mieli pewność, że nie pochodzą z nielegalnej rozbiórki z całego auta. 

Można też kupić podróbki z Ali... i nawet jak uda nam się część kupić przez kontener w EU to proszę jednak zgłosić tą przesyłkę do Urzędu Celnego aby naliczyli odpowiednie i należne daniny  i wtedy będzie ok.

Poza tym jak tu chwalący się wyżej kolega ma wiedzę, że ktoś sprzedaje na jakimś tam portalu "nielegalne części" to proszę o odrobinę odwagi cywilnej i zgłosić ten fakt odpowiednim organom ścigania. Później jak już zakończy się sprawa karna i będzie ogłoszony przepadek dowodów przestępstwa to już wtedy będziemy mogli tą swoja upatrzoną część kupić legalnie na aukcji u komornika i wtedy też będzie ok.

Wobec powyższych ustaleń to ja na razie rezygnuję z modyfikacji swoich przełączników :(

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1439 dnia: 14 Lutego 2021, 09:37:54 »
Sorry za powyższy za długi wywód - ale tak teraz spojrzałem to moja Corolla ma wszystkie przyciski podświetlane, a jak już kupię tą swoją upatrzoną Rav4 V generacji to będę miał te wszystkie światełka "wykastrowane" i jeszcze będzie mnie to kosztować dwa razy tyle. Dziwne i brak słów.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl