Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 993655 razy)

Offline DariuszD

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1545 dnia: 26 Lutego 2021, 16:59:50 »
Czy ktoś z szanownych forumowiczów w swojej RAV-ce robił coś z podświetlaniem (a raczej z jego brakiem) górnych przycisków od lampek wewnętrznych. W mojej Rav Comfort 2.5 hybrid jest brak podswietlenia co jest o wiele bardziej w moim odczuciu irytujące niż brak podświetlania przycisku szyb automatycznych. Odczuwa sie to przede wszystkim po zaparkowaniu auta w ciemnym garażu :-).

Pozdrawiam serdecznie

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1546 dnia: 26 Lutego 2021, 17:12:52 »
Czekamy cierpliwie na rozwiązanie od majfrendów...

Online Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1547 dnia: 26 Lutego 2021, 20:11:38 »
Wiele osób w  tym i ja przeszukiwało Internet, fora w innych krajach, ... w poszukiwaniu rozwiązania podświetlenia tych przycisków. Niestety na razie takowego brak. W innych modelach Toyoty spotyka się podświetlane przyciski jednak te moduły nie są kompatybilne z Rav4. Ja radzę sobie w ten sposób, że lekko uchylam drzwi.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline lechu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1548 dnia: 26 Lutego 2021, 21:05:17 »
 Mam pytanie do osób, które montowały podświetlenie klamek. LED od strony kierowcy podłączony jest przejściówką pod kostkę od regulacji lusterek. Problem polega na tym, że po włączeniu zapłonu podświetlenie klamki od strony kierowcy pali się cały czas a pozostałe po włączeniu lamp.  Czy u was jest tak samo? Może ja trafiłem na majfrenda, który zrobił złą przejściówkę?

Offline Tadeusz1962

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1549 dnia: 26 Lutego 2021, 21:18:25 »
Witam. Mam już w domu fotele skórzane z elektryczna regulacją fotela kierowcy. Trzeba doprowadzić pod fotel kierowcy zasilanie. Może mi ktoś podpowie z którego miejsca podciągnąć przewód ?

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1550 dnia: 26 Lutego 2021, 22:19:01 »
elektryczna
Kupiłeś te z olx za 1999? Jaka masz wersję? W C+S jest grzanie foteli więc jakąś już wiązka powinna iść

Offline Tadeusz1962

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1551 dnia: 26 Lutego 2021, 22:40:22 »
Kupiłem na allegro. Stan idealny za 2000. Trzeba tylko doprowadzić + 12 do pinu pod fotelem. Sprawdziłam, tylko gdzie się bezpiecznie podpiąć ? Chodzi o odpowiedni bezpiecznik.

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1552 dnia: 27 Lutego 2021, 09:02:10 »
Panel od Corolli E21 zamontowany, działa super. Dostałem w komplecie resztę przełączników, podświetlane od pasażerów. Wie ktoś czy będą działać plug&play?

podpiąć
Zgaduje, że masz wersję Active? W C+S są chyba z trzy wtyczki pod fotelem. Możesz kupić adapter do bezpieczników i podłączyć się do pustego gniazda w skrzynce albo w inny obwód bez cięcia kabli. Bardzo mało inwazyjne rozwiązanie.

Offline Tadeusz1962

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1553 dnia: 27 Lutego 2021, 11:00:23 »
Mam wersję comfort, odebrany z salonu w sierpniu. Wtedy nie było grzania foteli. Z podłogi wychodzi wiązka z trzema wtyczkami, 1-pas,2-poduszka, 3-okablowana wpięta do pustego gniazda (bez przewodów) pod fotelem. Tak jest po obydwu stronach. Zaglądałem za panel sterowania. Nie ma on włączników grzania foteli, ale dochodzą tam w miejsca włączników przewody. Wygląda to jakby instalacja była przygotowana pod grzanie. Nie ma tylko zasilania pod sterowanie elektryczne fotela kierowcy. Brakuje przewodu +12. Nowe fotele mają okablowanie wszystkich trzech gniazd.

Offline JarekK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1554 dnia: 27 Lutego 2021, 11:55:22 »
Mam wersję comfort, odebrany z salonu w sierpniu. Wtedy nie było grzania foteli. Z podłogi wychodzi wiązka z trzema wtyczkami, 1-pas,2-poduszka, 3-okablowana wpięta do pustego gniazda (bez przewodów) pod fotelem. Tak jest po obydwu stronach. Zaglądałem za panel sterowania. Nie ma on włączników grzania foteli, ale dochodzą tam w miejsca włączników przewody. Wygląda to jakby instalacja była przygotowana pod grzanie. Nie ma tylko zasilania pod sterowanie elektryczne fotela kierowcy. Brakuje przewodu +12. Nowe fotele mają okablowanie wszystkich trzech gniazd.

Cześć.Ja wpiąłem się(szybkozłaczką) w zasilanie gniazda w podłokietniku(15A) i fotelik działa  <taniec> niestety trzeba rozebrać tunel ale zajmuje to parę minut (na forum można znaleźć link do youtuba "jak to zrobić")
https://www.tme.eu/pl/details/bm00110/szybkozlaczki/bm-group/bm-00110/?brutto=1&gclid=EAIaIQobChMI1MCV8vqJ7wIVUvlRCh3-SQv6EAYYAiABEgJcdfD_BwE
tak wygląda ta złaczka.
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2021, 12:30:29 wysłana przez JarekK »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1555 dnia: 27 Lutego 2021, 12:45:12 »

Mam wersję comfort... Wygląda to jakby instalacja była przygotowana pod grzanie.
Bo jest, a grzanie foteli w tej wersji sprzed dołożenia jej w hybrydzie, jest opcją którą w każdej chwili można dołożyć w ASO.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Baracuda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1556 dnia: 27 Lutego 2021, 20:37:04 »
Mam wersję comfort... Wygląda to jakby instalacja była przygotowana pod grzanie.
Bo jest, a grzanie foteli w tej wersji sprzed dołożenia jej w hybrydzie, jest opcją którą w każdej chwili można dołożyć w ASO.
Mam pytanie. Odnośnie tych foteli. Odbieram niedługo wersję selection. Czy istnieje możliwość podpięcia foteli z wentylacją na istniejącej wiązce czy wymaga to większego zaangażowania i może się nie opłacić.

Offline Tomek16kk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1557 dnia: 28 Lutego 2021, 10:22:52 »
Jestem tutaj nowy chciałem się przywitać i zapytać czy kupił ktoś moduł do połączenia bezprzewodowo AA.

Offline Tomek16kk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1558 dnia: 28 Lutego 2021, 10:44:37 »

A jak to jest w wersji comfort 2.0 benzyna słyszałem że trzeba gdzieś dołożyć jakieś 2 przekazniki tylko gdzie?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1559 dnia: 28 Lutego 2021, 12:09:25 »
Wiele osób w  tym i ja przeszukiwało Internet, fora w innych krajach, ... w poszukiwaniu rozwiązania podświetlenia tych przycisków. Niestety na razie takowego brak. W innych modelach Toyoty spotyka się podświetlane przyciski jednak te moduły nie są kompatybilne z Rav4. Ja radzę sobie w ten sposób, że lekko uchylam drzwi.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

potwierdzam, jeszcze nie ma.
Dokładnie tak samo robię jak kolega, akurat to mi nie irytuję :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl