Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 937029 razy)

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1815 dnia: 13 Czerwca 2021, 22:47:25 »
To jest to oświetlenie o którym ja pisałem wcześniej, dla mnie maga fajne (reflektorki +schowek) Można to też zamówić z tego bonu 1000zł  do każdej wersji. Moim zdaniem nic wspólnego z ambiente nie ma.
edit: Cena bez montażu +150 -200 jak mi powiedzieli. Ja to chyba łyknę.

Kojarzysz jak to się nazywa? Pytając w ASO o dodatki z naciskiem o to co można dobrać, a nie jest widoczne w katalogu, praktycznie nic nie uzyskałem w odpowiedzi poza tym, co jest na ich www.
W Szczecinie pokazali mi katalog na ich stronie www  i tam to było, nazwy nie pamiętam.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Napisałem do TMP:
Cytuj (zaznaczone)
zestaw oświetlenia ambientowego wewnętrznych paneli drzwi, schowka pasażera oraz bagażnika modelu RAV4 wykonany w technologi POWER LED. Numer katalogowy tego zestawu to E PLNGE-P0500-12.

Zobaczymy co powie dealer.

Dealer coś powiedział? Wiadomo jaka cena?

Wariant na drzwi - niecałe 500 zł montażem, rozszerzona o schowek i bagażnik blisko 900 zł z montażem. Oczywiście zapomnieli zamówić :) Na dniach mają zamontować, zobaczymy. Ostatecznie tak pokręcili ceny, że wersję za 900 zł sprzedali za 465 zł z montażem - ich błąd, zrabatowali w ramach reklamacji.
Wrzucę zdjęcia jak założą. Jestem ciekaw czy to nie będzie wydane najgorzej 500 zł w życiu :D Sami nie wiedzieli co to jest, bo nigdy tego nie montowali.

Offline rafalhammer

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1816 dnia: 21 Czerwca 2021, 10:54:50 »
Heh, jeśli ktoś zamierza podłączyć u siebie moduł TPMS z Ali to pewnie będzie to robił na podstawie filmu https://youtu.be/7Rm813cvC54.

Ciekawostka jest taka, że udało mi się go podłączyć znacznie szybciej. Po wyjęciu lampki oświetlającej bagażnik u góry widać oryginalny moduł Toyota. Przy użyciu długiego płaskiego śrubokręta udało mi się wypiąć z niego kostkę. Potem kawałkiem zakrzywionego drutu przyciągnąłem kostkę do siebie i podłączyłem przejściówkę od modułu z Ali. Po zdjęciu osłony akumulatora można sięgnąć ręką do tej przejściówki i pociągnąć, żeby od tej strony przypiąć moduł z Ali. Pozostaje wpiąć przejściówkę w oryginalny moduł. To jest najgorsze. Zakrzywionym drutem przyłożyłem kostkę do modułu i potem dopchnąłem płaskim śrubokrętem. Trochę zamieszania ale mniej niż ze zdejmowaniem całych osłon. Tym bardziej, że mam oryginalną kratę dla psa oddzielająca bagażnik od przestrzeni pasażerskiej i nie chciał mi się jej wyjmować.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1817 dnia: 22 Czerwca 2021, 08:53:40 »
Znając problemy z modułem z Ali (brak możliwości programowania opon), chociaż mnie to nie dotyczy, bo śmigam na całorocznych i tego, że po 10 miesiącach wszystkie koła mają piękne fabryczne ciśnienie, jakoś nie interesuje mnie zerkanie na ciśnienie :-). Zaraz rotacja po 15kkm na przeglądzie, pewnie sprawdzą ciśnienie i dalej spokój (do pierwszych wycieków ;P, ale wtedy pewnie nowy komplet wpadnie, bo 50-60kkm to pewnie max życia będzie tych opon.

Offline Szoferr

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1818 dnia: 22 Czerwca 2021, 12:02:12 »
Moduł OBD2 w gniazdku serwisowym, a moduł w bagażniku to 2 zupełnie inne moduły.

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1819 dnia: 22 Czerwca 2021, 19:46:15 »
Panowie, widoczne podświetlenie schowka pasażera w Rav4 Gen5 2021 JBL BE, jest fabryczne czy dołożone?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1820 dnia: 22 Czerwca 2021, 20:06:47 »
To nie jest podświetlenie schowka, a półki i jest fabryczne, do tego centralna tacka, lewa półeczka i nogi.  Schowek  fabrycznie nie jest podświetlany w żadnej wersji.
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwca 2021, 20:08:25 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1821 dnia: 22 Czerwca 2021, 21:14:02 »
No to ASO nie zamontowało wszystkiego. dziękuje

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1822 dnia: 22 Czerwca 2021, 21:57:59 »
Jak otworzysz zamykany schowek to powinieneś mieć w nim światło, pod warunkiem, że kupiłeś ten dodatkowy pakiet oświetlenia, schowek, oświetlenie klawiszy drzwi i bagażnik  (np. z bonu 1000zł dostępny i podzielone to na dwie opcje i też niebieskie)
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwca 2021, 22:00:37 wysłana przez Krisman »

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1823 dnia: 22 Czerwca 2021, 23:27:14 »
Dziś mi to montowali... W schowku brak. Poszedł maili, zobaczymy...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1824 dnia: 23 Czerwca 2021, 07:40:02 »
Ale co Ci montowali w takim razie?

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1825 dnia: 23 Czerwca 2021, 07:49:52 »
Pełny zestaw z bagażnikiem i niby schowkiem. Przy odbiorze upierali się, że to podświetlenie półki. Wieczorem machając schowek znalazłem 2 diody i przewody, także to brak wiedzy ze strony pracownika działu sprzedaży i błąd przy montażu. Coś źle podłączyli zapewne.
Pełny zestaw zrobili mi za 460zł, pomylili wpierw ceny i tak już zostało jak powiedziałem, że na mailu mam ok.500 od nich a nie ponad 900.
Już 4 czy 5 fuszerka jednego ASO w ciągu jednego miesiąca. Jak ogarną całość to opisze na forum kogo nie polecam.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1826 dnia: 23 Czerwca 2021, 07:51:47 »
Możesz dać namiar na ten zestaw? Jakiś numer na fv? Co konkretnie tam wchodzi?
Moje ASO jak zwykle nic nie wie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1827 dnia: 23 Czerwca 2021, 08:36:13 »
Proszę:
Cytuj (zaznaczone)
W nawiązaniu do podnoszonych przez Pana kwestii informujemy, że w naszej ofercie akcesoriów znajduje się zestaw oświetlenia ambientowego wewnętrznych paneli drzwi, schowka pasażera oraz bagażnika modelu RAV4 wykonany w technologi POWER LED. Numer katalogowy tego zestawu to E PLNGE-P0500-12.

Są 2 opcje: tylko drzwi, licz się z kosztem ok. 500 zł, lub 1000 zł za dodatkowo schowek i bagażnik. W drzwiach te diody są niebieskie (też chyba wiercą otwory, sprawdźcie przy odbiorze czy dobrze spasowali drzwi, bo u mnie odstawały plastikowe elementy...), w sumie jest to spójne z kolorem podświetlenia guzików w aucie. W klapie bagażniku montują 2 mocne diody, które aktywują się po otwarciu klapy (wiercą otwory!), ale działa to niezależnie od tego czy włączamy fabryczną żarówkę podświetlenia bagażnika.

Nie jest to może idealne, ale w tej cenie co mi zrobili ok. Kwoty 1000 zł bym za to nie dał. Byle naprawili jeszcze podświetlenie schowka i będzie ok.
« Ostatnia zmiana: 23 Czerwca 2021, 08:50:28 wysłana przez Tracz »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1828 dnia: 24 Czerwca 2021, 18:10:27 »
U mnie pełen zestaw kosztował poniżej 800zl

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Tracz

• Toyot Leżący
  • *