Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936377 razy)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2250 dnia: 08 Sierpnia 2022, 11:09:50 »
Samochód odebrany 10.06.2022 i jeszcze nie miałem żadnego problemu z BLE. Dodam, że nie zauważyłem też problemu z drgającą przednią maską ani z lusterkami. Generalnie samochód tylko mnie cieszy, nie wkurza, a spalanie 6,1 po przejechaniu 4500 km wprowadza w błogostan:)) Tym bardziej, że teraz kolejny miesiąc znów będę jeździł tylko po mieście, więc pewnie średnia jeszcze pójdzie w dół.

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Land cruis
« Odpowiedź #2251 dnia: 08 Sierpnia 2022, 23:00:15 »
Samochód odebrany 10.06.2022 i jeszcze nie miałem żadnego problemu z BLE. Dodam, że nie zauważyłem też problemu z drgającą przednią maską ani z lusterkami. Generalnie samochód tylko mnie cieszy, nie wkurza, a spalanie 6,1 po przejechaniu 4500 km wprowadza w błogostan:)) Tym bardziej, że teraz kolejny miesiąc znów będę jeździł tylko po mieście, więc pewnie średnia jeszcze pójdzie w dół.

Faktycznie, z BLE  nie ma problemu i świetny kontakt z obsługą telefoniczną. Na plus jeszcze jest to, że nie montują tego w ASO tylko w Mszczonowie lub Bytomiu i do każdego technika zakładającego immob.  przypisany jest numer vin obsługiwanego auta. Poza tym to urządzenie można rozbudować  o dodatkowe  funkcje, tylko niestety już w ASO.

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #2252 dnia: 09 Sierpnia 2022, 09:14:38 »

Faktycznie, z BLE  nie ma problemu i świetny kontakt z obsługą telefoniczną. Na plus jeszcze jest to, że nie montują tego w ASO tylko w Mszczonowie lub Bytomiu i do każdego technika zakładającego immob.  przypisany jest numer vin obsługiwanego auta. Poza tym to urządzenie można rozbudować  o dodatkowe  funkcje, tylko niestety już w ASO.

Możesz podpowiedzieć jakie dodatkowe funkcje można dołożyć do BLE?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2253 dnia: 09 Sierpnia 2022, 09:41:31 »
BLE po aktualizacji softu (u mnie kilka mc temu) działa szybko i bezproblemowo, wcześniej od czasu do czasu nie chciał się odblokować, był wrażliwy na zakłócenia zewnętrzne.
Potwierdzam, że wsparcie serwisantów BLE (Meta System) jest na dobrym poziomie.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2254 dnia: 09 Sierpnia 2022, 10:21:51 »
BLE po aktualizacji softu (u mnie kilka mc temu) działa szybko i bezproblemowo
Pewnie ja dlatego nie zauważyłem żadnych problemów, bo odbierałem 10 czerwca z już zaktualizowanym softem.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2255 dnia: 09 Sierpnia 2022, 21:51:31 »
A gdzie się patrzy jakie ma się oprogramowanie do ble?
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2256 dnia: 09 Sierpnia 2022, 22:15:15 »
To chyba kwestia daty produkcji auta, gdzieś już tu było na ten temat. Ja wiedziałem bo miałem niewielkie problemy z BLE i przeczytałem na forum o dostepnej aktualizacji softu - dlatego zgłosiłem się do serwisu.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2257 dnia: 10 Sierpnia 2022, 20:53:11 »
Pochwalę się 2 moimi "modyfikacjami", choć to raczej drobne dodatki.
1. Nakładki na gałki w środkowym panelu - w moim odczuciu dużo fajniejsze, niż oryginały
2. Nakładki zabezpieczające dolna część przednich foteli - nie wiem kto wymyślił, żeby ten drobny fragment zrobić z wykładziny dywanowej:-| na zdjęciu widać jej stan w moim aucie po pół roku używania - problem dotyczy oczywiście aut, w których przewożone są dzieci . Wziąłem komplet z osłoną tunelu środkowego - wygląda zacnie:,-)

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Land cruis
« Odpowiedź #2258 dnia: 10 Sierpnia 2022, 22:37:48 »

Możesz podpowiedzieć jakie dodatkowe funkcje można dołożyć do BLE?
Można rozszerzyć funkcje urządzenia o monitoring i wszystko co z tym związane. Łatwiejszy i tańszy jest wtedy montaż  gdy posiada się już centralkę od ble. Pytałem się też o syrenę, ale nie pamiętam co mi powiedziano.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2259 dnia: 11 Sierpnia 2022, 08:46:32 »
Wziąłem komplet z osłoną tunelu środkowego
Ale zabezpieczenia tunelu na podłodze przed zadeptaniem to kolega już nie zastosował:)). Polecam z Rezaw Plastu za 25 zł.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2260 dnia: 11 Sierpnia 2022, 09:49:25 »
firek: u mnie sprawdzają się: https://allegro.pl/oferta/organizer-samochodowy-oslona-na-fotel-kolory-filc-6803325904 (niekoniecznie dokładnie ten model) i widzę, że dół dobrze wygląda. Fotel lekko okopany, sam czuje nie raz na plecach, że coś się dzieje, ale dzieci też starsze to mniej szaleją nieświadomie i wiedzą, że kopać auta nie można, bo droga będzie na piechotę ;).

Ten ochraniacz mam już 2 lata, dużo wycieczek, podróży i niedawno dopiero zaczął się pruć. Można zszyć. Tanioszka poza tym.

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #2261 dnia: 11 Sierpnia 2022, 19:06:08 »
2. Nakładki zabezpieczające dolna część przednich foteli - nie wiem kto wymyślił, żeby ten drobny fragment zrobić z wykładziny dywanowej:-| na zdjęciu widać jej stan w moim aucie po pół roku używania - problem dotyczy oczywiście aut, w których przewożone są dzieci . Wziąłem komplet z osłoną tunelu środkowego - wygląda zacnie:,-)

Gdzie kupuje się takie nakładki na dolną część foteli?

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2262 dnia: 11 Sierpnia 2022, 19:47:05 »
Hardmuth: miałem coś podobnego, ale nie byłem zadowolony. Było za małe i dół był odsłonięty, a całość odchodziła od fotela. Może trafiłeś jakieś lepiej dopasowane...

Janek_rav4: na aliexpress. Kupiłem tutaj: 103,66 zł | Car Interior Accessories Decoration Seat Anti kick pad For Toyota RAV4 XA50 Camry xv70 Corolla e210 Avalon XX50 2018 2020 2021
https://a.aliexpress.com/_mO7kqOy. Szło niecałe 2 tygodnie, wiec ekspres. Są też zestawy bez tunela środkowego, ale polecam go wziąć - jest przyjemny, miękki w dotyku i nadaje autu trochę prestiżu.

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #2263 dnia: 11 Sierpnia 2022, 20:21:30 »
Czy trzeba zwracać uwagę na rok produkcji auta? Czy są jakieś różnice w rozmiarach tych osłon na tylne siedzenia jeśli chodzi o rok produkcji auta?
Jak to się mocuje? Przykleja się? Są jakieś paski  do mocowania?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2264 dnia: 11 Sierpnia 2022, 20:27:23 »
jest przyjemny, miękki w dotyku i nadaje autu trochę prestiżu.
Faktycznie wygląda to bardzo ładnie. Bo przed ich założeniem była tragedia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl