0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kilka pierdółek ...
j/w. Więcej szkód niż pożytku. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Same ograniczniki i ich mocowania sa pokryte woskiem bezbarwnym
Cytat: Bartek79 w 11 Grudnia 2022, 11:05:55Same ograniczniki i ich mocowania sa pokryte woskiem bezbarwnymJa też tak robiłem, zalałem woskiem, ale kiedyś po ich zdjęciu, syf jaki tam się gromadził skutecznie mnie zniechęcił. Te plastiki na zawiasach cały czas pracują przy otwieraniu i zamykaniu drzwi i powodują mikro uszkodzenia lakieru. A po drugie i tak nikt nie zauważy tej ozdóbki, oprócz osoby która je zakładała.
Szkoda że nie robią tych elementów z czegoś co przypomina konsystencją jakąś twardą gumę i dzięki temu jest elastyczne.
Bartek. Czy nie uważasz, że pod te maty bitumiczne ma nadkolach może dostawać się za jakiś czas woda i zacznie się korozja między matą a blachą nadkola? Tego nie powinno się naklejać od wewnątrz?
Cytat: Hillbilly w 11 Grudnia 2022, 14:58:36Bartek. Czy nie uważasz, że pod te maty bitumiczne ma nadkolach może dostawać się za jakiś czas woda i zacznie się korozja między matą a blachą nadkola? Tego nie powinno się naklejać od wewnątrz?Wszystko jest możliwe,ale jestem dobrej myśli,bo wszystkie wnęki i profile mam zalane woskiem, plus wosk na samo wygłuszenie zaaplikowany, którego zadaniem jest wypieranie wilgoci. Same maty butylowe,są dobrze rozwałkowane i przyklejone na lekką zakładkę, tak aby brud nie miał gdzie się dostać.Jest sporo firm które aplikują od lat w ten sposób wygłuszenie nadkoli, i jak do tej pory nie widziałem auta , której od takiej operacji koroduje,a przerabiam sporo aut.
Cytat: Bartek79 w 11 Grudnia 2022, 15:27:23Cytat: Hillbilly w 11 Grudnia 2022, 14:58:36Bartek. Czy nie uważasz, że pod te maty bitumiczne ma nadkolach może dostawać się za jakiś czas woda i zacznie się korozja między matą a blachą nadkola? Tego nie powinno się naklejać od wewnątrz?Wszystko jest możliwe,ale jestem dobrej myśli,bo wszystkie wnęki i profile mam zalane woskiem, plus wosk na samo wygłuszenie zaaplikowany, którego zadaniem jest wypieranie wilgoci. Same maty butylowe,są dobrze rozwałkowane i przyklejone na lekką zakładkę, tak aby brud nie miał gdzie się dostać.Jest sporo firm które aplikują od lat w ten sposób wygłuszenie nadkoli, i jak do tej pory nie widziałem auta , której od takiej operacji koroduje,a przerabiam sporo aut.Bartek, może to już było w tym temacie, ale jeżeli to nie tajemnica to jaki jest koszt takiej super operacji. Przeglądam te zdjęcia i jestem pełen podziwu. Ja zastanawiałem się nad zleceniem wyciszenia drzwi wraz z wymianą nagłośnienia, ale twój zakres to jakiś kosmos dla mnie.