Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936746 razy)

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2670 dnia: 24 Lutego 2023, 11:51:06 »
Kupione u  siebie w ASO.

Wysłane z mojego RMX3393 przy użyciu Tapatalka

Czy ASO ma dostep do czesci wystepujacych na innych rynkach? Chodzi mi o tylny nawiew do Camry z elementami ozdobnymi, dostepny na rynki azjatyckie.

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2671 dnia: 24 Lutego 2023, 12:00:05 »
Dzień dobry,
chciałbym wymienić w lusterkach marnie świecące żarówki W5W oświetlające podłoże na LEDowe. Czy może ktoś polecić co wybrać, żeby nie było błędów przepalonej żarówki?

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #2672 dnia: 25 Lutego 2023, 09:38:02 »
Wolę bez. Ale wolał bym z.
;) ;) ;)

ps. dla mnie piano black na tych plastikach to porażka, zupełnie mi to się nie podoba ale z gustami się nie dyskutuje
No trochę tak, znowu executive słabo wygląda z chromowanymi klamkami i tym szarym grillem (porównuję do tego co ja zamawiałem, selection już miało czarny grill, wcześniejsze też miały szary), comfort z pakietem style od boku wygląda trochę lepiej niż executive, przez brak chromowanych klamek (które do niczego nie pasują), ale z reguły mają gorsze felgi, no ale żeby nie było za dobrze, to comfort ma bardzo paskudne przednie światła rodem z Dacii sandero. No i w comfort i executive jest ta dziwna srebrna wstawką, z przodu to pasuje, z tyłu nie bardzo
Fajna wersja to było black by jbl, tam te czarne nadkola świetnie się komponowały, fajne też jest Adventure, ale jednak pomimo całej niepraktyczności piano black na zderzakach najfajniejsza jest gr sport, no i pluginy wyglądają jakoś lepiej.
Zgadza się. Z gustami się nie dyskutuje. Chciałem zamówić Exe ale z piano black - nie da się. Chciałem zamówić w Sel pakiet kamer i elektryczne siedzenia z przodu z pamięcią - nie da się. A że dla żonki i dla mnie Sel wygląda o wiele lepiej niż Exe no to padło na Sel. Chlapacze pomaluje na piano a jak się nie da to pomaluje najtańszym lakierem i nakleję piano folię. Zobaczymy co będzie. Nie rozpędzam się więcej niż 100-110. Może wytrzyma.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #2673 dnia: 25 Lutego 2023, 09:53:35 »
Wolę bez. Ale wolał bym z.
;) ;) ;)

ps. dla mnie piano black na tych plastikach to porażka, zupełnie mi to się nie podoba ale z gustami się nie dyskutuje
No trochę tak, znowu executive słabo wygląda z chromowanymi klamkami i tym szarym grillem (porównuję do tego co ja zamawiałem, selection już miało czarny grill, wcześniejsze też miały szary), comfort z pakietem style od boku wygląda trochę lepiej niż executive, przez brak chromowanych klamek (które do niczego nie pasują), ale z reguły mają gorsze felgi, no ale żeby nie było za dobrze, to comfort ma bardzo paskudne przednie światła rodem z Dacii sandero. No i w comfort i executive jest ta dziwna srebrna wstawką, z przodu to pasuje, z tyłu nie bardzo
Fajna wersja to było black by jbl, tam te czarne nadkola świetnie się komponowały, fajne też jest Adventure, ale jednak pomimo całej niepraktyczności piano black na zderzakach najfajniejsza jest gr sport, no i pluginy wyglądają jakoś lepiej.
Zgadza się. Z gustami się nie dyskutuje. Chciałem zamówić Exe ale z piano black - nie da się. Chciałem zamówić w Sel pakiet kamer i elektryczne siedzenia z przodu z pamięcią - nie da się. A że dla żonki i dla mnie Sel wygląda o wiele lepiej niż Exe no to padło na Sel. Chlapacze pomaluje na piano a jak się nie da to pomaluje najtańszym lakierem i nakleję piano folię. Zobaczymy co będzie. Nie rozpędzam się więcej niż 100-110. Może wytrzyma.
Ja miałem ten sam dylemat i finalnie wybrałem exe. Białe selection my22 wygląda dużo lepiej niż exe. Teraz na szczęście jest gr, który wygląda jeszcze lepiej od selection, ma wyposażenie zrównane z executive (Poz podgrzewaną kanapą i wentylacją z przodu) no i dla mnie  + bo ma alcantarę.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2674 dnia: 25 Lutego 2023, 09:55:37 »
Wiesz, prościej chyba byłoby wziąć Executive i odpowiednie elementy zrobić w Piano Black.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #2675 dnia: 25 Lutego 2023, 11:47:05 »
O nie kolego. Za dużo tego piano i za dużo folii by wyszło. Na jedno np. nadkole szła by prawie cała płachta folii. Np. słupek z dachem do Sky kolejna 1,5 m płachta a pozostałości prawie nie do wykorzystania. Bardzo drogo wychodziło. Pytałam w jednej firmie w Kato. Pytałem też w Często ale było jeszcze drożej.
A za cała ravkę oklejoną folią bezbarwną krzykano mi ok. 15 tysi. Chociaż wolał bym to niż konserwacje ale nie zdecydowałem sie.
« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2023, 11:50:34 wysłana przez EliotNes »
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #2676 dnia: 25 Lutego 2023, 11:52:06 »
Wiesz, prościej chyba byłoby wziąć Executive i odpowiednie elementy zrobić w Piano Black.

NieToyota

Nadkoli i zderzaków nie okleisz, musiałby iść do lakierowania.
Dsch okleisz, ale taka zabawa nigdy nie wyjdzie dobrze bo po otwarciu drzwi będzie widać folię.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2677 dnia: 25 Lutego 2023, 12:36:56 »

NieToyota

Nadkoli i zderzaków nie okleisz, musiałby iść do lakierowania.
Dsch okleisz, ale taka zabawa nigdy nie wyjdzie dobrze bo po otwarciu drzwi będzie widać folię.
Oczywiście, że trzeba polakierowć. Ja bym wolał mieć wyposażenie Executive i polakierować plastiki. Dach? Ile czasu samochód ma otwarte drzwi? Poza tym widziałem samochody gdzie oklejone były także z wnękami drzwiowymi. Podejrzewam kwestia kosztów. U siebie planuję okleić dach, choć nie na czarno, ponieważ taki mi się nie podoba.

NieToyota

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #2678 dnia: 25 Lutego 2023, 13:14:53 »
Kolejne modyfikacje w postaci montażu kamery HD pod stację Android.
Mała przeróbka i odzyskanie oryginalnej ramki mocującej kamerę oryginalną, pracę w toku...

« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2023, 13:28:46 wysłana przez Bartek79 »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2679 dnia: 25 Lutego 2023, 13:39:34 »
@Bartek79: a może pokusisz się o próbę montażu modułu obniżającego lusterko wsteczne przy cofaniu?

Powiem wam, że po poprzednim aucie chyba najbardziej mi tego brakuje. Na co dzień niepotrzebne, ale mam takie jedno miejsce, w którym dość regularnie parkuję - trzeba tam wjechać "na kopertę", a z boku jest stojak na rowery, którego w żaden sposób w ravce nie widzę....

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2680 dnia: 25 Lutego 2023, 14:05:06 »
@Bartek79: a może pokusisz się o próbę montażu modułu obniżającego lusterko wsteczne przy cofaniu?

Powiem wam, że po poprzednim aucie chyba najbardziej mi tego brakuje. Na co dzień niepotrzebne, ale mam takie jedno miejsce, w którym dość regularnie parkuję - trzeba tam wjechać "na kopertę", a z boku jest stojak na rowery, którego w żaden sposób w ravce nie widzę....
Pomyślimy nad tym.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2681 dnia: 25 Lutego 2023, 14:05:47 »
O taki obraz mi chodziło

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2682 dnia: 25 Lutego 2023, 15:33:31 »
jest moc

Tu kuźwa fajnie wyszła folia
https://youtu.be/U62ozxEo5j0

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2683 dnia: 25 Lutego 2023, 17:09:45 »
No to dziś kolejne usprawnienia. Dołożyłem półeczkę na telefony oraz elastyczną siatkę na pierdolniki. Siatka dwuwarstwowa w formie kieszonki

Gdzie dostałeś te siatke boczna i te mocowania? One maja metalowy gwint wkladany od drugiej strony? Czy ten haczyk skody wystaczy przykrecic za pomoca tych dostarczonych wkretow czy rowniez od wewnatrz cos trzeba podkladac?

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2684 dnia: 25 Lutego 2023, 19:32:23 »
Wszystko na gotowo plus folia ochronna pod klamki.

Plus montaż szyby z wersji Plug-in .

« Ostatnia zmiana: 25 Lutego 2023, 19:35:44 wysłana przez Bartek79 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl