Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936992 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2940 dnia: 06 Czerwca 2023, 10:37:55 »
Bartek, fajnie mieć na codzień bezpłatny dostęp do podnośnika kolumnowego. Jakbym miał, też bym się pobawił w kosmetykę:)

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2941 dnia: 07 Czerwca 2023, 15:13:44 »
Bartek, fajnie mieć na codzień bezpłatny dostęp do podnośnika kolumnowego. Jakbym miał, też bym się pobawił w kosmetykę:)
E tam, w głowach się poprzewracało! Dawniej starsze chłopaki na osiedlu wyjmowali silnik z malucha pod blokiem bez takich udogodnień ;-)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2942 dnia: 07 Czerwca 2023, 15:19:58 »
Często w użyciu były też kołyski do prac od strony podwozia. Ale Maluch ważył ok 600 kg, a nie prawie 2 tony ;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2943 dnia: 07 Czerwca 2023, 17:09:37 »
E tam, w głowach się poprzewracało! Dawniej starsze chłopaki na osiedlu wyjmowali silnik z malucha pod blokiem bez takich udogodnień ;-)
Bo odkręcałeś silnik i malucha odtaczałeś znad silnika.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #2944 dnia: 08 Czerwca 2023, 12:09:23 »
Czy ktoś z użytkowników montował wzmacniacz w Rav4 np pod stację Android?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2945 dnia: 10 Czerwca 2023, 09:08:54 »
Czy ktoś z użytkowników montował wzmacniacz w Rav4 np pod stację Android?
Ja mam w Camry poduszke pod fotelem ze wzmacniaczem i DSP.

Alpine PWD X5.

Podlaczenie takie samo :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2946 dnia: 10 Czerwca 2023, 16:36:46 »
Udało mi się wykleić bagażnik (były do tego potrzebne na początku cztery ręce), a że zostało mi jeszcze filcu wykleiłem schowki i kieszeń w drzwiach kierowcy. Nie robiłem tego dla wyciszenia, bo to nie tędy droga, ale po to, żeby nieco ładniej wyglądało. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach, chociaż wiem, że gdybym się przyłożył, byłoby jeszcze lepiej. Filc mi jeszcze został, więc może jeszcze coś powyklejam.

Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2947 dnia: 10 Czerwca 2023, 16:44:08 »
chociaż wiem, że gdybym się przyłożył, byłoby jeszcze lepiej.
Nie jest źle, duża zmiana na plus.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2948 dnia: 10 Czerwca 2023, 17:22:34 »
Dzięki. Jak zobaczyłem, że demontaż boczków bagażnika wiąże się z odczepieniem wszystkich plastików z bagażnika, to stwierdziłem, że nie będę odkręcał. Filc z bitmat kupiony na allegro, rozmiar 100x100 trzy arkusze, kolor szary. Koszt 149,97 zł. Nie lepić w gorący dzień, bo klej będzie się rozpuszczał.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2949 dnia: 10 Czerwca 2023, 21:55:23 »
Szczerze mówiąc, to mi się to zupełnie nie podoba. Widać, że nie jest oryginalne, a dokładane na siłę i przez to rzuca się w oczy. Normalnie podejrzewam, że nikt nigdy nie zwróciłby uwagi, czy masz w schowku filc, czy plastik, a obecnie od razu widać, że coś tam nie pasuje.

No, ale to moje zdanie, jeśli tobie się podoba, to najważniejsze:)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2950 dnia: 10 Czerwca 2023, 22:13:13 »
Normalnie podejrzewam, że nikt nigdy nie zwróciłby uwagi, czy masz w schowku filc, czy plastik
Chyba nigdy nie miałeś samochodu z porządnie wykończonym bagażnikiem. Ale zauważyłem, że masz niewielkie wymagania, w zasadzie niczego nie potrzebujesz, czego nie ma Twój samochód. Szyberdach zbędny, wentylowane i grzane fotele bez sensu, ostrzeżenie o ruch poprzecznym z kamerą 360 niepotrzebne, przednia kamera zbędna, a marna rozdzielczość tylnej, wystarczająca itd.  O takich fanaberiach jak matrycowe światła i HUD nie będę nawet wspominał.
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2023, 22:16:54 wysłana przez pireus »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2951 dnia: 10 Czerwca 2023, 23:31:21 »
Nie wiem jaki związek ma to, co napisałeś z moim wcześniejszym postem, ale przyzwyczaiłem się już, że twój tok wnioskowania jest, delikatnie mówiąc, "niestandardowy"

PS: grzane fotele mam w autach od chyba 10lat, więc chyba mogę ocenić czy mają (DLA MNIE) sens, czy nie, nie uważasz? "Porządnie wykończony bagażnik" mam w drugim aucie w domu, które mam od 2015r, o szyberdachu chyba się tu nigdy nie wypowiadałem, podobnie jak o HUD. Kamery 360 chyba nawet kiedyś pisałem, że by się czasem przydały, a wentylowane fotele na pewno... Ale jak zwykle ty wiesz lepiej

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2952 dnia: 11 Czerwca 2023, 05:51:53 »
Pewnie, że nie wygląda jak fabryczne, nie wygląda jak flokowane. Toyota zaoszczędziła na pierdółkach. Jak kiedyś pisałem, moja już prawie 27 letnia Corolla ma ładnie zrobiony bagażnik, a tutaj brzydkie plastiki. Nie mam doświadczenia, to wykończenie mojej pracy nie jest dobre, ale się nauczę. Co do zauważania, to nawet żona powiedziała, że do schowka nie zagląda, więc co mówić o obcych. A wnękę w drzwiach kierowcy wykleiłem, bo tam trzymam jakieś szpargały i na zakrętach uderzają w ten plastik i wydają nieprzyjemny dźwięk. Na szczęście w moim aucie mogę robić co chcę i może odkręcę jeszcze plastiki przy słupkach gdzie są pasy dla kierowcy i pasażera, bo tylko jedna śrubę trzeba odkręcić i tam też wykleję. A jak filc się skończy, to będzie więcej miejsca w garażu. Dziękuję za konstruktywną krytykę. Wstawiłem zdjęcia, to liczę się z różnymi opiniami i się nie obrażam.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2953 dnia: 14 Czerwca 2023, 14:19:54 »
Tym razem boczki pod pasami. Z tego jestem zadowolony tak na 90%, bo kilka drobnych niedoróbek poczyniłem.

Odczepiłem po kawałku progów plastikowych z przodu i z tyłu, a śruby od pasów nie ruszałem. Wszystko ładnie pod uszczelki się przykleiło, na dole troszkę więcej roboty, ale nic strasznego. Kolor filcu prawie taki sam jak na podłodze w oryginale. Na zdjęciach wygląda gorzej niż w rzeczywistości. Polecam taką modyfikację, bo to dla początkujących. Najpierw powinienem zrobić te boczki i na nich się nauczyć, a potem bagażnik. Zrobiłem na odwrót, może dlatego teraz było mi łatwiej.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #2954 dnia: 14 Czerwca 2023, 14:49:20 »
Wyszlo bardzo ladnie. Teraz pora na deske rozdzielczą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl