Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 993828 razy)

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #3120 dnia: 29 Lipca 2023, 00:26:58 »
Problem jest taki, że fabryczna ładowarka nie ładuje w ogóle 14 ProMax. W sensie startuje, próbuje i przerywa migając na żółto. Telefon nie pokazuje ładowania.
To samo bylo na poczatku w nowym NXie. Lexus wymienial ladowarki na gwarancji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To było w testówce, zobaczymy co będzie w mojej.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #3121 dnia: 29 Lipca 2023, 00:28:54 »
Nic się nie zmieniło, nadal są problemy w telefonach o szczególnie dużych wymaganiach energetycznych typu iPhone z górnej półki.

Offline maciej_ca

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
« Odpowiedź #3122 dnia: 29 Lipca 2023, 18:21:11 »
U mnie tez występuje problem ale tylko na szybkim ładowaniu. Startuje, działa ok 1-2min  (dioda miga na dwa kolory) i wyłącza się. Na ładowaniu standardowym jest ok, nawet w gumce bez magsafe. Tyle ze przy ładowaniu standardowym do pełna zejdzie z 8h:). iPhone 13.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #3123 dnia: 29 Lipca 2023, 21:53:17 »
No chyba że cały pomysł z bezprzewodowym AA i jednoczesnym bezprzewodowym ładowaniem nie ma sensu, bo telefon się będzie zbytnio nagrzewał. To może być zabójcze dla baterii
Pisałem o tym w innym wątku, ale miałem dokładnie ten sam problem. Występował sporadycznie - raz gdzieś po 2h jazdy, innym razem po może 45 minutach. Objawiało się to tym, że AAW się zrywał, a jak wziąłem tel do ręki, to był strasznie gorący. Nie do końca obczaile od czego to zależy - w międzyczasie miałem też inne, dłuższe trasy z telefonem na ładowarce i działał ok, natomiast mam obawy, że jak będzie lądował szybciej, to i będzie się bardziej grzał...

Dla mnie osobiście nie jest to problemem - rzadko jeżdżę gdzieś powyżej 2h i po prostu wpinam wtedy zasilanie z konsoli środkowej (transmisja cały czas bezprzewodowa, bo do tego portu z danymi jest niewygodny dostęp), na krótszych trasach telefon i tak w kieszeni, więc ładowarka indukcyjna jest dla mnie kompletnie zbędna.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #3124 dnia: 30 Lipca 2023, 07:15:04 »
Nie wiem, czy u mnie ta ładowarka jest dobra, czy świetnie współpracuje z telefonem. Ostatnio jazda ponad 6 godzin z włączonym cały czas hotspotem i po jakimś czasie wyłączyłem ładowarkę, bo telefon naładowany do 100%.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #3125 dnia: 30 Lipca 2023, 10:16:34 »
Ładowarka wszędzie taka sama, natomiast ładowanie zależne od wielu czynników, jak np.:
- model telefonu
- etui na telefonie
- uruchomione aplikacje (pobór prądu i nagrzewanie się telefonu)
- temperatura zewnętrzna
- siła sygnału GSM

I pewnie jeszcze wiele innych. U mnie czasem ładuje, czasem trzyma na 0, czasem się rozładowuje. Takie to trochę mało godne zaufania...

Offline topoll

• Toyot Spamer
Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #3126 dnia: 30 Lipca 2023, 10:52:47 »
Na swoim sprawdziłem problem z 14 ProMax w pokrowcu z MagSafe. Swobodnie leżącym na ładowarce, nie połączonym z samochodem, w normalnym trybie telefonu bez dodatkowego obciążenia hotspotem czy nawigacją. Nie dawała rady ustawić trwałego połączenia z telefonem. Żeby było śmieszniej, problemem nie jest możliwość ładowania a jego stabilność. Ładowanie jest zaczynane i przerywane. Do momentu powtórnego położenia telefonu.
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2023, 10:54:43 wysłana przez topoll »

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3127 dnia: 30 Lipca 2023, 11:25:40 »
iPhone ogólnie ma problem z ładowarkami które są duże i telefon leży na wyspie. Mam ładowarkę pod blatem z ikei. Samsung S23 w silikonie ładuje się bez problemu, iP 8 plus w silikonie ładuje się bez problemu a 14 Pro Max w obudowie magsafe już nie i dzieje się to samo co opisujecie w samochodzie. Raz na jakiś czas załapie i działa ale to jest cud.
Ja zamierzam kupić do samochodu ładowarkę magsafe i trzymać w miejscu oryginalnej tacki.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3128 dnia: 30 Lipca 2023, 11:28:19 »
Albo wmontować tą ładowarkę pod tackę z Comforta (bez fabrycznej ładowarki)?

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #3129 dnia: 29 Sierpnia 2023, 16:24:26 »
Tuning optyczny ;)

Nalepa na słupek C - oryginał Toyoty:

Oblepiony folią oblepiacza, bo tak wolał. A ja się zgodziłem, bo oryginał Toyoty 450:

Niby OK, ale IMO w miejscu przegięcia - na dole - powinno być z 0,5 cm więcej folii.
Ciekawe, czy oryginał to przewiduje?
Jak myślicie? W sumie za 2 dni i tak się opatrzy.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3130 dnia: 29 Sierpnia 2023, 18:01:26 »
Szczerze? Mnie by irytowalo
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Online marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #3131 dnia: 29 Sierpnia 2023, 22:58:54 »
Wrzuć jeszcze fotę całego auta. Tak patrząc na to to chyba jeśli bym już tak oklejał to ta czerń musiałaby być kontynuacją linii szyb. Górnej i dolnej. Szczerze to mi się to tez nie bardzo podoba ale chętnie zobaczę cały bok auta. Jak Tobie sie podoba to jest OK :)
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline calzone

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 hybrid
« Odpowiedź #3132 dnia: 30 Sierpnia 2023, 07:38:26 »
Podoba mi się. Kolejny czarny element kontrastujący z kolorem nadwozia. Ja mam srebrnego metalika z czarnym panoramicznym dachem, czarnymi relingami - czarny słupek C też powinien fajnie wyglądać. W sumie dużo tych nowych rafek jeździ po ulicach, będzie łatwiej rozpoznać własną ;)
Z tym 0,5 cm to chodzi o to środkowe miejsce u dołu, tzn. linia nie jest całkiem prosta? To może wynikać z tego przetłoczenia na blasze, ale jeśli się zdecyduję to zwrócę uwagę oblepiaczowi żeby to uskutecznił prosto.

edit (fotoszop):
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2023, 08:01:43 wysłana przez calzone »

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #3133 dnia: 31 Sierpnia 2023, 21:48:09 »
Może ktoś się zastanawiał nad montażem hud? Niestety dostępny jako oem jest tylko w Plug-in, a w hybrydzie poskąpili. Dopiero o tym pomyślałem i widzę, że są dostępne jako nakładka na lewy głośnik z montażem pod OBD lub z rozmontowywaniem plastików przy kierownicy, ale ich funkcje są dość ograniczone. Czy ktoś widział jakieś z możliwościami zbliżonymi do oem z montażem na wprost, a nie z boku? Podejrzewam, że jeśli nie znalazłem, to takich nie ma...
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3134 dnia: 31 Sierpnia 2023, 23:03:37 »
Może ktoś się zastanawiał nad montażem hud? Niestety dostępny jako oem jest tylko w Plug-in, a w hybrydzie poskąpili. Dopiero o tym pomyślałem i widzę, że są dostępne jako nakładka na lewy głośnik z montażem pod OBD lub z rozmontowywaniem plastików przy kierownicy, ale ich funkcje są dość ograniczone. Czy ktoś widział jakieś z możliwościami zbliżonymi do oem z montażem na wprost, a nie z boku? Podejrzewam, że jeśli nie znalazłem, to takich nie ma...

Te chińskie dokładane to o kant kuli potłuc.
Pierwszy z brzegu https://allegro.pl/oferta/uniwersalny-wyswietlacz-samochodowy-hud-head-up-12877921134

Już miałem dogadany OE z rozbitka ale ktoś wziął całego jak leci...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl