Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 937018 razy)

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #3225 dnia: 14 Października 2023, 15:51:05 »
Jak coś panowie mam maty, bo u siebie kamerki montowałem

Offline Grzegorz85

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #3226 dnia: 17 Października 2023, 15:09:49 »
Pytanie do właścicieli Rav 4 Selection czy wykonywaliście zabezpieczenie np. PPF na elementach z pianoblack na karoserii ? Podobno się to strasznie rysuje ?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #3227 dnia: 19 Października 2023, 14:37:05 »
Jak odebrałem swoją Ravkę, pojechałem do klienta i zaparkowałem obok jego Selection z Piano black i czarnym dachem. Moja Exe wyglądała przy jego samochodzie jak uboga krewna. Spytał mnie, czemu wybrałem taką "bieda wersję". Jak mu powiedziałem, że to najwyższa z możliwych, zdziwił się bardzo. Niestety, Toyota ma specyficzne podejście do pakietów wyposażenia. Ja chciałbym w EXE mieć możliwość zrezygnowania ze srebrnych klamek, wyboru czarnych felg, mieć czarny dach i czarne dodatki piano, nawet jeżeli moje się nie rysują. Wg mnie wersja Selection wygląda po prostu lepiej. 

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #3228 dnia: 19 Października 2023, 14:41:45 »
Też miałem ten problem z Exe w stosunku do Selection. Według mnie Exe wygląda trochę "dziadkowo", na szczęście pojawił się GR Sport.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3229 dnia: 19 Października 2023, 14:55:02 »
Jak odebrałem swoją Ravkę, pojechałem do klienta i zaparkowałem obok jego Selection z Piano black i czarnym dachem. Moja Exe wyglądała przy jego samochodzie jak uboga krewna. Spytał mnie, czemu wybrałem taką "bieda wersję". Jak mu powiedziałem, że to najwyższa z możliwych, zdziwił się bardzo. Niestety, Toyota ma specyficzne podejście do pakietów wyposażenia. Ja chciałbym w EXE mieć możliwość zrezygnowania ze srebrnych klamek, wyboru czarnych felg, mieć czarny dach i czarne dodatki piano, nawet jeżeli moje się nie rysują. Wg mnie wersja Selection wygląda po prostu lepiej.
Te srebrne nakładki na klamki są obrzydliwe - jedna z niewielu rzeczy które mi się nie podobają w Executive.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3230 dnia: 19 Października 2023, 15:15:19 »
Dla mnie są super, aż sobie takie zamówiłem i mam.  O gustach...
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3231 dnia: 19 Października 2023, 15:15:49 »
Zgadza się.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #3232 dnia: 19 Października 2023, 21:06:02 »
No właśnie, o gustach.

Dla mnie w sele nie do przyjęcia było:
piano black nadkola i progi
czarne wykończenie wnętrza
fotele z plastikowej krowy bez wentylacji

W exe bardzo sobie chwalę:
- pamięc fotela kierowcy - choć ktos tu zapomnial o lusterkach....
- jasne wnętrze
- wentylacja foteli
- kamery 360 - wiem, jakość mogłaby być lepsza ale do tego do czego służą dla mnie jest wystarczająca

Sreberka na klamkach w ogóle nie robią na mnie wrażenia, a szczerze to dopiero po zakupie zauważyłem, że są, a w innych wersjach ich nie ma.

Presja w domu na sele była silna bo troche tańsze i miały skywiew. Piszę o konkretnej sytuacji pod koniec 2021 gdy wybierałem auto z tych ktore były już w transporcie z krótkim czasem oczekiwania. Były cztery sele biała perła ze skywiew i hakiem, który kiedys bedę i tak zakładał , jakaś jedna JBL Black ale nie chcialem czarnego auta i sporo exe w różnych opcjach koloru i wnetrza. Powyższe plusy i minusy spowodowały, że uparłem sie na exe i nie żałuję.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Grzegorz85

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #3233 dnia: 19 Października 2023, 23:39:23 »
Muszę przyznać te srebrne klamki to faktycznie uroku nie dodają. Ja tylko żałuję że zmieniłem w trakcie realizacji z koloru białej perły na royal grey, jak chciałem wrócić do koloru to już było za późno, chociaż z drugiej strony to latem na przednim zderzaku to pewnie niezłe cmentarzysko mocno widoczne na białym perłowym.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #3234 dnia: 20 Października 2023, 07:14:01 »
Mam zwykły biały i od czasu do czasu widać tam różne rzeczy, ale mi to nie przeszkadza. Wszystko ładnie się czyści ręcznie starą, wilgotną koszulką z bawełny. Co do klamek, to mnie jak Krismanowi się podobają i dzięki temu mogę między innymi odróżnić wersje wyposażenia - "chromy dla bogatych" ;D.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #3235 dnia: 21 Października 2023, 17:43:32 »
Pytanie do właścicieli Rav 4 Selection czy wykonywaliście zabezpieczenie np. PPF na elementach z pianoblack na karoserii ? Podobno się to strasznie rysuje ?
Przejechałem ponad 12 000 km i nie widzę rys na Latitude Black. Widać jednolity lakier, nawet na drzwiach.
Położyłem co prawda ceramikę ale czy ja wiem czy to cokolwiek może zapobiegać rysom? A może jednak.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #3237 dnia: 23 Października 2023, 21:20:19 »
Owady się nie wbijają w chłodnicę.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3238 dnia: 23 Października 2023, 21:26:14 »
Znaczy warto?
Masz u siebie?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #3239 dnia: 23 Października 2023, 23:08:27 »
Wypowiem się co mi podpowiada logika, bo nie mam takiego wynalazku.
Owady istotnie nie bedą się wbijac w chłodnicę. Za to oblepią siatkę. Dodatkowo siatka sama z siebie zawsze trochę ograniczy przepływ powietrza przez chłodnicę. Czy będzie to miało na coś wpływ? Nie sądzę, bo silnik w ravce nie jest jakoś szczególnie ostro katowany, a na postojach czy przy wolnej jeździe najczęściej się w ogóle nie kręci. Te owady niezależnie czy wbite w chlodnicę czy przylepione do siatki z czasem przecież wyschną i się zdematerializują. Ogólnie więc ja nie widzę żadnego sensu w stosowaniu takich siatek. Przynajmniej w typowym miejskich użytkowaniu. Jeśli natomiast byś jeździł często po jakis szutrach czy innym syfie to można by założyć że siatka zatrzyma jakiś kamyczek, który mógłby może i coś chłodnicy zaszkodzić - choć tu też nie widze ryzyka. Jakby te chlodnice były takie slabe to pewno producenci takie siatki by dawali w standardzie. No i na koniec.... - ten montaż na trytytki.... ble...
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2023, 23:10:01 wysłana przez marekj »
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl