Autor Wątek: Spalanie camry  (Przeczytany 65241 razy)

Offline bartoszbruhn

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Spalanie camry
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Lutego 2020, 21:33:51 »
Tak to pewnie realny wynik, ale nie piszmy ze 5.5l przy 140km/h ;) a jeżeli tak to muszę poprawić swoją jazdę to be TiRy i start do 145 kosztuje dużo.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Lutego 2020, 22:00:32 »
Smutne...
3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Lutego 2020, 22:09:36 »
Smutne...
A co autor mial na mysli?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Lutego 2020, 00:01:34 »
To co zawsze. Jeżdżenie takim autem i licytowanie się komu mniej pali  :grin:
3VZ.pl

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Lutego 2020, 20:21:10 »
 Marcin daj na luz... na ratę trzeba uzbierać... :)
I coraz bardziej utrzymuje się w przekonaniu, że niektóre wątki są żałosne.
Może to przez to, że sie nie psuje, a jakiś temat do dyskusji musi być :)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Spalanie camry
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Lutego 2020, 20:31:46 »
A ja proponuje moze cos innego. Przestac robic OT. Wykasowac wszystko to co nie jest zwiazane z tym tematem. Nie masz nic ciekawego do przekazania - nie komentuj.

W kazdym watku ktos robic syf. Brakuje mi moderatora ktory to ogarnie, przywali kilka ostrzezen i od razu ludzie zrobia sie milsi dla siebie.

Wychodzi na to ze jednak wiecej osob komentujacych tutaj albo ma paliwo i przeglady za free bo auto sluzbowe albo gada glupoty.

« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2020, 20:35:00 wysłana przez klaudiusz »

Offline TiDzeJ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Lutego 2020, 20:33:01 »
Heh... Na forum.mazdy 6 z racji tego iż praktycznie nie ma z nią równiez problemów są licytacje kto mniej spali . Tyle że tam hybryd nie ma tylko wolnossąca benzyna ewentualnie diesel. No ale zawsze pretekst do podtrzymania rozmowy jest

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Lutego 2020, 21:14:06 »
Wywalcie wszystko i wszyskich... jak mawiał klasyk  :bash:
Można robić wszystko... tylko po co...
A te tematy nadają sie do programu w tv patent na kasę czy jakoś tak...
Mam pytanie,  jak tankujecie to podnosicie węża do góry? Bo tam zawsze zostaje jakieś 100ml paliwa...
Ja sie zwijam, wrócę jak będą konkretne wątki...
W zawodach kto mniej spali albo kto taniej zrobi serwis... nie zamierzam uczestniczyć  <narka>

ps. tu nie ma co sprzątać... tu połowę tematów trzeba wyrzucić do kosza...
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2020, 21:21:34 wysłana przez KubaCamry »

Offline Severus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Lutego 2020, 22:31:54 »
Dla mnie ten wątek że spaleniem jest o tyle interesujący, że wielkość spalania jest związana z sensem zakupu/istnienia hybrydy.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Lutego 2020, 23:46:08 »
Klaudiusz: zawsze możesz dostać ostrzeżenie, jeśli tak bardzo go potrzebujesz :)

Zrób coś z tym autem, zmodyfikuj, usprawnij, popraw fabrykę, pokaż, że można, że się da - przyklasnę i będę kibicował. Pokaż, że może być szybsze, cichsze, lepiej się prowadzić, podłub coś, żeby mniej paliło, skoro Cię to boli. Jedź nim na koniec świata i przyślij zdjęcie, że Camry jest ekstra, bo zwiedziłeś fajne miejsca, a nie wszystkie warsztaty po drodze. A tu tylko lamenty, że drogi serwis, że Apple nie działa, że pali 5.5 a nie 4.8, że się lusterka nie składają albo nie ma jak podpiąć przyczepy, żeby cement na budowę przywieźć...

Dla mnie sens zakupu Camry jest taki, żeby jeździć Camry. Gdyby spełniała moje oczekiwania - byłbym pierwszym odbierającym. Białą, 040. Tak się złożyło, że nie jestem tu ani od wczoraj ani przez przypadek i odpowiadam przed Administracją za styl i formę tego działu.

Forum zostało założone dawno temu przez i dla miłośników/sympatyków marki. Takim chcę je widzieć i do takiego dążę. To nie jest forum założone przez księgowych dla przypadkowych ludzi, którym akurat leasing wyszedł korzystniej na Camry niż Insignię czy innego Superba, więc pomęczą się z nią 2-3 lata i kupią Mazdę 6 albo Passata. To nie są fani marki.
3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Lutego 2020, 23:48:03 »
Klaudiusz: zawsze możesz dostać ostrzeżenie, jeśli tak bardzo go potrzebujesz :)

Zrób coś z tym autem, zmodyfikuj, usprawnij, popraw fabrykę, pokaż, że można, że się da - przyklasnę i będę kibicował. Pokaż, że może być szybsze, cichsze, lepiej się prowadzić, podłub coś, żeby mniej paliło, skoro Cię to boli. Jedź nim na koniec świata i przyślij zdjęcie, że Camry jest ekstra, bo zwiedziłeś fajne miejsca, a nie wszystkie warsztaty po drodze. A tu tylko lamenty, że drogi serwis, że Apple nie działa, że pali 5.5 a nie 4.8, że się lusterka nie składają albo nie ma jak podpiąć przyczepy, żeby cement na budowę przywieźć...

Dla mnie sens zakupu Camry jest taki, żeby jeździć Camry. Gdyby spełniała moje oczekiwania - byłbym pierwszym odbierającym. Białą, 040. Tak się złożyło, że nie jestem tu ani od wczoraj ani przez przypadek i odpowiadam przed Administracją za styl i formę tego działu.

Forum zostało założone dawno temu przez i dla miłośników/sympatyków marki. Takim chcę je widzieć i do takiego dążę. To nie jest forum założone przez księgowych dla przypadkowych ludzi, którym akurat leasing wyszedł korzystniej na Camry niż Insignię czy innego Superba, więc pomęczą się z nią 2-3 lata i kupią Mazdę 6 albo Passata. To nie są fani marki.

Te czasu juz dawno minely

Offline Severus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Lutego 2020, 10:58:05 »
Ja się z tym nie zgadzam. Dlaczego nie mogę sobie założyć wątku który mnie interesuje i w nim sobie dyskutować, nie będąc ocenianym czy jest on wystarczająco profesjonalny, fanowski, interesujący czy jakie tam inne kryteria sobie wymyślimy. Czy tu też musimy prężyć muskuły ?

Offline snickers

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 16 Lutego 2020, 15:57:59 »
Generalnie to tak jak @marcin pisał to smutne... rozpatrywanie Camry jako auta, które pali 4,5 litra jest nawet bardzo smutne.
Cała zabawa ze spalaniem rozbija się o to jak i w jakich warunkach się jeździ, da się zejść do jakiś absurdalnie niskich wartości ale i jazda będzie absurdalna i męcząca.
Dla mnie najważniejsze, jest to, że mimo swoich gabarytów pali realnie mniej niż auta, którymi jeździłem wcześniej.
Type-Rem udało mi się raz przejechać trasę ze spalaniem na poziomie 5,2 litra, ale przy normalnej jeździe takie wyniki były niemożliwe - jazda w nocy, na drodze na której nie było praktycznie ruchu.

PS. Dla mnie Toyota jest marką, którą ciężko się zachwycać, ciężko być fanem. Auta nie są porywające, ale miałem już kilka Toyot i pewnie będę miał jeszcze nie jedną, bo te samochody zwyczajnie jeżdżą. Może to nie duże wymagania, ale nie zawsze jest to takie oczywiste.

Offline Severus

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Lutego 2020, 16:41:12 »
Snickers i tu jest właśnie clue tej całej  zabawy.
Napisałeś, że dla Ciebie Toyota jest ...
A dla kogoś innego jest czymś innym. Każdy ma swoje zdanie i spojrzenie - subiektywne.
« Ostatnia zmiana: 16 Lutego 2020, 16:43:41 wysłana przez Severus »

Offline Bierut

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Lutego 2020, 17:46:53 »
Trzy grosze z mojego doświadczenia.
Po pierwsze użytkuję samochód za granicą gdzie przestrzega się ograniczeń prędkości.
Tutaj szacunek dla zdrowia i życia jest dużo większy niż w Polsce.
Najmniejsze spalanie na odcinkach 20 km przejazdów mieszanych w terenie zabudowanym i poza to 3,5 ltr. Bez spinki. Po prostu inteligentnie wykorzystując charakterystykę układu hybrydowego.
W trakcie łagodnej zimy średnie spalanie na dojazdach 8 km do pracy to 5.8 ltr.
Autostrada starając się utrzymać 140 km/h to 6 ltr pod wiatr.Taka jazda jest bardzo uzależniona od wiatru. Różnice w każdym samochodzie mogą dochodzić do 1 ltr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl