Autor Wątek: Spalanie camry  (Przeczytany 65292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apnk

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Spalanie camry
« Odpowiedź #120 dnia: 18 Marca 2021, 01:00:35 »
Jak będzie trzeba to się załączy. Aktywny jest cały czas. Mnie raz wyhamował :D

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #121 dnia: 18 Marca 2021, 07:53:22 »
Jak będzie trzeba to się załączy. Aktywny jest cały czas. Mnie raz wyhamował :D
No mnie tez pare razy wyhamował.

Ciekawostka: Ostatnio jechalem z kolega BMW 3gt. W korku okolo 30km/h. Bez tego systemu. Wjechal w busa. Nawet poduszki nie wyskoczyly. Szkoda calkowita. Samochod wart okolo 70tys. PZU wyliczylo na 49tys...

Dlatego, cenie ten system, bo przy zagapieniu moze uratowac portfel, a pieszemu nawet zdrowie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 18 Marca 2021, 09:57:44 »
W skodzie mam tez taki front assist i w korku tzn ponizej 30kmh nie dziala, a to wlasnie najbardziej przydatne bo mozna sie zagapić. Natomiast tam to dziala tak ze duzo razy zahamowal zbyt wczesnie narazajac tych za moimi plecami ze mi wjada w tylek. Jakby ktos chcial skode to odradzam :)

Offline Pawlo89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 18 Marca 2021, 11:18:21 »
W skodzie mam tez taki front assist i w korku tzn ponizej 30kmh nie dziala, a to wlasnie najbardziej przydatne bo mozna sie zagapić. Natomiast tam to dziala tak ze duzo razy zahamowal zbyt wczesnie narazajac tych za moimi plecami ze mi wjada w tylek. Jakby ktos chcial skode to odradzam :)

Czułość tego systemu można regulować przez obd, zarówno w toyocie jak i skodzie.

Offline Pawlo89

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 18 Marca 2021, 11:23:33 »
Mnie raz prawie wciągnął pod inne auto na autostradzie (w zasadzie to dwa razy) - raz to była wina idioty z bmw który się wcisnął w bezpieczny odstęp i chwilę później z niego uciekł (przez co toyota nie rozpoznała auta z przodu i na pełnym gazie zaczęła zmierzać w jego kierunku), a drugi raz system po prostu zgłupiał i nie widział auta. Raz też awaryjnie zaczął hamować przy 140km/h na pustej autostradzie, kilka dni po odebraniu nowego auta z salonu, później się taka sytuacja już nie powtórzyła.

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 18 Marca 2021, 14:39:12 »
U mnie spalanie średnie wzgledem apki wychodzi  6.2 l . Auto posiadam od sierpnia i 10 k już zrobiłem także Nie jest źle...

https://zapodaj.net/9de71f9a52912.jpg.html

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #126 dnia: 18 Marca 2021, 23:28:01 »
U mnie spalanie średnie wzgledem apki wychodzi  6.2 l . Auto posiadam od sierpnia i 10 k już zrobiłem także Nie jest źle...

https://zapodaj.net/9de71f9a52912.jpg.html
Jakie robisz trasy?

Offline Malybo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #127 dnia: 19 Marca 2021, 08:22:01 »
Z reguły do pracy 12km  + codziennie dziecko przedszkola 1.5 km i raz w tygodniu żona do pracy brała 40 km autostrada jeździła czyli można powiedzieć że cykl taki mieszany. Ogolnie wydaje mi sie jak na ten tymbardziej w ostatnich zimowych miesiącach cykl to dosyć przyzwoite spalanie. Ogolnie jeżdżę spokojnie lecz czasem jak mi coś odbija to też lubię ją przypalić.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #128 dnia: 22 Marca 2021, 13:34:31 »
Zrobilo sie troche cieplej. Wyskoczylem do wiekszego miasta. Spalanie mega dobre.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #129 dnia: 22 Marca 2021, 14:46:35 »

Ciekawostka: Ostatnio jechalem z kolega BMW 3gt. W korku okolo 30km/h. Bez tego systemu. Wjechal w busa. Nawet poduszki nie wyskoczyly. Szkoda calkowita. Samochod wart okolo 70tys. PZU wyliczylo na 49tys...

Przepraszam że tak wcianam się między wódkę a zakąskę i to offtopic...
Wiesz może, jak się skończyła sprawa tej szkody? Nie pierwszy raz słyszę, że (pewnie akurat przypadkiem) BMW po niedużej stłuczce dostaje od PZU szkodę całkowitą, PZU wypłaca właścicielowi jakieś śmiechu warte pieniądze, a gdzieś tam już czeka znajomy znajomego gościa w PZU, po czym za grosze odkupuje "wrak" od PZU i naprawia auto za 1/4 tego, co PZU policzyło... Jeden mój znajomy szarpał się z nimi, żeby nie zostać tak załatwiony...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #130 dnia: 22 Marca 2021, 15:43:20 »
Przecież przy takiej szkodzie i większej wartości auta niż wypłata, "wrak" zostaje po stronie właściciela.
Wiec jakim cudem ubezpieczyciel sprzedaje auto? Co prawda właściciel
może poprosić towarzystwo ubezpieczeniowe, by pomogło sprzedać rozbity pojazd, jednak zgodnie z treścią przepisów o działalności ubezpieczeniowej, towarzystwo nie ma takiego obowiązku, a i w takim wypadku to nie byłoby opłacalne.
Towarzystwa chętnie zawyżają wycenę szkody, jak i wraku tak, by wypłacić jak najmniej.
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2021, 15:49:45 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #131 dnia: 22 Marca 2021, 16:03:32 »

Przepraszam że tak wcianam się między wódkę a zakąskę i to offtopic...
Wiesz może, jak się skończyła sprawa tej szkody? Nie pierwszy raz słyszę, że (pewnie akurat przypadkiem) BMW po niedużej stłuczce dostaje od PZU szkodę całkowitą, PZU wypłaca właścicielowi jakieś śmiechu warte pieniądze, a gdzieś tam już czeka znajomy znajomego gościa w PZU, po czym za grosze odkupuje "wrak" od PZU i naprawia auto za 1/4 tego, co PZU policzyło... Jeden mój znajomy szarpał się z nimi, żeby nie zostać tak załatwiony...
In progress.

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 22 Marca 2021, 19:54:32 »
Zrobilo sie troche cieplej. Wyskoczylem do wiekszego miasta. Spalanie mega dobre.

A ja się gupi ciągle cieszę, że 6,5 mi pali  :laugh: :laugh: :laugh: (to jeszcze przyzwyczajenie po poprzednim samochodzie).
Ale potwierdzam: Camry na odcinku ok. 30 km w tym sporo w korkach spaliła 4,0 l/ 100 km (zużycie wg. komputera).

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #133 dnia: 22 Marca 2021, 20:05:34 »
Przecież przy takiej szkodzie i większej wartości auta niż wypłata, "wrak" zostaje po stronie właściciela.
Wiec jakim cudem ubezpieczyciel sprzedaje auto? Co prawda właściciel
może poprosić towarzystwo ubezpieczeniowe, by pomogło sprzedać rozbity pojazd, jednak zgodnie z treścią przepisów o działalności ubezpieczeniowej, towarzystwo nie ma takiego obowiązku, a i w takim wypadku to nie byłoby opłacalne.
Towarzystwa chętnie zawyżają wycenę szkody, jak i wraku tak, by wypłacić jak najmniej.
No właśnie z tego co pamiętam, chcieli mu zabrać ten wrak i wypłacić kasę zupełnie nieadekwatna. Ale zostawmy temat, nie chcę offtopować. Może mi źle przedstawiono tamtą sytuację

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 22 Marca 2021, 22:42:55 »
Jak się potoczę ostatnio robie regularnie 5,5 l. Ale zrobiłem ostatnio też 4.5 litra :D Niesamowite ze auto wazy 2100 a tak lekko sie przemieszcza.
Natomiast mam dwa problemy, wycieraczki bardzo rzadko same sie włączają, a drugi to LTA , na tempomacie caly czas jest napisane ze jest nieaktywne...asystent natomiast wykrywa jak najade na linie, ale nie odbija kierownicą....Sprawdzę to jeszcze w super słoneczna pogodę .. sorry za oftop

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl