Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Września 2020, 22:03:35 »
Kolego chmichal, ale przecież temat brzmi: plusy i minusy nowej Camry. To dlaczego lekko sztorcujesz kolegę, który szczerze opisuje swoje doświadczenia? Ja chcę kupić Camry i szanuję takie właśnie uwagi.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Września 2020, 22:10:00 »
O co chodzi z tym domykaniem lusterek bocznych? Myslalem ze od MY2020 to juz standard.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Września 2020, 22:10:37 »
Jest standard

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Offline chmichal

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 16 Września 2020, 22:28:07 »
Sorki jeśli tak to zabrzmiało.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Łukasz77

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Września 2020, 11:22:41 »
Camry dostałem jako samochód służbowy. Użytkuję od roku. Po prostu nie mieści mi się w głowie, że w aucie za 150tyś.  jest cała masa niedociągnięć.

Irytujące pikanie asystenta pasa ruchu to kolejna głupota Toyoty. Do wyboru pikanie albo wyłączenie systemu żeby pikanie nie wkurwiało...

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Września 2020, 11:31:12 »
Camry dostałem jako samochód służbowy. Użytkuję od roku. Po prostu nie mieści mi się w głowie, że w aucie za 150tyś.  jest cała masa niedociągnięć.

Irytujące pikanie asystenta pasa ruchu to kolejna głupota Toyoty. Do wyboru pikanie albo wyłączenie systemu żeby pikanie nie wkurwiało...
W miescie wylaczasz. Za miastem wlaczasz.

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Września 2020, 21:44:13 »
Po prawie 2 tygodniach od odebrania moje spostrzeżenia.
Plusy: wygląd, napęd-osiągi vs spalanie, komfort i płynność jazdy, przyzwoita jakość materiałów we wnętrzu i b. dobre spasowanie elementów, elektryczna regulacja kierownicy z podnoszeniem przy wyłączeniu zapłonu ;)-super sprawa b. wygodna, przestronne wnętrze, bogate wyposażenie w wersji executive. Jak coś przyjdzie do głowy to jeszcze coś napiszę.
Minusy: wiadomo brak CarPlay i android auto.
Minusiki;) o których wiedziałem i jestem z nimi pogodzony: nieosłonięte zawiasy klapy bagażnika, taka sobie jakość obrazu z tylnej kamery, brak chłodzonych schowków,
Brak pamięci foteli mi nie przeszkadza bo jeżdżę tylko ja tak samo jak brak kamery 360 stopni.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Marca 2021, 00:02:30 »
Mam auto lekko ponad miesiąc i jestem coraz bardziej w nim zakochany. Kupilem mimo jego wad tj brak szyberdachu, brak pamieci foteli, brak haka! Nieskladana tylna kanapa.
Wiem ze moglem miec skladana, ale jbl, regulowana tylna kanala, roletki nie moglem sobie tego odmówić :) Z naglosnienia jestem baaaaardzo zadowolony. Swietne audio. Nie jest głośne, ale jakosc super. Przy ogromie plusow tego auta te male wady sa nieistotne.
Zalety - ogrom miejsca, wygodny fotel, piekne wnetrze, z zewnątrz rewelacyjne przetłoczenia karoserii, piekne reflektory w wersji pure led, tak kupilem go na ladny wyglad to glownie. Dwa to chcialem toyoty i hybrydy. JBL, 8 sekund do 100, niskie, wrecz smieszne spalanie. Genialnie sie prowadzi przy szybszej jezdzie. Najlepsza na rynku korelacja limuzyna =cena.

Powiedzcie mi, bo oststnio mialem wrazenie ze 1 raz samoistnie wlaczyly mi sie wycieraczki, a tak to musze je sam włączać. Czy ten czujnik deszczu tak slabo dziala?

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Marca 2021, 14:44:28 »
jest jeszcze jedna fajna sprawa. w promocji "wypredaz rocznika" mozna miec nowe auto premium (nikt nie napierdzial w siedzenia :)) za 125K z ubezpieczeniem.

ale to trzeba zrezygnowac z dodatków. Golas tez ma sporo do zaoferowania. bo przeciez mozna pójsc w corolle z tymi dodatkami i w tej cenie ale mysle ze chyba nie ma co porównywac

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Marca 2021, 17:19:19 »
Mam auto lekko ponad miesiąc i jestem coraz bardziej w nim zakochany. Kupilem mimo jego wad tj brak szyberdachu, brak pamieci foteli, brak haka! Nieskladana tylna kanapa.
Wiem ze moglem miec skladana, ale jbl, regulowana tylna kanala, roletki nie moglem sobie tego odmówić :) Z naglosnienia jestem baaaaardzo zadowolony. Swietne audio. Nie jest głośne, ale jakosc super. Przy ogromie plusow tego auta te male wady sa nieistotne.
Zalety - ogrom miejsca, wygodny fotel, piekne wnetrze, z zewnątrz rewelacyjne przetłoczenia karoserii, piekne reflektory w wersji pure led, tak kupilem go na ladny wyglad to glownie. Dwa to chcialem toyoty i hybrydy. JBL, 8 sekund do 100, niskie, wrecz smieszne spalanie. Genialnie sie prowadzi przy szybszej jezdzie. Najlepsza na rynku korelacja limuzyna =cena.

Powiedzcie mi, bo oststnio mialem wrazenie ze 1 raz samoistnie wlaczyly mi sie wycieraczki, a tak to musze je sam włączać. Czy ten czujnik deszczu tak slabo dziala?

To ja dołączę do zachwytów nad swoją Camry. Samochód kupiony po gruntownym przemyśleniu i objeżdżeniu (jak nigdy do tej pory) wielu innych samochodów. Używam niecały miesiąc. Przejechałem na razie ok. 3000 km. Przemyślenia następujące: wyposażenie takie jakie oferuje Toyota - trzeba przyjąć bo za dużo się z tym nie zrobi - fakt, inni mają dużo więcej. Z braków to na co narzekają wszyscy brak: Android Auto i Apple Car - okazuje się, że nie doskwiera tak bardzo jak sądziłem. Brak wentylacji siedzeń - to może okazać się poważnym problemem latem - zobaczymy. Nagłośnienie w wersji bez JBL - poziom akceptowalny minus (chociaż mi wersja JBL również nie przypadła do gustu) - na 100 procent nagłośnienie idzie do poprawy. Dzięki uprzejmości Klaudiusza wiem, że w rozsądnym budżecie można zrobić bardzo fajne granie.

Oprócz tych znanych w momencie zakupu minusów - same zalety. Samochód wygodny, przestronny, dynamiczny i jak dla mnie bardzo ładny, dobrze się prowadzi zarówno w mieście jak i na trasie. Bardzo liczę na jego niezawodność - kupowałem go z myślą użytkowania przez minimum 6-7 lat.
No i na stacji benzynowej ciągle się uśmiecham bo spalanie od 6 (miasto) - 7,5 (trasa) l / 100 km to jak za darmo.  A wiem, że spokojnie można zejść o litr albo więcej niżej jeśli ktoś ma lekką nogę.

Z samochodu jestem bardzo zadowolony i ciągle jeszcze zdarza mi się po prostu się nim przejechać.

Z pomysłów które przyszły mi do głowy to wyciszenie wnętrza - pomysł się krystalizuje i pewnie zostanie zaimplementowany razem z upgradem grania, ale dopiero za chwilę. Na pewno podzielę się efektami na grupie.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 18 Marca 2021, 19:33:16 »
mozna miec nowe auto premium
Premium to nie jest, ale reszta się zgadza.

Offline raw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 18 Marca 2021, 20:49:04 »
To ja napisze kilka swoich odczuć z jazdy Camry. (Nie będę opisywał elementów wyposażenia)
Dodam, że przesiadłem się do Camry z Forda Mondeo i do niego odnoszę swoje porównanie.

W Camry dużo bardziej czuć prędkość, niż to miało miejsce w Fordzie. W Fordzie podczas jazdy, nie wiadomo kiedy, na liczniku było już ponad 150 km/h. W przypadku Toyoty przy prędkości 140 km/h wymagane jest ode mnie bardzo duże skupienie - mam wrażenie, że ten samochód strasznie "pędzi". Nie jest to tylko moje odczucie jako kierowcy, ale również i mojej małżonki, która jechała jako pasażer.

Do prędkości 120 km/h Camry jest OK. Jest cicho i jedzie się dostojnie, płynnie. Po przekroczeniu tej granicy w Camry robi się już niemiło. Wygłuszenie tego samochodu pozostawia wiele do życzenia. Przy 160km/h ciszej było w Fordzie Mondeo(diesel) niż w Camry - jest to oczywiście moje odczucie i inni mogą się z tym nie zgodzić.

Z Plusów na korzyść Camry - dużo lepiej radzi sobie w zakrętach niż Mondziak.

Ja osobiście się trochę rozczarowałem Toyota Camry. Oczekiwałem dużo więcej od tego samochodu - być może jest to pokłosie świetnego marketingu i reklamy Toyota. Uważałem, że po przesiadce z Mondziaka do Camry, będzie przepaść na korzyść Toyota - a tu tak nie do końca.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2021, 20:52:36 wysłana przez raw »

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 18 Marca 2021, 22:10:02 »

W Camry dużo bardziej czuć prędkość, niż to miało miejsce w Fordzie. W Fordzie podczas jazdy, nie wiadomo kiedy, na liczniku było już ponad 150 km/h. W przypadku Toyoty przy prędkości 140 km/h wymagane jest ode mnie bardzo duże skupienie - mam wrażenie, że ten samochód strasznie "pędzi". Nie jest to tylko moje odczucie jako kierowcy, ale również i mojej małżonki, która jechała jako pasażer.

Do prędkości 120 km/h Camry jest OK. Jest cicho i jedzie się dostojnie, płynnie. Po przekroczeniu tej granicy w Camry robi się już niemiło. Wygłuszenie tego samochodu pozostawia wiele do życzenia. Przy 160km/h ciszej było w Fordzie Mondeo(diesel) niż w Camry - jest to oczywiście moje odczucie i inni mogą się z tym nie zgodzić.

Z Plusów na korzyść Camry - dużo lepiej radzi sobie w zakrętach niż Mondziak.

Bo Mondeo to po prostu kawał solidnego samochodu. Fajnie się prowadzi i ma w środku to co trzeba. Z tym, że bagażnik w hybrydzie jest zajęty przez baterie i pozostaje ok. 350 l pojemności bagażnika. No a diesel to diesel. Jeśli się lubi to trzeba brać i używać (szczególnie dopóki Mondeo też nie wejdzie w dowsizing i nie będzie napędzane jakimś 1.2 TDCI Ad blue bi turbo :-)
Co do wyciszenia mam wrażenie, że w Camry nie jest głośniej niż w Mondeo ale hałas jest bardziej męczący. Takie odniosłem wrażenie, chociaż Mondeo miałem okazję jeździć tylko dwa tygodnie w ostatnim czasie.
Myślę, że Toyota kieruje się inną filozofią budowy / sprzedaży samochodów. Przepaści nie będzie - to ostatecznie ten sam segment. W pewnych aspektach Mondeo będzie lepsze w innych Camry. Zależy na co zwraca się uwagę przy wyborze samochodu.

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Marca 2021, 08:29:49 »
Z samochodu jestem bardzo zadowolony i ciągle jeszcze zdarza mi się po prostu się nim przejechać.
no właśnie... odkąd go mam to mimo, że w tygodniu codziennie robię ~200 km, to w niedzielę jakoś tak szukam pretekstu żeby się przejechać <taniec>
Fajne auto  :good:

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Marca 2021, 12:19:36 »
Ja od kiedy go mam zaczalem wozic syna do szkoly oddalonej o 300 m od domu. I odbieram rowniesz jadac autem. Ale musze znalesc inny pretekst bo szkoly zamkneli od wczoraj.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl