Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #90 dnia: 27 Sierpnia 2021, 19:29:10 »
Wyższej klasie nie przystoi, żeby było mniej niż w tańszych modelach. U mnie żona chętnie by korzystała, w mondeo wciska się w takie szczeliny, że sam zastanawiałbym się czy wjechać. Z wyjazdem jest problem.
No tak... większość ma wrażenie, że Camry to auto klasy wyższej i przez to czasem poprzeczkę stawia zbyt wysoko. Owszem rozstaw osi jest duży, ale długość lekko naciągana przez napuchnięte zwisy. Poza tym auto klasy wyższej nie kosztuje 150 tys. A za te pieniądze dostajemy jeszcze dobrze działającą hybrydę i w ogóle świetne auto. Parkowanie w ciasnych miejscach i odciski drzwi albo zderzaka sąsiada... to sobie odpuszczam.

Nie mów mi, że camry jest w klasie niższej niż Corolla, do której jest oferowany ten system. Jakaś sensowna gradacja wyposażenia powinna być, nawet z dopłatą.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2021, 19:33:46 wysłana przez aks »

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #91 dnia: 27 Sierpnia 2021, 21:43:55 »
Gradacja jest ty masz większy samochód

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #92 dnia: 27 Sierpnia 2021, 22:05:35 »
Gradacja jest ty masz większy samochód
Toyota stawia Camry jako wyższa klasę od Corolli, czego po wyposażeniu nie widać. W Avensis takich jaj nie przypominam sobie. Jakby chodziło o sam rozmiar to VAN'a można kupić, albo Sprintera.
« Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2021, 22:07:08 wysłana przez aks »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 27 Sierpnia 2021, 22:27:17 »
To jest rozumowanie geniuszy z TME  <zalamka>. Nie drąż tematu, bo i tak nie ogarniesz. Zaraz dostaniesz wykład o działaniach fiskalnych UE, emisji Co2 itp. No bo 4 dodatkowe czujniki + 8m druta + mikrochip, spowodują drastyczny wzrost masy, zwiększenie spalania i w ogóle sprzedaż nie będzie opłacalna.
Inni bedą Ci wmawiać, że z takimi funkcjami Camry będzie konkurencją dla Lexusa. Tak mi wciskali jak pytałem czemu bracia Rosjanie mają wentylowane taborety, a my nie mamy. Ale jak zrobili lift to już Camry przestała być konkurencją, bo wentylacja stołków już jest :).
Po prostu bierz co jest i nie marudź, u innych producentów jest gorzej.
I zapamiętaj raz na zawsze, że o Toyocie nie wolno pisać źle!

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #94 dnia: 28 Sierpnia 2021, 00:29:52 »
Zaraz dostaniesz wykład o działaniach fiskalnych UE, emisji Co2 itp. No bo 4 dodatkowe czujniki + 8m druta + mikrochip, spowodują drastyczny wzrost masy, zwiększenie spalania i w ogóle sprzedaż nie będzie opłacalna.
Czy swoją skrajną niewiedzę musisz wszędzie prezentować ?

Tak mi wciskali jak pytałem czemu bracia Rosjanie mają wentylowane taborety, a my nie mamy.
Ciągle Ruscy i Ruscy no ale w sumię pasujesz do klimatu " braci Rosjan"...  :-)

I zapamiętaj raz na zawsze, że o Toyocie nie wolno pisać źle!

Wolno pisać tylko trzeba coś wiedzieć bo zwyczajowo powinno być tak im mniej wiem tym mniej się odzywam a nie na odwrót.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2021, 00:35:31 wysłana przez ledziu »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #95 dnia: 28 Sierpnia 2021, 07:42:08 »
Ledziu na prawdę takie przytyki są zbędne.
Moim zdaniem tme zrobiła fajnie że stworzyła trzy wersje wyposażeniowe dość atrakcyjne cenowo ale mogli też stworzyć wersje indywidualna do której  drożej można doposażyć wszystko co jest w camry na świecie. Inna sprawa nie wiem czy fabryki w Japonii i Stanach mają te same możliwości produkcyjne.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2021, 07:55:33 wysłana przez Piwo »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #96 dnia: 28 Sierpnia 2021, 08:39:32 »
Ledziu na prawdę takie przytyki są zbędne.
Moim zdaniem tme zrobiła fajnie że stworzyła trzy wersje wyposażeniowe dość atrakcyjne cenowo ale mogli też stworzyć wersje indywidualna do której  drożej można doposażyć wszystko co jest w camry na świecie. Inna sprawa nie wiem czy fabryki w Japonii i Stanach mają te same możliwości produkcyjne.
Piwo nie znudziło Ci się czytać tego samego kilku krzykaczy forumowych?

Ciągle to samo, tam dobrze tam super a tu źle... tojota jest zwykłą firmą, mają swoje zasady  działania i tyle. Mi one nie odpowiadają więc nie korzystam tojoty a jak korzystam to kupuje auto z innych rynków tojocianych.
I rozumiem mamy tu napusane setny raz to samo jakiegoś specjalisty motoryzacyjnego, czegoś się dowiem, potwierdzę sobie w necie i jest git a tu co mamy ?

Co do Twojego pytania według mnie wszytko zależy od rynków docelowych i związane jest z czymś czego nie widzimy/nie znamy przed zobaczeniem auta w salonie.

Pewnie jak opłacałoby się to była by wersja xxx nie opłaca się to jej nie ma wtedy trzeba sobie radzić  :cheesy:

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 28 Sierpnia 2021, 08:51:38 »
O! I już Pan wszechwiedzący specjalista dziedzin wszelakich przyszedł, bo znowu ktoś poruszył temat tabu i śmiał zapytać dla czego wyposażenie Camry jest gorsze od wyposażenia Corolli  :wallbash:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #98 dnia: 28 Sierpnia 2021, 08:52:43 »

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #99 dnia: 28 Sierpnia 2021, 09:19:22 »
O! I już Pan wszechwiedzący specjalista dziedzin wszelakich przyszedł, bo znowu ktoś poruszył temat tabu i śmiał zapytać dla czego wyposażenie Camry jest gorsze od wyposażenia Corolli  :wallbash:
Sprawdź sobie na google co to jest pytanie a nie ciągłe powtarzanie tego samego i to twierdząco.

Sądzę że nikt z nas tego nie wie i na 100% się nie dowie. Jest tak a nie inaczej źle Ci ok.dobrze Ci drugie ok.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 28 Sierpnia 2021, 09:41:06 »
Klaudiusz, piwko sobie dokup. Zaraz kolega Leszku będzie nam wyjaśniał przepisy UE, które uniemożliwiają Toyocie, montaż asystenta parkowania w Camry na rynek UE.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #101 dnia: 28 Sierpnia 2021, 10:07:07 »
Klaudiusz, piwko sobie dokup. Zaraz kolega Leszku będzie nam wyjaśniał przepisy UE, które uniemożliwiają Toyocie, montaż asystenta parkowania w Camry na rynek UE.
Czemu ?

Koncern jak każdy inny robi sobie co chce. Nie ma asystenta parkowania i tyle. Może mają w tym cel bo np.wiedzą jak było konfigurowane ileś tysięcy aut w eu a może ktoś wstał lewą nogą no i "ni ma". Wspominane było to przez Ciebie 300 razy + głupota rządzących tmp/e. Zmień płytę  :-)

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #102 dnia: 28 Sierpnia 2021, 11:09:31 »
Witam Kolegow !

Nie mam pojecia jakie wyposazenia ma Camry w Rosji ale moge potwierdzic ze w Polsce jest lepsze niz w UK !

w PL jest to samo co w uk plus HD display i 'multimedia' + trzcia strefa na tylnych kanapach

w uk tego nie ma w zadnej opcji czy za dopłata !

przyczyna prosta jak chcesz wiec wiecej kup Luxusa - Lexusa  :laugh: !

wyposazenia samochodow czesto zaleza od rynkow zbytu - zawsze tak bylo

Offline aks

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #103 dnia: 28 Sierpnia 2021, 11:15:20 »
Witam Kolegow !

Nie mam pojecia jakie wyposazenia ma Camry w Rosji ale moge potwierdzic ze w Polsce jest lepsze niz w UK !

w PL jest to samo co w uk plus HD display i 'multimedia' + trzcia strefa na tylnych kanapach

w uk tego nie ma w zadnej opcji czy za dopłata !

przyczyna prosta jak chcesz wiec wiecej kup Luxusa - Lexusa  :laugh: !

wyposazenia samochodow czesto zaleza od rynkow zbytu - zawsze tak bylo

Dlatego klienci muszą zacząć wymagać. Jakby nie nasze oczekiwania to żal myśleć co producenci oferowaliby na rynkach. A brak asystenta parkowania w Executive mnie zdziwił bo w zasadzie auto ma wszystko, żeby takie parkowanie wykonać. Przy tej ilości czujników i wspomagania jazdy to tylko programu brakuje. Cały czas myślę nad tym autem, ale żona też chce pewnych udogodnień przy tak dużym aucie.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2021, 11:19:35 wysłana przez aks »

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #104 dnia: 28 Sierpnia 2021, 12:01:56 »
AKS - Mozna naładować asystentów systemów i innych, rozumiem twoje punkt widzenia tylko ...

ile razy uzyles poprzednio parking assistance ?

mialem to w QQ (parkowanie rownolegle i poprzeczne - moglem ustawić dokładnie miejsce parkingowe), Toyota chyba jeszcze takiego nie ma, bo w Aurisie mam tylko równolegle

'bawilem' sie tym tylko RAZ ! - nie powiem fajna zabawa jak masz duzo czasu w praktyce nieprzydatne, ja ubolewam nad brakiem HD display nie nad brakiem parking assistance  :cry:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl