Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #105 dnia: 28 Sierpnia 2021, 12:11:20 »
Widzieliście jak cena nowej camry podskoczyła? Ponad 150tys za bazę? W sumie superb 2,0d 200konny podobnie mondeo 2,0d 190 konny podobnie. Kuźka te auta drożeją w oczach. Niedługo ten segment z sensownym napędem to będzie 180tys zł w podstawie gdzie 5 lat temu 90tys zł. Rzeźnia polityków na naszych oczach. Pytanie kto tego chce i dlaczego na takich polityków głosują ludzie?
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2021, 12:27:33 wysłana przez Piwo »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #106 dnia: 28 Sierpnia 2021, 12:25:04 »
Camry najwidoczniej za dobrze sie sprzedaje. Musza sobie odbic instalacje Carplay :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 28 Sierpnia 2021, 14:03:03 »
W cenniku na stronie widze ze jeszcze sa za 143.600 plnów

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #108 dnia: 28 Sierpnia 2021, 14:06:33 »
W promocji 14tys za wersje podstawowa. Dla przypomnienia parę miesięcy temu executive z vipem był za 140tys zl. Jak się skończy promo to będzie drożej..aut nie produkują obecnie w Japonii więc będzie coraz ciekawiej.

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 28 Sierpnia 2021, 14:07:09 »
Ale kolega tydzien temu odbieral RAV4 i mu mowili ze od wrzesnia nowe cenniki maja wejsc. A od stycznia pewnie skasuja ecobonus. O ecobonusie mi juz mowili rok temu wiec moze to tylko taka gatka zeby czlowiekowi sie latwiej pieniedze wydawalo.

Offline Marcin G.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 28 Sierpnia 2021, 14:18:56 »
W promocji 14tys za wersje podstawowa. Dla przypomnienia parę miesięcy temu executive z vipem był za 140tys zl. Jak się skończy promo to będzie drożej..aut nie produkują obecnie w Japonii więc będzie coraz ciekawiej.
Ciekawe czy w tym roku beda robic wyprzedaz rocznika.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #111 dnia: 28 Sierpnia 2021, 14:55:12 »
Wyprzedaż czego? Jak produkcja stoi i nic nie produkować mają przez dwa miesiące? Będzie tylko drożej z każdym miesiącem. Popyt duży podaż żadna.
https://www.google.com/amp/s/www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/toyota-wstrzymuje-produkcje-bedzie-trudniej-o-nowe-auta/fw468hn.amp

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #112 dnia: 28 Sierpnia 2021, 19:25:58 »
Cały czas myślę nad tym autem, ale żona też chce pewnych udogodnień przy tak dużym aucie

Sporo jeździłem autem z asystentem i użyłem tego systemy dwa razy na próbę. Jak komuś potrzebny to trzeba walczyć, pisać do tmp nawet tme może się uda ewentualnie zmienić auto na takie z asystentem. 

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 28 Sierpnia 2021, 21:02:23 »
Witam Kolegow !

Nie mam pojecia jakie wyposazenia ma Camry w Rosji ale moge potwierdzic ze w Polsce jest lepsze niz w UK !

w PL jest to samo co w uk plus HD display i 'multimedia' + trzcia strefa na tylnych kanapach

w uk tego nie ma w zadnej opcji czy za dopłata !

przyczyna prosta jak chcesz wiec wiecej kup Luxusa - Lexusa  :laugh: !

wyposazenia samochodow czesto zaleza od rynkow zbytu - zawsze tak bylo

Dlatego klienci muszą zacząć wymagać. Jakby nie nasze oczekiwania to żal myśleć co producenci oferowaliby na rynkach. A brak asystenta parkowania w Executive mnie zdziwił bo w zasadzie auto ma wszystko, żeby takie parkowanie wykonać. Przy tej ilości czujników i wspomagania jazdy to tylko programu brakuje. Cały czas myślę nad tym autem, ale żona też chce pewnych udogodnień przy tak dużym aucie.

Fajnie, że poza fanboyami, ktoś jeszcze rozumie, że jak nie będziemy wymagać to obudzimy się z szybami na korbkę :).
Nie pisz, że żona coś chce od Toyoty, bo usłyszysz radę, że trzeba żonę zmienić.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #114 dnia: 28 Sierpnia 2021, 21:19:07 »
nie ma nic do rzeczy czy jesteś funboyem toyoty czy nie

to są warunki rynku i nasze wpisy na forum nic nie wskurają !

jeżeli firmie zależy na danym rynku zbytu np USA samochody robione są pod ich rynek (np tunel w Camry do 4x4),

jeżeli samochód z wyposażeniem xyz sprzedaje się lepiej to takie wyposażenie będziesz miał (chiny maja więcej miejsca z tylu ... bo lubią)

dochodzi do tego jeszcze głupota EU i fact ze firmy nie będą sobie robić konkurencji wewnętrznej

to sa fakty które wplyaja na to jakie samochody i z jakim wyposażeniem są dostępne.

MY jesteśmy tylko czescia statystyczna na przyszłe lata

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #115 dnia: 28 Sierpnia 2021, 21:43:10 »
nie ma nic do rzeczy czy jesteś funboyem toyoty czy nie

to są warunki rynku i nasze wpisy na forum nic nie wskurają !

jeżeli firmie zależy na danym rynku zbytu np USA samochody robione są pod ich rynek (np tunel w Camry do 4x4),

jeżeli samochód z wyposażeniem xyz sprzedaje się lepiej to takie wyposażenie będziesz miał (chiny maja więcej miejsca z tylu ... bo lubią)

dochodzi do tego jeszcze głupota EU i fact ze firmy nie będą sobie robić konkurencji wewnętrznej

to sa fakty które wplyaja na to jakie samochody i z jakim wyposażeniem są dostępne.

MY jesteśmy tylko czescia statystyczna na przyszłe lata
Pisałem to naszemu Kubusiowi kilka razy ale Kubuś jest i tak mądrzejszy dla niego nie istnieje ekonomia, przepisy, normy itp.jest tylko Polska i nasz rynek.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 28 Sierpnia 2021, 22:05:10 »
I znowu wszystkiemu winna jest UE. Zapiszcie się do jaśnie panującej nam partii. Tam za wykrzykiwanie tego hasła, będziecie zbierać plusy.

Z innej beczki, w USA, na oparciu fotele pasażera, mają taki magiczny przycisk do prezesowania fotela przód/tył. Oczywiście w ofercie na nasz rynek tego nie ma. Ale może ktoś z was spotkał się z tym na jakimś aliexpress?

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #117 dnia: 28 Sierpnia 2021, 22:20:12 »
Nowa Fabia na wypasie kosztuje ponad 100tys. Nowy Yaris, rozstaw osi ten sam, w hybrydzie na wypasie (nie wnikam czy to podobny wypas) jednak sporo taniej. Z segmentu C nie ma nic rozsądnego za 100 tys. Kaszkai w najmocniejszej wersji (chyba 10s do setki :grin:) ok 160 tys.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #118 dnia: 28 Sierpnia 2021, 22:20:24 »
Nie ma. Trzeba by kupic caly fotel.

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #119 dnia: 29 Sierpnia 2021, 00:08:56 »
z całym szacunkiem KubaCamry jeżeli z mojego posta tylko wyniosłeś EU i przez brak argumentów zaczynasz pisac o partiach w Polsce to nie mamy o czym dyskutować.

jestem otwarty na dyskusje jeżeli ma ktoś coś do powiedzenia nie pisania bez sensu

pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl