Aktualnie mam z wypożyczalni wersję poliftową. To Comfort z felgami 17 zimowe Nokian i światłami mijania Led Basic, przebieg 5500km.
Ogólnie to koła 17 są mega komfortowe, zdecydowanie cichsze i trakcja bez uwag. Siedzenie z tkaniny ma lepsze trzymanie boczne i dla mojego kręgosłupa jest lepiej. Ale ogólnie są dość twarde. Szczególnie odczuwalne z tyłu, gdzie skórzana kanapa jest mega komfortowa. Reflektory raczej świecą tak samo jak w executive.
Jeśli chodzi o przedlift i polift, to różnice delikatne wychwyciłem.
Na plus.
Drzwi kłapią inaczej, szczególnie przednie i bagażnik. W przedlifcie dźwięk jest pusty. Tu drzwi sprawiają wrażenie cięższych, ale sama blacha wciąż nie jest wygłuszona. Ale dźwięk jest nieco pełniejszy bardziej europejski.
Hamowanie silnikiem elektrycznym jest wyraźnie lepsze. Brak uślizgu, który w przedlifcie odczuwam.
Przednie uszczelki okienne nie mają łączenia w okolicy narożnika okna i lepiej dolegają do szyby. Ale akustycznie nie widzę różnicy.
Na minus. Pierwsze wrażenie na pewno głośniej i tak jakoś bliżej słychać silnik. Izolacja przednich nadkoli również chyba odchudzona. Jednak nie wiem, czy to wynika z liftu, czy porównania Comfort/Executive.
Obraz LCD w tablecie jest nieprzyjemny. Właściwie szok jak na 2021 rok. Tu w porównaniu przedlift 8 cali świeci jak oled

Będę jeździł przez parę dni, co może jakieś spostrzeżenie jeszcze mi się nasunie.