Autor Wątek: Plusy i minusy nowej camry  (Przeczytany 66359 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Plusy i minusy nowej camry
« Odpowiedź #135 dnia: 01 Listopada 2021, 22:55:30 »
Po niemalże roku uzytkowania faktycznie przeszkadza mi ten szum po lewej stronie jak prowadzę auto. Natomiast zaraz sie do niego przyzwyczajam wiec nie jest on natrętny.
Auto nie ma innych minusów (poza brakiem haka ale to nie jego wina :))
Plusem jest to ze moge spalić 5 litrow jak i 9, wybor nalezy do mnie.
Kupilbmy je ponownie - ale tą swoja wersje 2019 bez liftu.  Stylistycznie dla mnie nowy model do bani, felgi jak kupione na allegro.. Lampy jakby tez przyciemnione poza salonem,  ten zderzak ktory wyróżniał (helm samuraja jak ktos zauważył)  stal się zwykly i zło ktore sie stalo to wystający ekran, z tymi gumowo klikającymi sie guzikami. Moze to malo zeby skreślić auto a dla mnie duzo.
Właściwie chyba camry bylo jedynym autem z wkomponowanym ekranem w deske??

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #136 dnia: 03 Listopada 2021, 20:52:36 »
nie zwróciłem uwagi, że jest aż taki luz na uszczelce okien:
https://www.youtube.com/watch?v=iltCvlgaKrU

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #137 dnia: 03 Listopada 2021, 21:28:31 »
nie zwróciłem uwagi, że jest aż taki luz na uszczelce okien:
https://www.youtube.com/watch?v=iltCvlgaKrU

Ale wiesz zapewne, że Camry na Europę i Rosję to inne miejsca produkcji? (Japonia i Rosja)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #138 dnia: 03 Listopada 2021, 21:32:09 »
Ale wiesz zapewne, że Camry na Europę i Rosję to inne miejsca produkcji? (Japonia i Rosja)

Wiem, ale podejrzewam, że to bardziej montownie. Szum w oknie słyszą ludzie niezależnie czy produkcja jest w USA, Europie, czy Rosji ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #139 dnia: 03 Listopada 2021, 21:34:21 »
To fakt, toyota jednak trzyma fason we wszystkich fabrykach. Średni fason ;)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #140 dnia: 03 Listopada 2021, 22:59:36 »
U mnie wygląda to tak samo. Oceniam że w tylnych oknach jest to raczej niesłyszalne. Z przodu coś tam szumi, ale dla uszczelek bez weluru to raczej standard. Ja podkładałem taśmę pomiędzy uszczelkę a blachę drzwi. Ale miałem taki problem, że przy 140km/h i nieco uchylonym oknie kierowcy, ta uszczelka furkotała jak szmata.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #141 dnia: 09 Listopada 2021, 08:39:19 »
Aktualnie mam z wypożyczalni wersję poliftową. To Comfort z felgami 17 zimowe Nokian i światłami mijania Led Basic, przebieg 5500km.
Ogólnie to koła 17 są mega komfortowe, zdecydowanie cichsze i trakcja bez uwag. Siedzenie z tkaniny ma lepsze trzymanie boczne i dla mojego kręgosłupa jest lepiej. Ale ogólnie są dość twarde. Szczególnie odczuwalne z tyłu, gdzie skórzana kanapa jest mega komfortowa. Reflektory raczej świecą tak samo jak w executive.
Jeśli chodzi o przedlift i polift, to różnice delikatne wychwyciłem.
Na plus.
Drzwi kłapią inaczej, szczególnie przednie i bagażnik. W przedlifcie dźwięk jest pusty. Tu drzwi sprawiają wrażenie cięższych, ale sama blacha wciąż nie jest wygłuszona. Ale dźwięk jest nieco pełniejszy bardziej europejski.
Hamowanie silnikiem elektrycznym jest wyraźnie lepsze. Brak uślizgu, który w przedlifcie odczuwam.
Przednie uszczelki okienne nie mają łączenia w okolicy narożnika okna i lepiej dolegają do szyby. Ale akustycznie nie widzę różnicy.
Na minus. Pierwsze wrażenie na pewno głośniej i tak jakoś bliżej słychać silnik. Izolacja przednich nadkoli również chyba odchudzona. Jednak nie wiem, czy to wynika z liftu, czy porównania Comfort/Executive.
Obraz LCD w tablecie jest nieprzyjemny. Właściwie szok jak na 2021 rok. Tu w porównaniu przedlift 8 cali świeci jak oled :)
Będę jeździł przez parę dni, co może jakieś spostrzeżenie jeszcze mi się nasunie. 
« Ostatnia zmiana: 09 Listopada 2021, 08:46:20 wysłana przez surrender »

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #142 dnia: 15 Listopada 2021, 19:59:18 »
Brakuje mi historii telefonow na desce rozdzielczej miedzy zegarami. Jest za krótka i nie przewija sie do dalszych, wiadomo historia z weikszym zakresem jest na srodkowym wyswietlaczu ale nie o to chodzi by zbytnio odrywac wzrok, tak to majac rece na kierownicy moge wybrac numer .
W aurisie to dobrze hulalo a tu jest ograniczone albo mi cos nie wychodzi... chyba 5 rekordow jest i to wszystko. i nie ma przejscia do ksiazki telefonicznej z poziomu kierownicy tzn zielonej sluchawki i miedzy zegarami mozna bylo szukac kontaktu.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #143 dnia: 17 Listopada 2021, 01:42:06 »
Minął tydzień, jeżdżę znowu swoim i w ramach doświadczalnego porównania mogę jeszcze coś uzupełnić. Być może ułatwi to wybór przyszłym kupującym. Tak więc utwierdziłem się w przekonaniu, iż w komforcie (lub lifcie), grodź silnika jest zauważalnie słabiej wyciszona, W trasie jest to praktycznie nieodczuwane, prawdopodobnie z powodu innych otaczających zakłóceń. Ale przy powolnym manewrowaniu i dodawaniu gazu różnię czuć. Wypada również sprostować porównanie działania reflektorów. Otóż pokonałem obydwoma samochodami w krótkim odstępie czasu, tę samą drogę w tych samych warunkach. I reflektory pełne LED jednak świecą zdecydowanie mocniej i dalej. Granica odcięcia również jest bardzo ostra. Poza tym w Comforcie nie dostrzegłem pracy samopoziomowania wiązki w zależności od warunków. Siedzenie skórzane ma zauważalnie dłuższe siedzisko i jest nieco szersze, co przy raczej nieudanym wyprofilowaniu pogłębia wrażenie braku bocznego trzymania. W słabym świetle kamerka cofania po lifcie pracuje zauważalnie lepiej. Na kołach 17 ogólnie jest kanapowo. Koła 18 dają zauważalne utwardzenie, ale wciąż sprężyście za to bez kołysania samochodu góra - dół. Reasumując, mam wrażenie że tych różnic jest trochę więcej, niż wynikałoby z katalogowego porównania.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #144 dnia: 17 Listopada 2021, 07:13:39 »
Reflektor zwykly i full led roznici sie tylkp swiatlami dziennimi i estetyka. Moze byly inaczej wyprofilowane.

Grodź moze byc faktycznie gorzej wyciszona przez kombinowanie z umiejscowieniem nawiewów i tableta.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #145 dnia: 17 Listopada 2021, 08:17:36 »

Reflektor zwykly i full led roznici sie tylkp swiatlami dziennimi i estetyka
W sumie to napisałem wcześniej. W ciągu tygodniowego użytkowania nabierałem jednak wątpliwości. Nawet mój syn (rzadko jeżdżący moim samochodem) je miał.
A wczoraj porównanie miałem na talerzu, ponieważ po zmroku oddałem samochód zastępczy i odebrałem swój.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #146 dnia: 17 Listopada 2021, 08:56:27 »

Reflektor zwykly i full led roznici sie tylkp swiatlami dziennimi i estetyka
W sumie to napisałem wcześniej. W ciągu tygodniowego użytkowania nabierałem jednak wątpliwości. Nawet mój syn (rzadko jeżdżący moim samochodem) je miał.
A wczoraj porównanie miałem na talerzu, ponieważ po zmroku oddałem samochód zastępczy i odebrałem swój.
Kwestia podniesienia wiazki swiatla.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #147 dnia: 17 Listopada 2021, 13:18:34 »
Kwestia podniesienia wiazki swiatla.
Niestety to nie kwestia zasięgu, tylko ilości światła również w bliskim polu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #148 dnia: 17 Listopada 2021, 13:49:58 »
Z tego co mi powiedział handlowiec w nowym modelu Camry wszystkie światła LED są identyczne w poprzednim przed liftem były dwa rodzaje te lepsze były Pure powyżej wersji comfort

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #149 dnia: 17 Listopada 2021, 13:56:36 »
Z tego co mi powiedział handlowiec w nowym modelu Camry wszystkie światła LED są identyczne w poprzednim przed liftem były dwa rodzaje te lepsze były Pure powyżej wersji comfort

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Te pure roznia sie tylko wygladem. Maja wszystkie zarowki led. Te zwykle halogenowe kierunki. Poza tym zarowna do swiatel mijania jest taka sama.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl