Przejechałem swoje pierwsze 500 km i z minusów:
- wyciszenie na mokrej autostradzie, moja 15 letnia A6 ma lepsze
- siedzenie kierowcy, w dalszym ciągu nie mogę pod siebie dopasować, próbowałem już kilkanaście różnych ustawień i po dłuższej jeździe bolą mnie plecy. Jak mam dobrze ustawiona kierownice i ręce, to znowu wale kolanem przy hamowaniu w spód kierownicy, bo siedzenie jest za blisko. Jest to dla mnie dziwne, bo ile nie czytałem opinii to wszyscy pisali, że jest mega komfort i wysiada się wypoczętym.
- kierownica mogłaby się jeszcze bardziej dać wyregulować, zwłaszcza na długość. Na trasę jest ok, ale w mieście jest trochę za daleko przy odsuniętym siedzeniu.
- podłokietnik mógłby być regulowany, ale to chyba tylko klasa premium ma
O wszystkich minusach oczywiście wiedziałem przed zakupem, mam nadzieję że wyreguluje dobrze siedzenie, bo nie wyobrażam sobie na razie jazdy 8-10h .
Plusów jest oczywiście tak dużo, że trudno jest wszystkie wypisać, ale zadziwia mnie jak dobrze pracuje silnik. Oszczędnie nie jeżdżę wcale (często w trybie sport) ale powyżej 7l jeszcze nie miałem. Asystent trzymania pasa + tempomat aktywny działa genialnie, ale czasem zbyt ostro przyspiesza.