Autor Wątek: Pacjent Prius+ wywalilo dużo kontrolek żółtych  (Przeczytany 2123 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mako351

• Prawie Toyot
Pacjent Prius+ wywalilo dużo kontrolek żółtych
« dnia: 15 Lutego 2020, 15:40:53 »
Przyspiesza jedzie normalnie, po paru przejechanych km nie reaguje na zmianę trybów, wyłącza tempomat kto coś ? Bateria sie laduje normalnie i przelacza na EV. Podłączyłem  pod obd nie widzi błędów.

W linku zdjęcie

https://ibb.co/sQL3tJw
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2020, 15:42:34 wysłana przez Mako351 »

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Pacjent Prius+ wywalilo dużo kontrolek żółtych
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lutego 2020, 21:15:53 »
A hamulce normalnie działają czy raczej jakby bez wspomagania tzn. słabsze..?
Prius 3 XW30 liftback.

Offline Czester Prius+

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lutego 2021, 12:05:14 »
A hamulce normalnie działają czy raczej jakby bez wspomagania tzn. słabsze..?

MEMORY

u mnie hamulce działają bez wspomagania, tak jak piszesz "słabiej". Znasz przyczynę? Kontroli żółte (kontrola trakcji, ABS, hamulec) + czerwona hamulec ręczny

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lutego 2021, 14:11:51 »
.

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Lutego 2021, 17:53:52 »
Moze łożysko piasta ma luz spróbuj w ciagu 5 sekund wcisnąć pedał hamulca 8 razy w trybie ready.https://priuschat.com/threads/how-do-you-reset-abs-light-yellow.73075/ i tu patent ze spinaczem .Jest jeszcze apk carista w o okresie próbnym wykasujesz bledy telefonem po obd . Wcześniej oczywiście zapisz błąd jaki pokarze Carista.
Prius 3 XW30 liftback.

Offline memory

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Lutego 2021, 21:29:43 »
błąd jaki pokarze
Sam się poprawię pokaże ????
Prius 3 XW30 liftback.

Offline Czester Prius+

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Lutego 2021, 15:00:13 »
Moze łożysko piasta ma luz spróbuj w ciagu 5 sekund wcisnąć pedał hamulca 8 razy w trybie ready.https://priuschat.com/threads/how-do-you-reset-abs-light-yellow.73075/ i tu patent ze spinaczem .Jest jeszcze apk carista w o okresie próbnym wykasujesz bledy telefonem po obd . Wcześniej oczywiście zapisz błąd jaki pokarze Carista.

Memory
Próbowałem z pedałem hamulca i przez Caristę. Bez efektu. Brak błędu w Carista. Pierwsza diagnoza mechanika pompa ABS. Niestety nie spisałem błędu. Faktycznie jak wsiadam do auta nie słyszę by pompa ABS zapracowała. W czasie jazdy (np. po 40km, czasem wcześniej) zdarza się, że kontrolki gasną i hamowanie wraca do normy, pedał hamulca jest "miękki". Niestety po przejechaniu około 15km znów kolorowo na pulpicie i pedał hamulca stopniowo twardnieje. I tak do kolejnego zniknięcia błędów. Przy ponownym uruchomieniu auta od razu święcą się kontrolki.

Przy okazji wrzucę nowy wątek (choć nie liczę na sukces), czy dźwięk usterki w aucie można wyłączyć, bo przy i tak utrudnionym hamowaniu "pikanie" psuje jazdę Priusem z Plusem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl