Moze łożysko piasta ma luz spróbuj w ciagu 5 sekund wcisnąć pedał hamulca 8 razy w trybie ready.https://priuschat.com/threads/how-do-you-reset-abs-light-yellow.73075/ i tu patent ze spinaczem .Jest jeszcze apk carista w o okresie próbnym wykasujesz bledy telefonem po obd . Wcześniej oczywiście zapisz błąd jaki pokarze Carista.
Memory
Próbowałem z pedałem hamulca i przez Caristę. Bez efektu. Brak błędu w Carista. Pierwsza diagnoza mechanika pompa ABS. Niestety nie spisałem błędu. Faktycznie jak wsiadam do auta nie słyszę by pompa ABS zapracowała. W czasie jazdy (np. po 40km, czasem wcześniej) zdarza się, że kontrolki gasną i hamowanie wraca do normy, pedał hamulca jest "miękki". Niestety po przejechaniu około 15km znów kolorowo na pulpicie i pedał hamulca stopniowo twardnieje. I tak do kolejnego zniknięcia błędów. Przy ponownym uruchomieniu auta od razu święcą się kontrolki.
Przy okazji wrzucę nowy wątek (choć nie liczę na sukces), czy dźwięk usterki w aucie można wyłączyć, bo przy i tak utrudnionym hamowaniu "pikanie" psuje jazdę Priusem z Plusem.