Autor Wątek: Niska jakość wycieraczek.  (Przeczytany 22876 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mortos

• Gość
Odp: Niska jakość wycieraczek.
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Lutego 2022, 20:25:29 »
Ja także wymieniłem smużące przy ruchu powrotnym wycieraczki Denso na BOSCH AeroTwin

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Dadccc

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Kwietnia 2022, 11:18:12 »
Czy ktoś po własnych spostrzeżeniach jest w stanie ocenić jakość wycieraczek Denso w porównaniu do Bosch Aerotwin?

mortos

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Kwietnia 2022, 11:21:26 »
Tak, z własnego doświadczenia jestem w stanie - póki co BOSCH są lepsze ponieważ nie ma efektu smużenia

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Kwietnia 2022, 12:12:39 »
U mnie Bosch po kilku miesiącach tak chrobotał, że zmatowił mi szybę. O Denso czy Valeo z wolnego rynku również nie mam dobrego zdania. Od lat płacę i kupuję brandowane w ASO (nie tylko Toyota). Tu póki co nie widzę wpadek z jakością.

Offline Redsik

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: AURIS HYBRYDA
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Kwietnia 2022, 15:35:22 »
Też sie przejechalem na Boschu Valeo i Denso.Po kilku miesiacach jakas wada  wychodziła.To nie zbierala dobrze to slad zostawał to przeskakiwała...Teraz troche zaluje moglem kupic orginał juz w tych pieniadzach i chyba by troszke zostało.

Offline fizjo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS HDF
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Maja 2022, 20:05:30 »
Cytat: talib1990 w 11-02-2022, 11:51:56
Pisałem już na grupie Corolli 21 na FB . Regulacje , wymiany nic nie dawały , dopiero zmieniłem gumki na te z aukcji - mam święty spokój . Wycieraczka zbiera perfekcyjnie

https://allegro.pl/oferta/wycieraczki-gumy-hybrydowe-toyota-corolla-e21-10061913376

Też je kupiłem (również tylną). Z wymianą czekam do wiosny i jestem bardzo ciekaw efektu.

Pierwsze wrażenie po wymianie bardzo pozytywne - efektywność wycierania bez żadnych zastrzeżeń. Oby był to jak najdłużej trwający efekt.
Toyota Corolla Touring Sports TREK 2.0 Hybrid Dynamic Force 2020 MY21

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Maja 2022, 20:07:49 »
Cytat: talib1990 w 11-02-2022, 11:51:56
Pisałem już na grupie Corolli 21 na FB . Regulacje , wymiany nic nie dawały , dopiero zmieniłem gumki na te z aukcji - mam święty spokój . Wycieraczka zbiera perfekcyjnie

https://allegro.pl/oferta/wycieraczki-gumy-hybrydowe-toyota-corolla-e21-10061913376

Też je kupiłem (również tylną). Z wymianą czekam do wiosny i jestem bardzo ciekaw efektu.

Pierwsze wrażenie po wymianie bardzo pozytywne - efektywność wycierania bez żadnych zastrzeżeń. Oby był to jak najdłużej trwający efekt.
Jeszcze jedna kwestia o której nie pisałem . Polecam użyć na wszystkie szyby oraz lusterka boczne  Glaco Compound do oczyszczenia szyb , a na to położyć powłokę Glaco Ultra . Działanie, trwałość to coś pięknego . Wycieraczki mają 80% łatwiej ;)

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

mortos

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Stycznia 2023, 19:10:30 »
Tak, z własnego doświadczenia jestem w stanie - póki co BOSCH są lepsze ponieważ nie ma efektu smużenia

To już niespełna 9 miesięcy użytkowania - nie smużą ...

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Stycznia 2023, 20:18:07 »
A kiedyś wytrzymywały kilka lat. Naturalne postarzanie?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

makus

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 13 Stycznia 2023, 21:09:13 »
Mnie po 5 tys podczas przeglądu  po roku eksploatacji zaproponowali w ASO wymianę wycieraczek na nowe .Oświadczyłem Im ,że nie zakładam firmowych bo  są niskiej jakości -myślicie że moja opinia trafiła do osób decyzyjnych TMP.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #55 dnia: 14 Stycznia 2023, 07:15:15 »
Witamy na forum.

Są bardzo dobrej jakości (26 miesięcy i super ścierają) "Mazy" od strony kierowcy to nie wina pióra.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #56 dnia: 14 Stycznia 2023, 09:21:56 »
Mnie po 5 tys podczas przeglądu  po roku eksploatacji zaproponowali w ASO wymianę wycieraczek na nowe .Oświadczyłem Im ,że nie zakładam firmowych bo  są niskiej jakości -myślicie że moja opinia trafiła do osób decyzyjnych TMP.
Szczerze? W dooopie mają Twoją opinię. Mają je sprzedać i tyle.

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline piter-ek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 16 Stycznia 2023, 13:36:11 »
A kiedyś wytrzymywały kilka lat. Naturalne postarzanie?
Są bardzo dobrej jakości (26 miesięcy i super ścierają) "Mazy" od strony kierowcy to nie wina pióra.

Mam podobną opinię, U mnie od nowości  ~3,5roku,  niecałe 40000km. Po regulacji kąta ramion wycieraczek cały czas jest OK.

Offline bbart79

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: TS GR Sport 2.0
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Stycznia 2023, 16:57:06 »
U mnie od nowości  ~3,5roku,  niecałe 40000km

Doskonale widać różnicę w użytkowaniu. Ty masz po 3,5 roku "niecałe 40000km" co jest ekstremalnie niskim przebiegiem. Nie dziwi więc, że wycieraczki u Ciebie są "dobre". Gdzie niby miały się zużyć? Ja mam 36 000 po 12 miesiącach i właśnie wymieniłem już drugi komplet. Tym razem poszedłem w Boscha choć nie ma on dokładnych odpowiedników rozmiarowych, przynajmniej w UK. Założyłem 650mm i 340mm. O ile wycieraczka kierowcy w zupełności wystarczy o tyle wycieraczka pasażera jest za krótka. Jest też zestaw 650+400 gdzie z kolei wycieraczka pasażera jest za długa i ociera o nadwozie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Stycznia 2023, 20:37:56 »
Doskonale widać różnicę w użytkowaniu. Ty masz po 3,5 roku "niecałe 40000km" co jest ekstremalnie niskim przebiegiem. Nie dziwi więc, że wycieraczki u Ciebie są "dobre". Gdzie niby miały się zużyć? Ja mam 36 000 po 12 miesiącach i właśnie wymieniłem już drugi komplet.
Rozbawiłeś mnie. Czyli guma po 3.5 roku i 40kkm ma prawo być lepsza, niż po roku i 36kkm gdzie Ty wymieniłeś już drugi komplet.  :cheesy: Pokrętna logika  :cool:
« Ostatnia zmiana: 17 Stycznia 2023, 20:39:32 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl