Autor Wątek: Vodafone Cobra Pro - czy warto?  (Przeczytany 123165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Vodafone Cobra Pro - czy warto?
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Marca 2020, 12:49:00 »
to moj drugi PRO, działał gorzej niż w Auris, załączał się częściej alarm. Oczywiście przycisk na karcie i po problemie, ale denerewujące to było. Zgłosiłem ASO, wymienili antene na dłuższą i jest teraz duzo lepiej. Choc co jakis czas rozpoczynając otwarcie auta od bagażnika czy tylnych drzwi czasem sie właczą. Ale jest i tak o niebo lepiej niż sprzed wymiany anteny.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline kleks555

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Marca 2020, 13:09:26 »
Mój alarm różnie się zachowuje podczas zamykania samochodu. Często gdy zamykam samochód to odbywa się to bez dźwięków ale czasami podczas ryglowania zamów rozlega się piknięcie takie jak przed uruchomieniem syreny, sygnał ciągły przez około 0,5 sekundy.
Co to może oznaczać?

P.S. Mam Cobrę PRO z zieloną diodą w karcie.

Ja mam to samo, raz pika, raz nie przy zamykaniu. Do tego w poniedziałek jeden komplet kluczy (klucz +karta proxy) zaczął szwankować. Otwiera auto ale jak otworzę drzwi kierowcy to zaczynają migać awaryjne a auto zaczyna pikać. Na szczęście drugi komplet kluczy działa. Być może jest to kwestia baterii tak jak wspominaliście, ale po dwóch miesiącach by padła?

Muszę podjechać z tym do salonu. Może oni wyjaśnia co się stało.
Też mam Cobrę PRO z zieloną diodą w karcie
Corolla TS 1.8 Comfort +Style +Tech

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Marca 2020, 23:07:57 »
Często gdy zamykam samochód to odbywa się to bez dźwięków ale czasami podczas ryglowania zamów rozlega się piknięcie takie jak przed uruchomieniem syreny, sygnał ciągły przez około 0,5 sekundy.
Ja mam co prawda Aurisa (czyli jakąś starszą wersję alarmu), ale zdarza mi się tak gdy rygluję drzwi niemalże w momencie ich zamknięcia (wciskam przycisk na pilocie ułamek sekundy po tym jak zamknę drzwi). W drugą stronę tak samo - gdy pociągnę za klamkę ułamek sekundy po ich odblokowaniu pilotem, to też jest takie krótkie, półsekundowe piknięcie.

Może to po prostu jest takie ostrzeżenie. Nie zauważyłem, żeby miało to jakieś konsekwencje w uzbrajaniu/rozbrajaniu alarmu. Może nawet nie ma to związku z Cobrą, ale jest funkcją centralnego zamka?

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Marca 2020, 08:04:09 »
@tkf można to łączyć z innym mechanizmem. Gdy chcę zamknąć samochód z pilota a któreś drzwi są otwarte rozlega się około sekundowe lub odrobinę dłuższe piknięcie.

To o czym pisałem wcześniej to coś zupełnie innego i u mnie nie pojawia się zaraz po otwarciu drzwi ale tylko przy uzbrajaniu alarmu.
W poniedziałek jadę na serwis olejowy wtedy zapytam o to choćby ze zwykłej ciekawości.

Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Marca 2020, 20:30:11 »
W standardzie corolla posiada jakiś alarm ? czy aby mieć jakikolwiek to trzeba brać tą Cobrę ?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Marca 2020, 21:14:04 »
A mnie się już 2 razy alarm zawiesił...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Quar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Marca 2020, 22:12:50 »
A mi w ogóle nie dali karty proxy. W salonie przy odbiorze sprzedawca mi powiedział, że na życzenie może dać, ale z reguły jej nie dają bo same z nią problemy, w tym z baterią itp.
I mam zintegrowany alarm w kluczyku, jak otwieram to się wyłącza, jak zamykam to się włącza i jest git. Jak otworzę z kluczyka bagażnik to też się rozbraja, jak zamknę bagażnik(normalnie ręką) to się automatycznie ponownie uzbraja bez konieczności klikania w kluczyk. 0 problemów.

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Marca 2020, 23:12:31 »
Czyli rozumiem nie musisz wstukiwać pinu przed uruchomieniem.
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Quar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Marca 2020, 00:13:50 »
Nie muszę, po prostu zawsze jak zamykam lub otwieram z kluczyka zdalnie drzwi to jest powiązane z alarmem, jedynie jakbym otworzył drzwi kierowcy z kluczyka mechanicznego w drzwiach to się alarm nie rozbroi

Offline michassel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Marca 2020, 06:04:10 »
A mi w ogóle nie dali karty proxy. W salonie przy odbiorze sprzedawca mi powiedział, że na życzenie może dać, ale z reguły jej nie dają bo same z nią problemy, w tym z baterią itp.
I mam zintegrowany alarm w kluczyku, jak otwieram to się wyłącza, jak zamykam to się włącza i jest git. Jak otworzę z kluczyka bagażnik to też się rozbraja, jak zamknę bagażnik(normalnie ręką) to się automatycznie ponownie uzbraja bez konieczności klikania w kluczyk. 0 problemów.
W jakim salonie brałeś auto? Ja usłyszałem to samo, ale w takim razie po co Ci alarm?

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid Dynamic Force 2020
Wersja Comfort, pakiet Tech + Style.
Kolor 4W9 Phantom Brown, jasne wnętrze.

Offline Quar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Marca 2020, 09:12:15 »
Toyota Walder Rumia.
No jak to po co mi alarm? Żeby wyło jak ktoś się włamie do samochodu, taki jest cel alarmu. Złodziej bez pinu nie wyłączy alarmu.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Marca 2020, 09:51:06 »
Jedynie gdy wpinam dziecko do fotelika to alarm ostrzega mnie, że zaraz się włączy (karta proxy nie dociera do alarmu, zgłoszę to w serwisie), poza tym nie mam problemów z Cobrą z proxy.
W sytuacji gdy nie masz karty to złodziejowi wystarczy Twój kluczyk i już ma samochód.
Ja noszę kluczyk i kartę osobno, z samym kluczykiem uda mu się otworzyć samochód na 30 sekund a potem będzie wył.

Offline Quar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Marca 2020, 10:40:05 »
No to, że z kluczykiem złodziej odjedzie samochodem to nie nowina :D, ale kluczyka nie ma i na szczęście nie będzie mieć, z kluczami do mieszkania też może wynieść wszystko z domu.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Marca 2020, 11:04:54 »
Chodzi mi o to, że karta to dodatkowe zabezpieczenie do alarmu bo złodziej musi mieć kluczyk i kartę albo kluczyk i pin.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Marca 2020, 11:32:13 »
Karta proxy ma wiekszy sens gdy jest system bezkluczykowy nie wiem cz Quar taki posiada. Chroni troche bardziej przy kradziezy na tzw walizke (zlodziej musi skopiowac dwa sygnaly). Druga sprawa jest to ze wszystkie nasze alarmy sa montowane w ten sam sposob wedlug wytycznych TMP wiec zlodzieje napewno go juz rozpracowali i nie zajmie im jego rozbrojenie wiecej niz 1 max 2 min. Kiedys byl fajny wywiad z jednym z zlodziej i pytali go co jest najlepszym zabezpieczeniem odp: Autocasco. . Kumplowi wlamali sie do Ravki nie mogli jej odpalic to ja poniszczyli w srodku. To jaka gehenne przeszedl z policja i ubezpieczycielami to wolalby zeby ja ukradli. Sorki za zadlugi post.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl