Autor Wątek: Przebiegi Corolli z silnikiem 2,0 hybrid, a bezawaryjność.  (Przeczytany 51710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kosmo

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Przebiegi Corolli z silnikiem 2,0 hybrid, a bezawaryjność.
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Listopada 2020, 22:23:51 »
przecież hud był też w selection i GR z pakietami

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Listopada 2020, 07:15:15 »
jak zamawiałem na początku lutego tego roku to HUD był tylko w executive. GR z tego co pamiętam jeszcze nie było , żaden pakiet wówczas nie miał opcji HUD. Później nie śledziłem tematu.

Offline zis777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Listopada 2020, 10:51:25 »
opis z autocentrum;

https://www.autocentrum.pl/oceny/toyota/corolla/xii/hatchback/silnik-hybrydowy-2.0-hybrid-dynamic-force-184km-od-2019/ocena-kierowcy-i223479/
Wlaściwie to zgadzam sie z tym opisem "całokształt" i również przejechalem 1000 km  <taniec>
Auto poprawne dla podroży z pkt A do pkt B ale bez żadnego funu z jazdy. Moc jest i da się szybko pojechać ale auto nie zachęca do tego. Corolka uspokaja i nie mowię, że to żle. Po prostu trzeba wiedzieć czego się oczekuje od samochodu a szczególnie od hybrydy  :o

Offline Xtone

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Listopada 2020, 21:05:05 »
opis z autocentrum;

https://www.autocentrum.pl/oceny/toyota/corolla/xii/hatchback/silnik-hybrydowy-2.0-hybrid-dynamic-force-184km-od-2019/ocena-kierowcy-i223479/
Wlaściwie to zgadzam sie z tym opisem "całokształt" i również przejechalem 1000 km  <taniec>
Auto poprawne dla podroży z pkt A do pkt B ale bez żadnego funu z jazdy. Moc jest i da się szybko pojechać ale auto nie zachęca do tego. Corolka uspokaja i nie mowię, że to żle. Po prostu trzeba wiedzieć czego się oczekuje od samochodu a szczególnie od hybrydy  :o

No nie wiem, troszkę zabawy jest jak nie liczysz spalania i pojedziesz po krętych drogach, testowałem na Mazurach i Podlasiu w trybie sport. Co do emeryckości, to rzeczywiście corolla uspokaja, ale pazur jest, paru cwaniaczków się zdziwiło  :grin:
Na ekspresówki super, włączysz Eco, tempomat z lta i relaksik. Codo głośności, mam ts exec +vip I nie jest jakoś przeraźliwie głośno, ogólnie do 120-130 moim zdaniem ok, może kiedyś coś wygluszę dodatkowo, bo słychać opony, ale nie chce mi się pruć. Silnik bardzo fajny, jak będę miał większe przebiegi to dam znać

Offline Prosid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Listopada 2020, 21:53:50 »
Przebieg w granicach 200K a 300K  powie prawdę bezawaryjności silnika .
Zgadzam się. Jezdze bez oszczedzania 11-letnim autem z przebiegiem ponad 160 tys. km i jest dobrze, a Wy piszecie ze po 30 tys. km auto w rocznych Corollach wszystko jest ok :laugh:
Rozpatrujac zakup auta uzywanego 20-30 tys km uwazam za dopiero dotarty silnik.
Wiecej wiary w Toyote ;) Producent dajac gwarancje nie przylozylby sie do bezawaryjnosci silnika?

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 30 Listopada 2020, 12:54:24 »
Panowie do brzegu - jak ktoś przejechał  hybrid 2,0 więcej niż 100 k albo się zbliża do tej magicznej granicy to się chwalić  bo będziemy wiedzieć jak tam z bezawaryjnością silnika.
bedziemi wiedziec powiadasz ok !

magiczna granica to 100.000 dla toyot mysłałem ze 200.000km ............... nie rozumiem dlaczego 100.000km???? to niby ze co dużo? skąd?

o bezawaryjnośći silnik moge powiedziec o Toyta Yaris Verso porobił u wujka 500.000km bez problemów dalej jezdzi .. albo ojca Toyota COROLLA 270.000km i ciagłe w chodzie w obu powyszych nie było problemów ..

chodzi ci o Gwaracje w PL?????Toyota daje w PL - 3 lata gwaracji i 100.000Km a w Grecji 180.000KM i 6 lat gwaracji to znaczy ze po tych kilometrach nam odpadną kułka czy co? czy juz do kasacji bedzie?
zapytaj jakiego kolwiek taksówkarza na temat hybryd albo jedz do berlina co tam to tylko prius plus jezdzi taxi !
koło 350.000km-400.000km bateria pada i tyle z awaryjnascia hybryd , a ten dalej bedzie pytał o 2.0 L  hybrydy jak dla mnie maja bardzo mały akumulator  12 volt i akumulator 12 volt pada jak nie jezdzi  bo za mały i to z awaryjnascią !

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 30 Listopada 2020, 13:00:26 »
panowie robcie negociacie z Toyotą tak ja tez chciałem kupic auto z LEDAmi i wersia uboga czy da sie jasne ze tak byle mieliscie znajomego w toyocie i wysłali wam specifikacje do samonu co bedzie robić przeróbke !!! wszystko sie da dlaczego musze mieć przyciemniane szyby , hud czy szyberdach kiedy ja n tylką chce LEdy lub tylko chce szyber dach to samo kup pan najdroszy i bedziesz miał negocjujemy z nimi dła mie swiatla to bespiecz toyoty mysłi ze miec ledy to luksus no nie to nie luksus to SAFETY!!! więc po jakiego gzyba ktos ma kupić najdroszą wersie ??? z 18calowymi ??? jak ktoś potrzebuje lepsze swiatła? to sobie dołozy najwyzej pozniej i GIT!

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #37 dnia: 30 Listopada 2020, 15:43:18 »
Nowy silnik 2.0  w Corolli stąd zwykła ciekawość ile bezawaryjnie będą przejeżdżać. Co do akumulatorów 12v to wiadomo, że jak dłużej postoją to padają albo nawet jak  ktoś jeździ co dziennie ale krótkie odcinki to też do rana aku lubi paść. Tu po prostu Toyota nie odrobiła lekcji bo to znany stary problem, że tak jest i nawet z naszego forum wynika, że ta usterka się jednak przydarza.

W silniku 1,2 Toyoty przy przebiegu około 60 tyś km zdarzają się przypadki powstawania w silniku nagaru no tak bo to silnik z bezpośrednim wtryskiem ale sporo klientów na to narzeka, no pomijając problemy ze spadkami mocy. Gdzieś tu wcześniej pisałem , że koledze w nowym CH-R z tym silnikiem przy dobijaniu do 50-t-ki też zaczęły się problemy z nierówną pracą silnika ( wizyta w ASO i zalecenie pan poobserwuje, znowu wizyta i znowu to samo) - autko dobiegało końca gwarancji  i sprzedał a kupił coś innego. Może już te wady wieku dziecięcego Toyota w tym silniku 1,2 poprawiła albo poprawi jak się da.

W silnikach 1,8 nie słychać aby jakieś awarie je nagminnie nękały.

Dobrze jest wiedzieć co w "trawie piszczy" przed zakupem a nie po :)  Szwagier kupował nowe A8 i tak gdybał ciekawe  kiedy rozrząd da znać bo to była znana usterka - no i przy 75 k na gwarancji łańcuch był do wymiany a za kolejne bodajże 30 k reszta rozrządu. No ale się tego w sumie spodziewał.

Tym bardziej ciekawe jest ile bezawaryjnie będą przejeżdżać nowe silniki 2,0. :) i czy mają jakąś typową usterkę :)

« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2020, 15:45:40 wysłana przez czp »

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 30 Listopada 2020, 16:00:41 »
Silnik 2.0 nie jest nową konstrukcją. To jednostka napędowa z Lexusa z dołożonym wtryskiem bezpośrednim.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #39 dnia: 30 Listopada 2020, 16:35:21 »
... Produkowana od bodajże 2014r do dziś

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Listopada 2020, 17:39:52 »
Dodam w kombinacji 8 wtrysków. 4 pośrednie do przeciętnej jazdy typu działka Tour. Oraz 4 bezpośrednie w ramach akcji - pokaż kotku co masz w środku :)

Offline dzidek8989

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Grudnia 2020, 11:03:34 »
Hej wszystkim. Jak tam wasze corolla?
Jakie przebiegi jakie przygody? Pochwali się ktoś?

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Grudnia 2020, 00:10:35 »
30 tys.zero problemów.
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline goldip

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 25 Grudnia 2020, 23:47:23 »
Po roku, taki tam mały śmieszny przegląd ze względu na obecne czasy 11000 km, bez problemów z silnikiem :good:

Generalnie fajnie wiedzieć, że przy małych przebiegach nic się nie dzieje, jest to jakaś nadzieja na przyszłość.
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid [Executive]

Offline Prosid

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Grudnia 2020, 15:49:28 »
Panowie, a co Wy na straszenie sprzedawców diesli ze jak w hybrydzie ci się skończą baterie od silnika elektrycznego to zapłacisz ze stracisz cala oszczędność hybrydy?
Jaka jest ich żywotność? Jaka jest cena ich wymiany?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl