Autor Wątek: Przebiegi Corolli z silnikiem 2,0 hybrid, a bezawaryjność.  (Przeczytany 51709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Przebiegi Corolli z silnikiem 2,0 hybrid, a bezawaryjność.
« Odpowiedź #60 dnia: 30 Grudnia 2020, 10:56:06 »
Panowie, luzu trochę. Jeden lubi ropę inny benzynę, nie ma o co kruszyć kopii.

Problemem nie tyle są spaliny, co stan techniczny, do którego - w drodze oszczędności na serwisie i eksploatacji - doprowadzają użytkownicy. To jest jednak temat na zupełnie inny wątek.

Tutaj posprzątam w wolnej chwili, chyba, że któryś z współzamiatających zrobi to wcześniej.

Odnośnie przebiegów to może nie Corolla, ale widziałem ostatnio na otototo Camry '19 ponad 100kkm.

3VZ.pl

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #61 dnia: 30 Grudnia 2020, 11:17:22 »
Mój Yaris diesel 90KM, który w mieście spala 5l/100

1364 cm?
Typ silnika
diesel
Moc silnika
90 KM (66 kW) przy 3800 obr/min
Maksymalny moment obrotowy
205 Nm przy 1800-2800 obr/min

Takie Yarisy ( skrzynia 6 biegowa) były w mojej firmie jako służbowe auta. Udało mi się tym pojechać 200 km/h (pasażer cyknął nawet fotkę prędkościomierza). Rewelacyjnie jeździ i przyspiesza yarek z tym silnikiem.
E18_Prestige_MultidriveS

Offline Rafal88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Stycznia 2021, 10:00:28 »
Powiem tak...
Posiadam prywatnie TS z 2.0, przebieg 15k km. Czytając grupę Corolli na FB zaniepokoiły mnie wpisy na temat przybywającego oleju i zapach benzyny w nim (dotyczy silników 2.0, 2.5 w Corolla, RAV4 i Camry).
Sprawdziłem u siebie... stan oleju na bagnecie to 1cm ponad maksymalną wartość i potwierdzam zapach benzyny. Wczoraj byłem w ASO i spędziłem tam ok. 3h ponieważ serwis konsultował się z centralą co z tym zrobić. Finalnie pobrano 0,5l oleju i ma być on wysłany na badania do centrali oraz przeprowadzono ze mną wywiad (ile osób jeździ, jaka temp. wewnątrz ustawiona, stosunek jazdy miasto/trasa itp.), dodatkowo ASO wymieniło filtr i olej na swój koszt.
Mam kontrolować poziom oleju i czekać na dalsze informacje.
Toyota Corolla TS 2.0 Comfort+Style+Tech

Offline Luki1234

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #63 dnia: 25 Stycznia 2021, 22:59:28 »
Hej, przymierzałem się do kupienia corolli 1.8, ale po krótkim teście 2.0 stwierdzilem, że to jest to. Jeszcze ten kolor lakieru "Manhattan Gray". Auto mam właściwie klepnięte, lekko uzywany, 12k na liczniku, po pracowniku salonu Toyoty. Jednak po przeczytaniu twojej wypowiedzi nabrałem wątpliwości. Wiele się słyszy o niezawodności toyot, dlatego właśnie sie na nią zdecydowałem.
Jak reszta forumowiczów? Możecie się do tego odnieść? Rafal88 jakieś wieści z Aso? Szczerze to starałem się znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat, na Facebooku i w innych miejscach i nic nie znalazłem.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Stycznia 2021, 07:24:30 »
Hej, przymierzałem się do kupienia corolli 1.8, ale po krótkim teście 2.0 stwierdzilem, że to jest to. Jeszcze ten kolor lakieru "Manhattan Gray". Auto mam właściwie klepnięte, lekko uzywany, 12k na liczniku, po pracowniku salonu Toyoty. Jednak po przeczytaniu twojej wypowiedzi nabrałem wątpliwości. Wiele się słyszy o niezawodności toyot, dlatego właśnie sie na nią zdecydowałem.
Jak reszta forumowiczów? Możecie się do tego odnieść? Rafal88 jakieś wieści z Aso? Szczerze to starałem się znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat, na Facebooku i w innych miejscach i nic nie znalazłem.
Na fb jest dedykowana temu samochodu grupa i jest na niej sporo informacji na ten temat.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline Luki1234

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Stycznia 2021, 08:18:19 »
Ale jak się grupa nazywa? Wpisuje hasła "corolla", "2.0" corolla hybrid", corolla polska". Wyskakuje mi co najwyzej toyota Club, corolla klub polska, ale tam nic nie znalazlem

Offline solidny6

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Stycznia 2021, 08:48:46 »
Ale jak się grupa nazywa? Wpisuje hasła "corolla", "2.0" corolla hybrid", corolla polska". Wyskakuje mi co najwyzej toyota Club, corolla klub polska, ale tam nic nie znalazlem

https://www.facebook.com/groups/255715275847272
Corolla 2020 TS 2.0 Hybrid Comfort+Style+Tech 4W9 Phantom Brown

Offline Luki1234

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Stycznia 2021, 08:52:06 »
Dziękuje !!!

Offline Rafal88

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Marca 2021, 14:16:09 »
Powiem tak...
Posiadam prywatnie TS z 2.0, przebieg 15k km. Czytając grupę Corolli na FB zaniepokoiły mnie wpisy na temat przybywającego oleju i zapach benzyny w nim (dotyczy silników 2.0, 2.5 w Corolla, RAV4 i Camry).
Sprawdziłem u siebie... stan oleju na bagnecie to 1cm ponad maksymalną wartość i potwierdzam zapach benzyny. Wczoraj byłem w ASO i spędziłem tam ok. 3h ponieważ serwis konsultował się z centralą co z tym zrobić. Finalnie pobrano 0,5l oleju i ma być on wysłany na badania do centrali oraz przeprowadzono ze mną wywiad (ile osób jeździ, jaka temp. wewnątrz ustawiona, stosunek jazdy miasto/trasa itp.), dodatkowo ASO wymieniło filtr i olej na swój koszt.
Mam kontrolować poziom oleju i czekać na dalsze informacje.

Chciałbym zaktualizować swój komentarz. Długo nic nie pisałem bo... nadal nic nie wiadomo, a olej znów po 1.5k km przybyło i taki stan się utrzymuje. Aktualnie mam 18k km przebiegu. Zgłoszenie serwisowe nadal jest w statusie otwarte. ASO niestety nie może nic zrobić jeśli TMP nic im nie zleci. Pisałem kilka razy do TMP i jak już otrzymałem jakąś odpowiedź to raz była informacja, że wszystko jest ok i silnik pracuje prawidłowo, a ostatnim razem:
Informujemy, że obecnie nie mamy żadnych zgłoszeń z rynku europejskiego dotyczących przedwczesnego zużycia lub uszkodzenia silnika z tego powodu. Temat ten został zgłoszony do producenta i jest obecnie na etapie badań. Jak tylko badania zostaną zakończone to powiadomimy Pana o ich wyniku.
« Ostatnia zmiana: 25 Marca 2021, 14:17:45 wysłana przez Rafal88 »
Toyota Corolla TS 2.0 Comfort+Style+Tech

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl