CB, niezaleznie od auta, zawsze mam w schowku przed pasażerem (nie na oczach potencjalnego złodzieja, nie kurzy sie, itp). W Yarisie żony rownież. W tylnej ściance schowka wywierciłem otwór na tyle duży, aby przeszła wtyczka anteny. Tamtędy też przechodzą przewody zasilania oraz zewnętrznego głośnika (głośnik ukryty jest nad stopami pasażera). Przewód anteny puszczony jest od schowka pod plastikiem osłony nadkola, pod osłonami progów, tylnego nadkola, do bagażnika. Tam jeździ podstawa anteny i bat. W razie potrzeby wystawiana na dach i przykręcany jest bat. Na dachu nakleiłem krążek bezbarwnej folii, o średnicy 2cm większej niż śrenica podstawy anteny.
Co do zasilania. Pod plastikiem tunelu (przy lewej stopie pasażera) mam zamontowane dwie kostki, do jednej doprowadzony jest "stały" plus, do drugiej plus "po stacyjce". Każda ma 8 pinów, więc można sobie popodłączać r?żności

Do tych kostek jest podłączone CB, wideorejestrator, dodatkowe oświetlenie, ładowarki wszelakie porozmieszczane w całym aucie. Jeśli nie chcesz odcinac od montowanych urządzeń wtyczek "zapalniczkowych", zamiast kostek można schwać tam zwykły rozgałeziacz z kilkoma gniazdami zapalniczkowymi.