Autor Wątek: Android Auto Rav4 produkcja 2020  (Przeczytany 131546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Android Auto Rav4 produkcja 2020
« Odpowiedź #45 dnia: 04 Marca 2021, 23:42:45 »
Nie do końca to samo, o czym dobrze wiesz.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 05 Marca 2021, 00:03:49 »
Pewnie tak
Oni szukają uniwersalnego rozwiązania do wszystkich modeli aut z AA ( im większy target, tym wieksza kasa i o to chodzi ), a ja chce tylko do połączenia z moim egzemplarzem toyoty i jestem na dobrej drodze:

a. odblokowałem AndroidAuto 6.xx
b. mogę uruchomić dowolny program jaki mam na telefonie na fabrycznym HUD Toyoty w czasie jazdy ( bez kupowania za 1 kPLN stacji na androidzie od majfrendow)
c. Mogę zrobić na fabrycznym HUD multidisplay
d. teraz mogę połaczyć się bezprzewodowo z AA ( stary telefon zazbuduję w ładne czarne pudełko od majferndów z zamocowanym na stałe kablekiem usb i podkleje go na taśmę 3M z rzepami  pod panel sterowania klimy)

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,50798.msg706168.html#msg706168

I to mi na razie wystarczy do jeżdzenia moją ravką

« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2021, 00:24:57 wysłana przez UPX »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 05 Marca 2021, 08:56:23 »
( bez kupowania za 1 kPLN stacji na androidzie od majfrendow)

Ale jakości dźwięku radia FM nie poprawisz.
Poza tym gratuluję.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 05 Marca 2021, 09:26:10 »
HUD
Co Twoim zdaniem oznacza ten skrót? Bo wg mnie Head Up Display, którego RAV4 nie ma...

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 05 Marca 2021, 09:27:49 »
stary telefon     
Masz w nim SIM czy udostępniasz mu WIFI ze swojego telefonu?

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 05 Marca 2021, 12:16:29 »
w telefonie samochodowym nie mam karty sim wszysto udostępniam ( dane o ruchu do nawigacji, mapy google, filmy do netflixa  itp ,sms przychodzące i i rozmowy przychodzące ale na razie mam duży kłopot z działaniem w drugą stronę : wysyłanie sms i wykonywanie połaczeń z telefonu samochodowego
Glupi problem np z apk Netflixa to to że pracuje tylko w trybie pionowym a za cholere nie chciał pracowac w trybie poziomym ale zrobiony

Wiem że najlepiej byłoby dać kartę niezależną kartę sim, zrobić synchronizację kontaktów ale wtedy nie mam dostepu do aktualnych sms i rozmów (probowałem wersję tandem z T-mobile lub ale to działalo nie tak jak myslałem - zawsze aktywny jeden telefon ).
Dodatkowo  chodzi mi też o to by maksymalnie oszczedzać baterię w telefonie samochodowym i szybkie uruchomienie aplikacji dlatego robię takie sztuki z połaczeniem telefon podstawowy- telefon samochodowy - auto

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 05 Marca 2021, 13:30:54 »
diesel_power

HUD to dla mnie Head Unit Display (HUD) a Ty chyba mylisz to z Head-Up Display (HUD) - czyli wyświetlanie na szybie
HUD dla mnie : patrz zdjęcie poniżej

Kiełek
o tym zapomnialem bo melomanem nie jestem a łubudubu w samochodzie nie robię
Chociaż mam kolegę który na sprzet do słuchania firmy która mi się kojarzy z gangiem Olsena
Ma granitową (ja to nazywam nagrobkową) na jakiś amortyzatorach płytę na której stoi jakiś dziwny wzmacniacz lampowy, kolumny też na jakiś płytach i ciągle katuje mnie muzyką z tzw flaczków gdzie jeden utwór to prawie 4...6 gb  radio w mojej toyce nazwał najgorszym chińskim badziewiem a JBL w niego to trochę lepsze g... ale dalej g..
Jak z tego widać z melomanami się nie dyskutuje każdy ma to co lubi i na co go stać.

« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2021, 14:10:02 wysłana przez UPX »

Offline bluewalker

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 05 Marca 2021, 15:03:55 »
Nie twierdzę, że nikt nie używa HUD w znaczeniu Head Unit Display ale ja osobiście nigdzie nie widziałem w internecie takiego użycia.
Jak widać wprowadza błąd.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: 05 Marca 2021, 15:19:18 »
nie mam dostepu do aktualnych sms i rozmów

Czyli nie ma opcji żeby połączyć jeden telefon po BT (do rozmów), a drugi po AA do navi, muzyki, itp.?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 05 Marca 2021, 19:45:13 »
Czyli nie ma opcji żeby połączyć jeden telefon po BT (do rozmów), a drugi po AA do navi, muzyki, itp.?
Nie da rady, rozmowy będzie wtedy obsługiwał telefon podłączony po kablu.
  radio w mojej toyce nazwał najgorszym chińskim badziewiem a JBL w niego to trochę lepsze g... ale dalej g..
Bo JBL to teraz Samsung.
« Ostatnia zmiana: 05 Marca 2021, 19:47:56 wysłana przez pireus »

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 05 Marca 2021, 20:50:55 »
      radio w mojej toyce nazwał najgorszym chińskim badziewiem a JBL w niego to trochę lepsze g... ale dalej g..

Bo JBL to teraz Samsung.

Raczej Toyota

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 05 Marca 2021, 21:12:47 »
Nie twierdzę, że nikt nie używa HUD w znaczeniu Head Unit Display ale ja osobiście nigdzie nie widziałem w internecie takiego użycia.
Jak widać wprowadza błąd.

dokładnie - wprowadzanie w błąd; przyjmując HUD jako head unit display to byśmy się odnosili jedynie do ekranu samochodowego head unit (akurat to jest używane) i użycie zwrotu "firmware ekranu" to już jakaś tragedia a nie próba jasnego komunikowania się z innymi użytkownikami

gdzie jeden utwór to prawie 4...6 gb  radio w mojej toyce nazwał najgorszym chińskim badziewiem a JBL w niego to trochę lepsze g... ale dalej g..
Jak z tego widać z melomanami się nie dyskutuje każdy ma to co lubi i na co go stać.

a masz tego JBLa? bo ja mam i wiem, że 99% opinii na tym forum o JBL jest guzik wartych - sprzęt gra super i nawet przy 60 gra czysto; można się zastanawiać czy toyota nie chce za dużo (bo zapewne można taniej wstawić podobny sprzęt, ale taki urok fabrycznych rzeczy - nawigacja w toycie 3k a w sklepie podobną kupujemy za 500 zł), ale opinie, że to g to jakiś żart
może pochwal się jakiego sprzętu grającego używasz, żebyśmy mieli jakiś punkt odniesienia? bo o ile nie jesteś osobą, która musi mieć np kable tara labs, bo inaczej nie idzie słuchać muzyki to spoko - zapewne ten JBL będzie dla Ciebie g, ale jeśli nie masz takiego sprzętu, a tym bardziej JBLa w RAV4, to proponowałbym więcej powściągliwości w opiniach

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 05 Marca 2021, 21:37:36 »
a masz tego JBLa? bo ja mam i wiem, że 99% opinii na tym forum o JBL jest guzik wartych - sprzęt gra super i nawet przy 60 gra czysto; można się zastanawiać czy toyota nie chce za dużo (bo zapewne można taniej wstawić podobny sprzęt, ale taki urok fabrycznych rzeczy - nawigacja w toycie 3k a w sklepie podobną kupujemy za 500 zł), ale opinie, że to g to jakiś żart
może pochwal się jakiego sprzętu grającego używasz, żebyśmy mieli jakiś punkt odniesienia? bo o ile nie jesteś osobą, która musi mieć np kable tara labs, bo inaczej nie idzie słuchać muzyki to spoko - zapewne ten JBL będzie dla Ciebie g, ale jeśli nie masz takiego sprzętu, a tym bardziej JBLa w RAV4, to proponowałbym więcej powściągliwości w opiniach

Miałem HK w Saabie. HK na papierowych głośnikach, bez suba (bo miałem sedana). I subiektywnie twierdzę, że ten cały JBL w RAV4 5gen to żenada, do pięt nie dorasta temu z Saaba. Co gorsza, jest gorszy od standardowego audio z A4 2019.
Jeżeli ta nawigacja jest za "free" (nic nie ma za free), ale trzeba poczekać dzień czy dwa dni aż ją zamontują, to nie jest warta czekania tego dnia czy dwóch. Jakby było tak w A4, gdzie active info display jest sprzężony z Google maps i mapa wyświetlana na niemal całej powierzchni zegarów, to jeszcze jakiś sens jest. Inaczej - stracony czas i pieniądze.

Więc tak - mam porównanie.
IMHO

Offline kenzo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Marca 2021, 21:40:15 »
Ze mnie żaden audiofil ale ten JBL jest co najwyżej "poprawny" (myślę, że brak wygłuszenia Ravki mu nie pomaga). Porównuję z Focalem w 3008 i HK z Volvo.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Marca 2021, 21:52:44 »

Miałem HK w Saabie. HK na papierowych głośnikach, bez suba (bo miałem sedana). I subiektywnie twierdzę, że ten cały JBL w RAV4 5gen to żenada, do pięt nie dorasta temu z Saaba. Co gorsza, jest gorszy od standardowego audio z A4 2019.
Jeżeli ta nawigacja jest za "free" (nic nie ma za free), ale trzeba poczekać dzień czy dwa dni aż ją zamontują, to nie jest warta czekania tego dnia czy dwóch. Jakby było tak w A4, gdzie active info display jest sprzężony z Google maps i mapa wyświetlana na niemal całej powierzchni zegarów, to jeszcze jakiś sens jest. Inaczej - stracony czas i pieniądze.

Więc tak - mam porównanie.
IMHO

rozumiem, że w rav4 masz JBLa, tak?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl