Autor Wątek: Android Auto Rav4 produkcja 2020  (Przeczytany 131655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
Odp: Android Auto Rav4 produkcja 2020
« Odpowiedź #75 dnia: 06 Marca 2021, 19:55:00 »

Myślę, że skończyły Ci się argumenty i rozpocząłeś wycieczki osobiste. Przykre to, cóż.

pokazanie, że piszesz jawne bzdury jakby JBL był Toyoty, to uwypuklenie Twojej nieznajomości tematu (i to w sumie tak dla innych użytkowników forum, bo ja już pomijam Twoje posty), w którym i tak się wypowiadasz; nie próbuj odwrócić kota ogonem i twierdzić, że to jakieś osobiste wycieczki;
ja nie muszę się wypowiadać w każdym wątku, nie komentuję harmana w saabie, bo go nie znam, ale mondeo słyszałem i to tylko potwierdza, że piszesz bzdury i to jest naprawdę przykre

Samsungowski Harman Kardon z Volvo jest 5x lepszy niż samsungowskie JBL z Toyoty
Pewnie Toyotę satysfakcjonuje sam znaczek jak wabik dla klienta, a Volvo jak marka premium jest po prostu bardziej uczciwa wobec swojego nabywcy, który pewnie też jest bardziej wymagający.Ja mam w Volvo Samsungowski system audio Bowers & Wilkins i jestem bardzo zadowolony.

B&W należy do Sound United i nie ma nic wspólnego z Samsungiem

To jest jasne. Tyle tylko, że JBL może grać świetnie... a może tak jak w Ravce. Skoro jest to opcja "premium", to niech będzie nawet droższa ale niech gra jak konkurencja. Porównuję ze swoimi prywatnymi autami i różnica jest ogromna. A prawdziwe premium z którym też mam styczność, jak B&W z Volvo czy Meridian z RR to już przepaść (tylko oddać trzeba, że to systemy kosztujące 3x tyle co JBL z Toyoty).
Zakładam, że wyciszenie pojazdu może mieć tu bardzo duży wpływ na jakość audio. Kilka osób z forum planuje wygłuszenie (sam rozważam, choć Ravką jeżdże rzadko). Może będą świeże opinie i porównania :)
P.S. Samsungowski Harman Kardon z Volvo jest 5x lepszy niż samsungowskie JBL z Toyoty ;)

dobrze, że zauważyłeś, że premium nie jedno ma imię - JBL to raczej takie "popularne" (tańsze) premium (w sumie nazywanie tego premium jest trochę na wyrost, bo w koncernie JBL robi za markę popularną pozycjonowaną niżej niż np HK, ale wiadomo, że producenci chcą się jakoś wyróżnić, jeśli mają firmowe audio a nie "no name")

To ja nieśmiało się wypowiem, że czytałem ostatnio jakiś test i o JBL z Toyoty wypowiadano się w superlatywach, że czysto, aksamitnie, przestrzennie zrównoważony dźwięk...
Ja mam zwykle audio z C+S i czeka mnie wymiana (kwiecień - maj) głośników + wzmacniacz + wyciszenie.
Jeździłem tylko testowo z JBL i nie pamiętam za bardzo jak to grało, ale pamiętam, że było czysto i wyraźnie.
Niektórzy lubią jak im szyby drżą, ale to nie oto przecież chodzi.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

to właśnie to, co chciałem przekazać, ale z tego co widzę działa tu znana polska zasada - nie mam, więc to na pewno badziew...

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #76 dnia: 06 Marca 2021, 20:23:12 »
Cytat: Kiełek w Dzisiaj o 17:52:15

Myślę, że skończyły Ci się argumenty i rozpocząłeś wycieczki osobiste. Przykre to, cóż.

pokazanie, że piszesz jawne bzdury jakby JBL był Toyoty, to uwypuklenie Twojej nieznajomości tematu (i to w sumie tak dla innych użytkowników forum, bo ja już pomijam Twoje posty), w którym i tak się wypowiadasz; nie próbuj odwrócić kota ogonem i twierdzić, że to jakieś osobiste wycieczki;
ja nie muszę się wypowiadać w każdym wątku, nie komentuję harmana w saabie, bo go nie znam, ale mondeo słyszałem i to tylko potwierdza, że piszesz bzdury i to jest naprawdę przykre

Chyba jednak nie pomijasz.
Ach. Miałem to Mondeo, miałem tego Saaba i jeździłem z tym JBLem. Do kogo nalezy JBL nie zmienia faktu, jest system zastosowany w RAV4 gen 5 jest słaby i nie powinien być nazywany premium.
Nie masz argumentów, porównujesz swojego JBLa do swojego JBLa, który jest przeciętnym systemem audio jak dla auta za 160kPLN. Jest to system z Biedronki.

Teraz możesz kontynuować oczernianie mnie bez żadnych argumentów, przypisywanie ulubienia dla disco polo, bo to
znana polska zasada (..).

Amen

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 06 Marca 2021, 20:50:41 »
Cytat: Kiełek w Dzisiaj o 17:52:15

Chyba jednak nie pomijasz.
Ach. Miałem to Mondeo, miałem tego Saaba i jeździłem z tym JBLem. Do kogo nalezy JBL nie zmienia faktu, jest system zastosowany w RAV4 gen 5 jest słaby i nie powinien być nazywany premium.
Nie masz argumentów, porównujesz swojego JBLa do swojego JBLa, który jest przeciętnym systemem audio jak dla auta za 160kPLN. Jest to system z Biedronki.

fajnie, że przypisujesz mi porównywania, których nie robiłem - mam sprzęt grający Denona, B&O, Sony i jeszcze kilku innych firm; akurat innego sprzętu JBL niż ten z RAVki nie mam, więc nigdzie nie porównywałem JBL do JBL
pokaż mi system z biedronki, który tak gra - czekam na linka; mogę ten sprzęt kupić czy odkupić, jeśli nie jest aktualnie dostępny w ofercie biedronki i zrobię porównanie dla wszystkich z forum. proszę pokaż, że nie piszesz aby pisać

Teraz możesz kontynuować oczernianie mnie bez żadnych argumentów, przypisywanie ulubienia dla disco polo, bo to
znana polska zasada (..).

Amen

nic nie muszę robić - samozaoranie świetnie Ci idzie a przy braku linka do sprzętu biedronki, który gra tak jak ten JBL to już wejdziesz na poziom mistrzowski samozaorania

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #78 dnia: 06 Marca 2021, 21:13:23 »
I tu się muszę zgodzić, bo z biedronki to ew. jest mój w C+S, JBL to co najmniej z Lidla   :good:  :cool:
A serio, że Wam się tak chce...jak w piaskownicy  :wallbash:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #79 dnia: 06 Marca 2021, 21:19:32 »
Ale masz rację, jak w piaskownicy...
Słuchałem tego JBL przed zakupem. Jakoś nie porywał. I to jeszcze za 6K. I to jeszcze dla C+S niedostępny....
Po wymianie tych pseudo-głośniczków ze standardu moim zdaniem jakość jest bardzo podobna.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #80 dnia: 06 Marca 2021, 21:44:32 »
No faktycznie robi się monotematycznie.
Jak jednak zmieniam zadanie, JBL jest okazją, a ja debil krótkowzroczny z niej nie skorzystałem i do tej pory żal mi tak 4 litery ściskał, że nie pozwalał mi się publicznie przyznać do błędu. Ale dzięki tej dyskusji dorosłem. Plus dodatkowy fakt, że JBL jest własnością Samsunga a nie Toyoty całkowicie zmienia czystość dźwięku. To wszystko mnie umocniło i teraz wiem, że tkwiłem w błędzie gryząc się wewnętrznie.
Ale już jestem wolny jak ptak, uwolniłem się ze złych emocji i błędnych przekonań.
JBL jet super. Kończę Tobermory'ego i idę szukać JBL'a na przeszczep.

P.S.
Słyszałem, że Porsche będzie montować do Panamer system bliźniaczy do JBLa z RAV4 gen 5, bo przeczytali tu na forum, że jest super, tylko trzeba go wygrzać.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Android Auto Rav4 produkcja 2020
« Odpowiedź #81 dnia: 06 Marca 2021, 23:04:14 »
Jbl nie jest super. Za 3k mozna niec sprzet Audison,  Focal czy Alpine grajacy 2x lepiej niz JBL.

Ogolnie porownywanie naglosnienia puszczanego po BT jest kiepskie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2021, 23:06:47 wysłana przez klaudiusz »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #82 dnia: 08 Marca 2021, 15:37:13 »
Takie pytanie odnośnie AA w wersji 6.1 do tych co mają OEM navi. Czy wam też teraz odpala automatycznie  nawigację między zegarami gdy włączycie Waze czy Google map? Czy może tak było od razu, tylko ja nie wychwyciłem tego?

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #83 dnia: 08 Marca 2021, 16:05:30 »
AA nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem między zegarami tylko moduł GPS i org. nawigacja Toyoty

Dla użytkowników AA :
w sklepie jest darmowa nawigacja TomTom AmiGO (online)
która działa na AA bez potrzeby odblokowywania AA ( patchowania AA)

Polecam też apke Fermata: kombajn - odtwarzacz  (youtube też działa) do AA
Nie wiem tylko czy nie trzeba odblokować funkcji programisty i zezwolić ma instalację z nieznanych źródeł
ale wystarczy kliknąć chyba 10x w wersję AA zaznaczyć funkcje programisty i zaznaczyć z nieznanych źródeł i ok i powinna działać

« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2021, 16:23:08 wysłana przez UPX »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #84 dnia: 08 Marca 2021, 16:25:24 »
AA nie ma nic wspólnego z wyświetlaczem między zegarami tylko moduł GPS i org. nawigacja Toyoty

Prosiłbym jednak, byś czytał ze zrozumiem co napisałem i o co pytam, zanim coś napiszesz.
Ponawiam pytanie "do użytkowników OEM navi" . Czy wam też po odpaleniu navi z AA (nie oryginalnej) z automatu włącza dodatkowo między zegarami wskazówki z navi OEM?

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 08 Marca 2021, 16:27:11 »
NIE
AA nie ma nic wspólnego z taką funkcjonalnością .
Nie mam wbudowanej navi (tylko fabryczny HUD), ale wiem "jak działa" i jakie wbudowane funkcje i blokady ma AA
i nie musze mieć OEM Navi by to wiedzieć

« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2021, 16:38:40 wysłana przez UPX »

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #86 dnia: 08 Marca 2021, 16:56:04 »
Ponawiam pytanie "do użytkowników OEM navi" . Czy wam też po odpaleniu navi z AA (nie oryginalnej) z automatu włącza dodatkowo między zegarami wskazówki z navi OEM?

A czy wtedy masz też nastawione nawigowanie na navi OEM, czy tylko na navi AA?  Inaczej mówiąc, czy navi OEM podaje Ci wskazówki między zegarami, jak zawsze, z tym że jeszcze nawigacja z AA Ci się wyświetla na ekranie i podaje swoje wskazówki (na ekranie, nie między zegarami).  Jeśli tak, to co się dzieje ze wskazówkami głosowymi?  Masz i te z navi OEM i te z AA?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #87 dnia: 08 Marca 2021, 18:21:41 »
Tylko AA głosowo z Asystenta (dłuższe przytrzymanie przycisku, tego samego co jest do Asystenta Toyoty.)
Wskazówki głosowe tylko z AA, a piktogramy w centralnym. Navi OEM nie słychać, tylko są wskazówki między zegarami. Chyba, że to navi z AA też potrafi wyświetlić?
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2021, 18:25:43 wysłana przez Krisman »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #88 dnia: 08 Marca 2021, 18:23:19 »
NIE
AA nie ma nic wspólnego z taką funkcjonalnością .
Nie mam wbudowanej navi (tylko fabryczny HUD), ale wiem "jak działa" i jakie wbudowane funkcje i blokady ma AA
i nie musze mieć OEM Navi by to wiedzieć
Ty dalej nie rozumiesz o co pytam, a skoro nie masz navi OEM to i nie oczekuję odpowiedzi. Wyraźnie napisałem kogo i o co pytam,.

« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2021, 18:26:09 wysłana przez Krisman »

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #89 dnia: 08 Marca 2021, 19:10:27 »
No to walcz dalej oby nie było tak jak z biegami

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl