Myślę, że skończyły Ci się argumenty i rozpocząłeś wycieczki osobiste. Przykre to, cóż.
pokazanie, że piszesz jawne bzdury jakby JBL był Toyoty, to uwypuklenie Twojej nieznajomości tematu (i to w sumie tak dla innych użytkowników forum, bo ja już pomijam Twoje posty), w którym i tak się wypowiadasz; nie próbuj odwrócić kota ogonem i twierdzić, że to jakieś osobiste wycieczki;
ja nie muszę się wypowiadać w każdym wątku, nie komentuję harmana w saabie, bo go nie znam, ale mondeo słyszałem i to tylko potwierdza, że piszesz bzdury i to jest naprawdę przykre
Samsungowski Harman Kardon z Volvo jest 5x lepszy niż samsungowskie JBL z Toyoty
Pewnie Toyotę satysfakcjonuje sam znaczek jak wabik dla klienta, a Volvo jak marka premium jest po prostu bardziej uczciwa wobec swojego nabywcy, który pewnie też jest bardziej wymagający.Ja mam w Volvo Samsungowski system audio Bowers & Wilkins i jestem bardzo zadowolony.
B&W należy do Sound United i nie ma nic wspólnego z Samsungiem
To jest jasne. Tyle tylko, że JBL może grać świetnie... a może tak jak w Ravce. Skoro jest to opcja "premium", to niech będzie nawet droższa ale niech gra jak konkurencja. Porównuję ze swoimi prywatnymi autami i różnica jest ogromna. A prawdziwe premium z którym też mam styczność, jak B&W z Volvo czy Meridian z RR to już przepaść (tylko oddać trzeba, że to systemy kosztujące 3x tyle co JBL z Toyoty).
Zakładam, że wyciszenie pojazdu może mieć tu bardzo duży wpływ na jakość audio. Kilka osób z forum planuje wygłuszenie (sam rozważam, choć Ravką jeżdże rzadko). Może będą świeże opinie i porównania 
P.S. Samsungowski Harman Kardon z Volvo jest 5x lepszy niż samsungowskie JBL z Toyoty 
dobrze, że zauważyłeś, że premium nie jedno ma imię - JBL to raczej takie "popularne" (tańsze) premium (w sumie nazywanie tego premium jest trochę na wyrost, bo w koncernie JBL robi za markę popularną pozycjonowaną niżej niż np HK, ale wiadomo, że producenci chcą się jakoś wyróżnić, jeśli mają firmowe audio a nie "no name")
To ja nieśmiało się wypowiem, że czytałem ostatnio jakiś test i o JBL z Toyoty wypowiadano się w superlatywach, że czysto, aksamitnie, przestrzennie zrównoważony dźwięk...
Ja mam zwykle audio z C+S i czeka mnie wymiana (kwiecień - maj) głośników + wzmacniacz + wyciszenie.
Jeździłem tylko testowo z JBL i nie pamiętam za bardzo jak to grało, ale pamiętam, że było czysto i wyraźnie.
Niektórzy lubią jak im szyby drżą, ale to nie oto przecież chodzi.
Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
to właśnie to, co chciałem przekazać, ale z tego co widzę działa tu znana polska zasada - nie mam, więc to na pewno badziew...