hmm to chyba od p3 stosowali (może ktoś potwierdzi), w naszej p2 możesz zerknąć na zawór pcv (tania rzecz w aso).
W P2 nie ma egr ,ten zawór pcv u mnie w ASO chyba 130 zł na ali duzo taniej ale czy warto brać z ali i dalej sie zastanawiać jak objaw nie minie czy to moze jednak wina zamiennika z ali.
Też przez moment miałem nierówna pracę samo sie pojawiło samo z nikło nie było bardzo niepokojące (czasami silnik lekko zakulał).Co ostatnio zmieniłem to olej i filtr powietrza a i ze 3 razy tankowałem to drozsze paliwo shell V POWER w ramach promocji tanie wtorki (czyli droższe w cenie tańszego)jak mam okazję ta przegonię konkretnie toyotkę celem odmulenia .Teraz leje na orlenie zwykłą 95(wspieram naszych w ramach walki z kryzysem; koronawirusem)problem zniknął z tak jak sie pojawił.;
Wrzuć może wykres z HA obrotów jak i temperatury i wtedy cos bedzie widać.Obroty są równe i w P2 i wP3 jak wszystko działa poprawnie P3 troche inna konstrukcja chociażby na zewnętrzny egr i lepiej wyciszony dlatego lepiej brzmi na wolnych obrotach.