Autor Wątek: Doposażenie wersji Terra...Toyota Auris I po FL  (Przeczytany 4384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline berek1988

• Toyot Leżący
  • *
Doposażenie wersji Terra...Toyota Auris I po FL
« dnia: 21 Marca 2020, 23:13:08 »
Cześć...
Tak jak w temacie... posiadam Toyote Auris I po FL w najuboższej wersji czyli jak się nie mylę Terra...
Kupiłem moją Toyote w 2013r. korzystając z wyprzedaży modelu dzięki czemu miałem fajny rabat...prawie 10 tys.  Auris kupiłem w cenie Toyoty Yaris...z tym że w podstawowej wersji ???? Po zakupie był szał...ale potem w miarę upływu czasu zaczynało mi ciągle czegoś brakować. Ten wątek tworzę dla ludzi którzy chcą coś przy swoim samochodzie zrobić ale albo nie wiedzą jak się za to zabrać albo się boją i szukają informacji jak coś zrobić. Pędzę z pomocą...tak jak już wspomniałem... "gołą" Toyote doposażyłem na tyle że gdybym chciał taką z salonu to musiałbym wyłożyć ba dzień dobry dobre 90 tys...w tamtych czasach. Co zrobiłem...
1. Kupiłem używane oryginalne felgi aluminiowe 16" bo za nowe w ASO można kupić używany samochód ???? za te felgi które kupiłem w ASO zapłaciłbym 2 tys za jedną!!
2. Brakowało mi głośników z tyłu... kupiłem używki ale oryginalne z bogatszych wersji
3. Wywaliłem radio i zamieniłem na stację multimedialną z androidem. Polska firma zajmuje się dostosowywaniem chińskich stacji do danego modelu samochodu...stacja ma przejściówki do typowych wtyczek Toyoty i nie ma z tym żadnych problemów...jest głośnomówiący, jest dostęp do internetu dzięki hotspotowi z telefonu, jest sklep play z aplikacjami, mam kamerkę cofania z tej samej firmy co stacja...kamerka też jest dedykowana, pasuje idealnie, mam navi itd itp...najprościej mówiąc  mam tablet w samochodzie
4. Dołożyłem czujniki cofania z tyłu i z przodu... przód włączam kiedy tego potrzebuję, włącznik tam gdzie sterowanie lusterkami
5. W miejsce atrap na światła przeciwmgielne zainstalowałem tzw światła duolight czyli światła do jazdy dziennej + światła przeciwmgielne... włącznik przeciwmgielnych obok sterowania lusterkami

Pamiętam jak sam się za coś brałem i szukałem gdzieś pomocy... ciężko ją było znaleźć....dlatego chcę się podzielić tą wiedzą bo może akurat ktoś będzie potrzebował jakiejś informacji ????
Wszystkie modyfikacje robiłem z moim kolegą...ja byłem od rozbierania i składania auta w całość a kolega od najważniejszych spraw czyli od lutowania, podłączania itp itd. Kasa która zaoszczędziłem idzie w tysiące bo ASO albo się czegoś nie podejmie albo wyceni że głowa boli ????
Jeśli ktoś ma pytania jak coś podłączyć, gdzie, skąd coś kupić to służę pomocą... można pisać, możemy się skontaktować...w miarę postaram sie powrzucać zdjęcia.
Niema się czego bać, trzeba tylko trochę czasu i cierpliwości ???? Tej Toyoty nie da sie zepsuć, zaczepy ciężko urwać, niema modułu, nie będzie żadnego błędu na komputerze... To auto sprzyja przeróbkom...Działajcie ????pozdrawiam!

Offline berek1988

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Doposażenie wersji Terra...Toyota Auris I po FL
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Marca 2020, 23:19:27 »
W planach mam jeszcze zainstalowanie elektrycznych szyb z tyłu... może ktoś juz to robił i pomoże...

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2020, 12:48:15 »
Fannie ze samemu to robiłeś!  ja zalozylem teZ dzienne światła typu LED z firm NSSC jeden model jest taki rogowy swiatla bardzo długi bar świateł LED trochę jak pół okrągłe te pasuje super do Auris 2007 .
Założyłem samemu światła xenon H11 świeci bardzo ładnie!
Teraz szukam amortyzatorów do zmiany tuningowe lub lepsze od OEM ! Szukałem w firmie TEIN japońskie amortyzatory z regulacją twardości niestety nie ma do Auris 2007 .
Z amortyzatora jeden mam zepsuty i nie wiem co robić szukam czegoś fajnego!
Może jakieś kayaba jeśli nie ma nic innego to kupię nowe od Toyoty !
Też mam wersję terra
Dalej będę szukał kamera cofania morze z stacja android do auta i tablet więc mi o twoim i kto to zrobił gdzie za ile ???
Potem myślę jeste nad stage 1 tuning chop toyoty z TTE kiedyś był co podnosił konie do 116 na dislu 1.4 !

Offline Paweł45

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2020, 19:31:42 »
Cześć.Możesz powiedzieć co to jest za radio??Pozdrawiam.

Offline berek1988

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2020, 22:32:34 »
To jest moja navi...2 lata temu była droższa, widzę ze staniała :) Ale to dokładnie ten sam model. Właśnie od tego gościa kupiłem tę nawigację. Ma też stronę internetową. Podaję linki:

https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-toyota-auris-2006-12-android-8896259748
https://autonawigacje.pl/

Offline Gerry_29

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Marca 2020, 08:12:28 »
Bardzo fajne modyfikacje, też o kilku myślałem w swojej aurisce. Ale widzę, że nie masz najuboższej wersji - najuboższa wersja miała czarne klamki i lusterka i nie miała elektrycznie składanych lusterek.
Corolla 1.4 D4D (Terra) -> Auris 1.6 Valve (Premium)

Offline Paweł45

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Auris
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Marca 2020, 20:21:25 »
Dziękuje.Też mam wersję Terra i zastanawiam się na tym żeby ja troszkę uatrakcyjnić .

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Marca 2020, 21:27:20 »
To jest moja navi...2 lata temu była droższa, widzę ze staniała :) Ale to dokładnie ten sam model.
dziekuje za zdjecja ty raczej nie masz Terra bo pierwsze co to felgi miał?? 2 kolor klamki i boczne lusterka mają ..

pytanie O ICE : czy na tym mozesz mięc Yanosik????  działa ci yanosik? Ma GPS (raczej tak bo widze mape)  skąd masz neta z komórki czy ma swoj modól?

fajnie wygłada twoj auris od nowośći go masz stan wydze super czego nie moge powiedzieć o mojim ! Woskujesz? go ? jesli tak czym?

Offline berek1988

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Marca 2020, 18:19:33 »
Miło że się podoba :)
W umowie mam wersję Terra...może lakierowane klamki i lusterka były jakąś opcją dodatkową i nawet o tym nie wiedziałem albo Aurisy po jakimś roku miały już to w standardzie...niewiem.

Tak auto mam od nowości i wyjechałem na stalówkach...aluminiowe dokupiłem.

Nie woskuje, nie poleruje...jak tylko mam czas to myję go w domu gąbka...od początku używam koncentratu-szamponu z Sonaxa(zdjęcie poniżej) i to wszystko...a jak czasu brak to na myjnie, piana aktywna i normalne mycie pod ciśnieniem...żadnych szczotek bo po nich lakier matowieje.

Yanosik działa bez zarzutu, do stacji był dołączony nadajnik GPS.

Internet mam dzięki hot spotowi z telefonu...navi nie ma slotu na kartę SIM.
Pozdrawiam

https://zapodaj.net/99edb1648b4db.jpg.html
https://zapodaj.net/e7eacaae88b3c.jpg.html

Offline misiekkk87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Maja 2020, 11:56:08 »
Ja do swojej wersji Terra dołożyłem oprócz głośników z tyłu tempomat (wystarczy kupic manetke i taśmę airbag z odpowiednimi wyjsciami) i przyciski do sterowania radiem w kierownicy (wystarczy nozem obciac z poduszki airbag boczne plastikowe atrapki)  :cool:

Offline sic22

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Maja 2020, 14:33:49 »
dziekuje za zdjecja ty raczej nie masz Terra bo pierwsze co to felgi miał?? 2 kolor klamki i boczne lusterka mają ..
Ja też mam wersję Terra po FL i też mam lakierowane klamki i lusterka. Co ciekawe mam też elektryczne szyby i głośniki z tyłu

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Maja 2020, 20:05:21 »
Miałeś automatyczne światła mijania po uruchomieniu silnika?
Mam Corolle E15 w której chce założyć dzienne LED zamiast halogenów ale pierw muszę pozbyć się automatycznych mijania.
Mity krążą że gdzieś jest jakiś moduł który odpowiada za ich włączanie ale nikt nie wie gdzie go szukać, drugi mit to że za uruchomienie mijania odpowiada centrala od alarmu.
Orientujesz się jak je wyłączyć ?

Gawith

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 31 Maja 2020, 10:07:23 »
Jakie są korzyści z montażu świateł dziennych? Przy xenonie to rozumiem, że mniej będzie się zużywać. A przy zwykłej żarówce?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #14 dnia: 31 Maja 2020, 10:39:39 »
Mniejsze spalanie - głównie na mieście.
I kasa za żarówki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl