Autor Wątek: Doposażenie wersji Terra...Toyota Auris I po FL  (Przeczytany 4390 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Doposażenie wersji Terra...Toyota Auris I po FL
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Maja 2020, 11:56:39 »
I kasa za żarówki.
Kasa to jedno, dodatkowy czas na wymianę drugie.
Poza tym:
Jak w poprzednim aucie założyłem dzienne (dodatkowo montowane, kiedy ustawa na to pozwoliła), to od razy zmieniłem też w reflektorach głównych jaśniejsze żarówki - sporo lepiej świecą, ale są przy tym mniej trwałe i droższe przy okazji. Mając dzienne to się dopiero opłaca.
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Maja 2020, 12:46:04 »
Jeśli robisz 10 km dziennie to żadne korzyści jeśli przejeżdżasz 600 to mniejsze zużycie odbłyśnika w lampach i częstotliwość wymiany żarówek.
Wracając do tematu ktoś wie jak wyłączyć automatyczne mijania?

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Maja 2020, 13:33:18 »
 :shock:
Takie same, tylko trochę bardziej rozciągnięte w czasie. Żarówki też nie lubią włączania i wyłączania, więc pewnie nawet szybciej padną niż w tym drugim przypadku (sumaryczna ilość godzin pracy, nie dni użytkowania samochodu).
Swego czasu też poszukiwałem takiej informacji, w końcu odwiedzałem ASO. W Zabrzu nie wiedzieli, w Katowicach też nie. Sosnowiec dał radę. Dotyczyło T27 (pewnie rozwiązanie podobne), jak nie znajdziesz innego rozwiązania, to zadzwoń do nich, może sie dogadasz.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Maja 2020, 15:52:33 »
:shock:
Takie same, tylko trochę bardziej rozciągnięte w czasie. Żarówki też nie lubią włączania i wyłączania, więc pewnie nawet szybciej padną niż w tym drugim przypadku (sumaryczna ilość godzin pracy, nie dni użytkowania samochodu).
Swego czasu też poszukiwałem takiej informacji, w końcu odwiedzałem ASO. W Zabrzu nie wiedzieli, w Katowicach też nie. Sosnowiec dał radę. Dotyczyło T27 (pewnie rozwiązanie podobne), jak nie znajdziesz innego rozwiązania, to zadzwoń do nich, może sie dogadasz.
Nie zgodzę się. Jeździłem rok yarisem na światłach i wymieniłem 2 komplety żarówek.
Po założeniu dziennych w 2016 nie zmieniłem żarówek do dziś.

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 31 Maja 2020, 16:33:34 »
Ale z czy sie nie zgodzisz? Z tym że jeździłem po ASO? Czy z tym, że w Sosnowcu wiedzieli? Czy też z tym, że korzysci z użytkowania świateł dziennych na krótkim dystansie są bardziej rozciągnięte w czasie w przypadku jazdy 10km dziennie niż 600km dziennie? Albo jeszcze z czymś innym? Czy też z wypowiedzią kolegi Dario176 o braku korzyści z używania swiateł dziennych przy krótkich przejazdach, co sugerowałby dalszy ciąg Twojej wypowiedzi.

Offline berek1988

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 31 Maja 2020, 17:25:46 »
Miałeś automatyczne światła mijania po uruchomieniu silnika?
Mam Corolle E15 w której chce założyć dzienne LED zamiast halogenów ale pierw muszę pozbyć się automatycznych mijania.
Mity krążą że gdzieś jest jakiś moduł który odpowiada za ich włączanie ale nikt nie wie gdzie go szukać, drugi mit to że za uruchomienie mijania odpowiada centrala od alarmu.
Orientujesz się jak je wyłączyć ?

Bardzo chciałbym pomóc ale w moim Aurisie nie mam automatycznych świateł.
Może Ktoś coś słyszał i pomoże...

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Maja 2020, 20:18:24 »
Ale z czy sie nie zgodzisz?
Źle mi się zacytowało.
Odniosłem się to tego że napisałeś jakoby szybciej padną przy 10km dziennie.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Maja 2020, 22:26:07 »
Włączenie świateł mijania przyciemnia zegary i wyświetlacz radia a także obraz z kamery cofania. Mając światła dzienne problem nie występuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl