Autor Wątek: Uszczelka pod głowicą corolla e12  (Przeczytany 2994 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rado1201

• Prawie Toyot
Uszczelka pod głowicą corolla e12
« dnia: 02 Kwietnia 2020, 12:13:27 »
Witam. Krótko ile kosztuje wymiana z robicizną uszczelki pod głowicą w corolli e12 z silnikiem 1.4vvti? Z góry dziękuję za odpowiedź ????

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Uszczelka pod głowicą corolla e12
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Kwietnia 2020, 12:48:56 »
To zależy od tego kto i jak będzie to robił. Jeśli ma być uczciwie, to się wycenia wstępnie przed, a finalnie dopiero po rozebraniu.

Nikt Ci przed rozbiórką nie wywróży w jakim stanie będzie głowica (krzywizna, ewentualne pęknięcia, stan zaworów) i płaszczyzna bloku (krzywizna, wżery), czy śruby nie wyjdą z gwintem (rzadko, ale jednak) czy łańcuch nie jest rozciągnięty ponad normę, itp.

Do tego jest spora różnica czy weźmiesz uszczelki i śruby z oryginału czy z zamiennika, czy jakiś geniusz nie poskłada na uszczelce z dykty i starych śrubach, żebyś za pół roku (oby aż) przyjechał znowu.
3VZ.pl

Offline Rado1201

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwietnia 2020, 14:13:20 »
A średnio ile by robocizna kosztowała w takiej corolli, bardziej skomplikowane jest tam ściągnięcie głowicy niż w innych autach? O robociznę chodzi mi np tylko o wymienienie uszczelki i np splanowanie głowicy.

Offline pawelski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Kwietnia 2020, 20:51:10 »
A średnio ile by robocizna kosztowała w takiej corolli, bardziej skomplikowane jest tam ściągnięcie głowicy niż w innych autach? O robociznę chodzi mi np tylko o wymienienie uszczelki i np splanowanie głowicy.

Kolega powyżej dobrze Ci odpowiedział. Dużo zależy od tego kto to będzie robił co uzna za konieczne, mniej konieczne do zrobienia w trakcie naprawy.
Sama wymiana uszczelki to pewnie z 500zł + szlif głowicy 100-150, ale nie wiem kto takiej naprawy by się podjął i z pewnością nie da na to gwarancji.

« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2020, 21:07:00 wysłana przez pawelski »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl