Autor Wątek: Rav4-prośba o ocenę auta z ogloszenia  (Przeczytany 2714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciekzawiercie

• Prawie Toyot
Rav4-prośba o ocenę auta z ogloszenia
« dnia: 18 Kwietnia 2020, 13:09:48 »
Dzień dobry,

Wstępnie zarezerwowane auto dla żony.
Spośród wielu obejrzanych-to wydaje się najlepiej utrzymane.
W cenie otrzymuje 2letnia gwarancje (rozszerzona Lloyd), polakierowany zostanie porysowany element drzwi i błotnika.

Będę wdzięczny za Państwa opinie.

http://www.pewnyautomobil.pl/samochod-uzywany/toyota-rav4-20-vvt-i-152km-20th-anniversary-navi-krajowy-serwisowany

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4-prośba o ocenę auta z ogloszenia
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2020, 15:24:25 »
Ja tak troche patrze z innen perspektywy bo mieszkam za granica....ale szybkie sprawdzenie cen na mobile.de i wydaje sie ze to dosyc wysoka cena jak za auto 6 letnie z prawie 200 tys km przebiegu....Jak tak popatrzylem w Niemczech to w benzynie znalazlem tylko kilka aut w przedziale 150-200 tys km. Zdecydowana wiekszosc z tego rocznika ma przekulane od 60 do 90 tys czyli sporo sporo mniej.....
Trzeba porownac jescze wyposazenie ale i tak mam wrazenie ze sporo sobie wolaja....

« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2020, 15:25:56 wysłana przez strzmiele »
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2020, 18:51:24 »
wydaje sie ze to dosyc wysoka cena jak za auto 6 letnie z prawie 200 tys km przebiegu
Toyota Plus się ceni, nie gwarantując przy tym niczego. Ta ich gwarancja firmy  Lloyd jest często iluzoryczna, jest to bardziej ubezpieczenie samochodu w razie awarii. Musisz się zapoznać z zakresem i warunkami tej gwarancji. To jest coś takiego jak dodatkowa gwarancja na produkty AGD. Płacisz , a jak coś się popsuje to okazuje sie że gwarancja tego nie obejmuje. Dlatego nawet firmowe gwarancjie samochodów , dłuższe niż 3-5 lat mają wiele wyłączeń. To nie Ty masz się czuć bezpieczny, tylko firma Lloyd ma na klienecie zarobić, a w samochodzie 6 letnim z takim przebiegiem może się wiele rzeczy popsuć. Dlatego ten gratis, i tak wliczony w cenę to zwykła ściema. Niech Ci Toyota da gwarancję bez wyłączeń jak jest taka pewna tego samochodu. Albo obniży cenę bo nie potrzebujesz takiej gwarancji.
« Ostatnia zmiana: 18 Kwietnia 2020, 18:59:50 wysłana przez pireus »

Offline Kaka84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2020, 19:06:30 »
Akurat sprzedaje samochód z 2014 roku ktory mam od nowości i mam przebieg 107tys a dużo jeżdzę więc wydaje mi się że spokojnie można znalesc RAVke z mniejszym przebiegiem. I taka jest moja rada. Zwłasza teraz gdy rynek leży można mocno negocjować ceny. Poszukaj coś w Toyota plus z przebiegiem ok 100tys i próbuj zbić cenę do tej kwoty

Offline maciekzawiercie

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2020, 19:18:01 »
No to mentlik w głowie...
Dziękuje za Wasze sugestie i odpowiedzi.
Sam już nie wiem, gdzie szukać.
Target: automat/kamera/navi/brak skórzanej tapicerki.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2020, 20:54:50 »
No to mentlik w głowie...
Dziękuje za Wasze sugestie i odpowiedzi.
Sam już nie wiem, gdzie szukać.
Target: automat/kamera/navi/brak skórzanej tapicerki.
Z ta navi to lepiej kupic GMSa to bedzie 100 razy lepiej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2020, 22:33:03 »
Dołóż dychę i bierz nową Corolle 1.6 benzyna, jak dobrze poszukasz to trafisz z dobrym wyposażeniem w granicach 82 tys.

Offline Quantas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Kwietnia 2020, 09:47:38 »
Trochę drogo 70 tyś jak za ten silnik. Od 80 już można próbować wyhaczyć poliftową z hybrydą.. chyba bym dołożył...

Offline radek4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Kwietnia 2020, 07:59:29 »
Ja się napaliłem na pierwsze w życiu auto z ASO i się mega zawiodłem.
- cen nie dało się negocjować mimo odkrycia olbrzymich wad w autach
- auta plakiem odpicowane żeby się błyszczały pryskane na bród
- cena dużo wyższa niż prywatne ogłoszenia a stan gorszy

Przykłady:
- auto za 85k w ASO Włochy, nic do zarzucenia, mały przebieg opony 2 komplety nowe ale cena o 20k wyższa niż inne auta
- auto w ASO na Puławskiej: BRAK PRZEGLĄDU! z wpisem w systemie Toyoty że nie przechodzi ścieżki bo jakiś kąt zawieszenia za duży na tyle! Oczywiście słowa o tym w ogłoszeniu, ceny przez to też nie chcieli zbić, do tego opony ponizej ogriniczników zdarte
- ASO w Toyota Lublin (wlot od strony świdnika nie pamiętam nazyw aso) znalazłem ziemniaki za fotelem tylnym, dosłownie ziemniaki komuś wysypało pod fotel i to tam było, w dodatku zbite lusterko z kierunkowskazem, plakiem kapało aż z kazdej strony, zeszli z ceny 1500zł na lusterko.

obejrzałem w sumie 5 aut z aso i kupiłem w lepszym stanie i dużo lepszej cenie ale trochę szukałem niestety, jednak na aso się bardzo zawiodłem

Offline Quantas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Kwietnia 2020, 16:26:37 »
Przecież w ASO maja dział auta używane - odkupują auta w rozliczeniu - picowanie i sprzedaż z zarobkiem godnym ASO. Nie widzę żadnej różnicy w kupowaniu auta używanego w ASO czy gdzieś indziej.

Offline Kaka84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Kwietnia 2020, 16:35:43 »
Jest takie błędne poczucie że Aso nie kupuje totalnych złomów od klientów.

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Kwietnia 2020, 18:05:21 »
Jak kupowalem RAV4 to z ciekawosci zapytalem ile wart byl moj VW Touran (bo tez byla mozliwosc zostawic w rozliczeniu) i wyszlo ze okolo 24 tys... A ja sam go pozniej sprzedalem bez klopotu za 36 tys - wiec tak to wyglada....
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Kwietnia 2020, 18:16:28 »
Ja podobnie - w ciągu tygodnia sprzedałem 5k drożej niż mi zaoferowali.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Kwietnia 2020, 19:12:22 »
Yaris 2006, zaproponowali  11 tys. sprzedałem za 16 tys. w ciągu 1 dnia. Rozumiem jeszcze te 5 tys, różnicy w samochodzie za 50 - 60 tys. ale nie przy takich niskich kwotach  <zalamka>

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Kwietnia 2020, 09:15:35 »
Będę wdzięczny za Państwa opinie.
Wczoraj, przy okazji wymiany opon oglądnąłem sobie używane Toyoty wystawione na sprzedaż - była ich przynajmniej setka. W wielu przypadkach ceny wywoływały u mnie grymas niedowierzania na twarzy. Ten egzemplarz podobnie - tak jak piszą Koledzy ma za wysoką cenę i za duży przebieg jak na ten rocznik - taksówka? Jeżeli uparłeś się na RAV, to lepiej poszukać samochodu z mniejszym przebiegiem,  niższą ceną i bez poprawek lakierniczych - obojętne jakie ono są. Jeżeli natomiast nie musi to być RAV, to lepiej brać nowy samochód, dokładając niedużą kwotę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl