Autor Wątek: Pękający panel klimatyzacji  (Przeczytany 13572 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Pękający panel klimatyzacji
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Kwietnia 2020, 16:53:35 »

Mam i ja, tylko czy to nie jest jakiś ślad wynikający z technologii produkcji?
To jest bardzo symetryczne (lewo - prawo) i ledwie widoczne, oraz niewyczuwalne pod paznokciem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gdyby to wynikało z technologii produkcji to Toyota odpowiedziałaby że ten typ tak ma bo to wynika z przyjętego procesu.
Trafiła nam się zapewne bolączka wieku dziecięcego i pytanie czy Toyota stanie na wysokości zadania i usunie usterkę.

To zostaje serwis. Umowie się na dniach. Mam tylko prośbę do was Koledzy. Może komuś również uda się podjechać do swojego ASO i zobaczymy co w tym temacie powiedzą. Będzie można porównać...

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 23 Kwietnia 2020, 15:34:04 »
Sprawdziłem wczoraj u siebie - oczywiście też mam to po obu stronach :D  W sumie to się cieszę - jakbym tego nie miał to bałbym się, że mój egzemplarz jest jakiś dziwny. Personalnie nie przekszadza mi to tzn. cóż trudno, na ten moment mi to nie przeszkadza a nie chce żeby ktoś cały ten panel demontował jedynie z powodu tego pęknięcia. Ale jako ciekawostkę coś wam powiem - byłem wczoraj w salonie i sprawdzałem w salonie model Corolla 2020 Hatchback GR Sport - tam ten model w salonie już miał to pęknięcie :D  czytaj: one takie z salonu już wyjeżdżają

Offline Fiosl

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Kwietnia 2020, 15:53:24 »
Witam,

mój model ma podobny problem. Ja akurat kupowałem w salonie w Niemczech w Lutym. Na tamtejszych forach ludzie już pol roku temu się na ten problem skarżyli. W odpowiedzi od Toyoty otrzymali, ze nie jest to wada fabryczna i ta rysa nie jest na zewnątrz a wewnątrz i jest to rodzaj "szwów" i łączeń pod spodem w panelu.  :wallbash:

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #63 dnia: 23 Kwietnia 2020, 16:52:42 »
Jeśli to prawda to temat do zamknięcia. Niemcy dla Toyoty to poważny i kluczowy rynek w EU i bogaty klient którego traktują niestety z największym szacunkiem niż Nas.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Kwietnia 2020, 20:28:05 »
Jeśli to prawda to temat do zamknięcia. Niemcy dla Toyoty to poważny i kluczowy rynek w EU i bogaty klient którego traktują niestety z największym szacunkiem niż Nas.

No to zostaje tylko zamknąć temat...

Offline Vini

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Kwietnia 2020, 20:31:17 »
ta rysa nie jest na zewnątrz a wewnątrz i jest to rodzaj "szwów" i łączeń pod spodem w panelu

Tak , jak sugerowałem, że wynika z technologii produkcji. Jest zbyt symetryczny i zbyt powtarzalny.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl