Autor Wątek: Jakość lakieru  (Przeczytany 32907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jakość lakieru
« Odpowiedź #60 dnia: 02 Maja 2020, 20:11:09 »
Wszystkie wcześniejsze moje auta jak sprzedawałem to były sprzedawane pierwszemu klientowi, pomimo że cenowo były znacznie wyżej niż średnia cena na otomoto danego modelu.
Zawsze też słyszałem tekst typu "widać że auto zadbane" i to też był jeden z czynników na plus przy sprzedaży.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 02 Maja 2020, 22:32:01 »
Wszystkie wcześniejsze moje auta jak sprzedawałem to były sprzedawane pierwszemu klientowi, pomimo że cenowo były znacznie wyżej niż średnia cena na otomoto danego modelu.
Ja miałem tak samo, a nie pucowałem samochodu. Był po prostu bezwypadkowy i miał pełny serwis zawsze w ASO.

Offline don_pazurro

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Maja 2020, 00:38:09 »
Zmienisz zdanie jak zobaczysz na masce po jakimś czasie ..odpryski po kamyczkach  na masce i porysowane progi od wsiadania, tudzież rysy od paznokci we wnękach  klamek itp itd z każdym rokiem będzie ich przybywać . Pamiętam jak 6 lat temu kupiłem nówkę Corolle i po jakimś czasie były małe ryski...Pamiętam do tej pory jak bolały mnie palce od od ich ścierania lekko ścierna pastą polerska. Z Punktu widzenia czasu i moich palców powiem tak.... NIE WARTO :). Sprzedając auto ..kupujący  będzie miał Cibie w d..pie i twoją troskę o auto...oprze się się o rocznik i wycenę modelu.... możne ugrasz w ramach gratisu 1000 zł ...co i tak nie zrekompensuje twoje wydatki i posiwcenie przez te lata :) {Pozdrawiam

Nie do końca sie zgodzę. Dbanie o auto zawsze sie zwraca. Przynajmniej w moim przypadku. Rok temu sprzedałem swoją Auris TS HSD po 4 latach użytkownika za 67 tys zł. Wersja przed FL, 2014 r. Wersja top, ze wszystkim, executive, szklany dach, JBL, skóra jasna. Fakt, przebieg niski, bo 38 tys km. I to ze koleś ktory kupił dzwonił co kwartał podzielić sie tym jak jest szczesliwy. Bezcenne. Btw, jeden mały odprysk na masce od kamyka. Owszem, zawsze ręczne mycie, ale w ceramikę nie zainwestowałem. Nie moge nic złego powiedzieć o jakosci lakieru. Wg mnie na tle innych Marek w tym premium, nie było zle. Lakier perła jasny bez.
« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2020, 00:44:06 wysłana przez don_pazurro »
Toyota RAV4 Hybrid 2WD, 2023 r., Executive+Skyview

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #63 dnia: 07 Maja 2020, 21:28:08 »
Myślę, że warto położyć sobie ceramikę samemu.
Wystarczy kawałek garażu, trochę samozaparcia i 2 dni roboty.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #64 dnia: 07 Maja 2020, 21:29:40 »
Latwo popsuc cos. Lepiej robic najpierw na aucie sasiada.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 07 Maja 2020, 21:32:28 »
Latwo popsuc cos. Lepiej robic najpierw na aucie sasiada.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Oczywiście lepiej potrenować, ale ja nakładałem pierwszy raz i wyszło mi całkiem nieźle.
W ostateczności można to potem spolerować i zrobić jeszcze raz.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 07 Maja 2020, 21:44:10 »
Właśnie dziś położyłem 2 warstwy ceramiki tevo s36. Robiłem to pierwszy raz w życiu. Oczywiście nie na moim aucie - to była nauka, ale wydaje mi się że wyszło naprawdę fajnie.
Roboty trochę jest, zeszło mi w sumie 5 godzin (nie licząc mycia i odpowiedniego czyszczenia auta) ale chyba warto.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #67 dnia: 07 Maja 2020, 21:53:44 »
""""Nie do końca sie zgodzę. Dbanie o auto zawsze sie zwraca. Przynajmniej w moim przypadku. Rok temu sprzedałem swoją Auris TS HSD po 4 latach użytkownika za 67 tys zł. Wersja przed FL, 2014 r. Wersja top, ze wszystkim, executive, szklany dach, JBL, skóra jasna. Fakt, przebieg niski, bo 38 tys km. I to ze koleś ktory kupił dzwonił co kwartał podzielić sie tym jak jest szczesliwy. Bezcenne. Btw, jeden mały odprysk na masce od kamyka. Owszem, zawsze ręczne mycie, ale w ceramikę nie zainwestowałem. Nie moge nic złego powiedzieć o jakosci lakieru. Wg mnie na tle innych Marek w tym premium, nie było zle. Lakier perła jasny bez."""

Pieprzniejsze o Szopenie i jego kochance ...... kupił bo miała stosunkowo mały przebieg 1 właściciel I nie było pewnie historii napraw . Nigdy ale to nigdy pucowanie i dbanie o samochód nie zwróci się przy odsprzedaży. To są Wasze przemyślenia i domysły. Kupujący ma w D..pie Waszą ceramikę , woskowanie i bezdotykowe mycie. On kupuje używkę i patrzy na stan blacharki i , zawieszenie i silnik  ORAZ CENE.

Offline mk77

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 07 Maja 2020, 22:00:14 »
Chyba że kupiec zwraca uwagę na takie szczegóły

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 07 Maja 2020, 22:29:48 »
To ja kupiłem kiedyś od ojca znajomego (znajomy miał wtedy 59 lat, to ile miał ojciec?) Skodę Felicję za 1600 zł. Samochód był w dobrym stanie, zadbany, przebieg przesyłu niecałe 40 tysięcy po 17 latach.
O auto dbałem, wysłałem, czyściłam do salonowego wyglądu, plastiki opalarką odmawiałem. Sąsiedzi śmiało się, że wygląda lepiej od nowych aut na naszym parkingu, serio.
Znajdziesz się kupiec, który kupił to auto, sprawne w 99% (były problemy z alarmem), za 3000 zł. 20 letnią Felicję wyglądająca jak nówka z przebiegiem 55 tysięcy.
Są tacy kupcy, facet zadzwonił i od razu umawiał się na odbiór bez oglądania samochodu.

Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk

Offline Casperos

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 07 Maja 2020, 22:33:41 »
I ja sie z tym zgodzę, warto dbać o swoje, bo dbanie ma tylko zalety, nie ma wad.
Lepiej się użytkuje po prostu jest przyjemniej
Dłużej cieszy oko
Daje świadectwo obcym o Twojej staranności
Przy odsprzedaży robi dobre pierwsze wrażenie
Klienci są skłonni decyzję podjąć na podstawie samych zdjęć (to akurat jest głupie)
i najważniejsze
Wyższa wartość rezydualna.
Spali tyle ile wlejesz...
------------------------------------------------------------------
Corolla TS 2.0HSD Comfort + Style + Tech + Connect

Offline j_w_pan_P

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 11 Maja 2020, 11:46:07 »
Nie da się ukryć, że za zadbany samochód, bez rys itp. można więcej wołać przy sprzedaży.
A propos rys. Zdarzyło mi się już "ochcić" autko. Niewielka rysa ale...
Niestety w ASO nie ma jeszcze zaprawek do lakierów z 2019 roku.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Offline MarioSl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 11 Maja 2020, 12:43:59 »
Nie da się ukryć, że za zadbany samochód, bez rys itp. można więcej wołać przy sprzedaży.
A propos rys. Zdarzyło mi się już "ochcić" autko. Niewielka rysa ale...
Niestety w ASO nie ma jeszcze zaprawek do lakierów z 2019 roku.

Ja drobne odpryski od kamieni zaprawiałem czymś takim.
https://allegro.pl/oferta/e-lakiernik-lakier-zaprawka-2-specjalne-pedzelki-6307471616
Nie musi być lakier z ASO.

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 11 Maja 2020, 12:46:55 »

Ja kupowałem na allegro oryginalne zaprawki. Przyszły z datą produkcji 02/2020 i pasowało elegancko.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #74 dnia: 11 Maja 2020, 14:19:09 »
Ja zaprawkę kupiłem w ASO za ok. 40 zł.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl