Autor Wątek: Chce kupić aurisa poradzicie  (Przeczytany 23029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline spadak30

• Toyot Leżący
  • *
Chce kupić aurisa poradzicie
« dnia: 26 Kwietnia 2020, 13:50:46 »
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2020, 13:57:12 wysłana przez spadak30 »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
Odp: Chce kupić aurisa poradzicie
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Kwietnia 2020, 18:36:12 »
Ja bym brał drugiego, ale najpierw trzeba sprawdzić czy własciciel mówi prawdę , wystarczy vin ,dat 1 rejestracji , i numer rej.auta
https://historiapojazdu.gov.pl/strona-glowna?p_auth=3HeqMtJW&p_p_id=historiapojazduportlet_WAR_historiapojazduportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_historiapojazduportlet_WAR_historiapojazduportlet__facesViewIdRender=%2Fviews%2Findex.xhtml

potem bym pojechał na oględziny do ASO Toyoty  na przegląd przedsprzedażny koszt ok250zł , po którym będziesz wszystko wiedział.

Ten drugi auris hybryda i gaz ziemny CNG ciekawe ile stacji w Polsce sprzedaje to paliwo, ??????????
RAV4 2.5 hybrid

Offline pedro1972

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Kwietnia 2020, 22:55:41 »
Ten drugi auris hybryda i gaz ziemny CNG ciekawe ile stacji w Polsce sprzedaje to paliwo, ??????????
Nie sugeruj się tym CNG, na ogłoszeniach OLX przy wyborze paliwa, jeżeli chcesz zaznaczyć hybrydę, jest tylko taka kategoria "CNG i Hybryda", co nie oznacza, że auto jest na CNG - po prostu nie ma kategorii "LPG i Hybryda" i nie da się inaczej

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Kwietnia 2020, 10:57:31 »
Na zdjęciach oba wyglądają ładnie, ale drugi na wstępie wplata małe kłamstewko 2010r produkcji w karcie ogłoszenia wpisał 2011 czyli datę pierwszej rejestracji. Bądź ostrożny przy takich sprzedających, ja osobiście nie toleruje tego typu praktyk  tak samo jak opis " pierwszy właściciel lub jeden właściciel " a w ogłoszeniu się okazuje że to komis albo pierwszy właściciel w Polsce.
Jak sprzedaje swoje auta to wprost piszę co było lakierowane i udostępniam miernik, ale moje ceny są najwyższe w danym modelu i roczniku, cenie swój czas kupujących. Rzadko też negocjuje ceny wiedząc co sprzedaje i w jakim stanie są moje pojazdy ;)

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Kwietnia 2020, 10:59:57 »
Oględziny w ASO bym odpuścił lepiej zapłacić za raport firmy która się tym zajmuje zawodowo . W ASO zrobią to po łebkach, jedzie co to udostępnia historię którą w każdej chwili możesz jechać ze sprzedającym i będzie za darmo do wglądu.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Kwietnia 2020, 13:47:46 »
Oględziny w ASO bym odpuścił lepiej zapłacić za raport firmy która się tym zajmuje zawodowo . W ASO zrobią to po łebkach, jedzie co to udostępnia historię którą w każdej chwili możesz jechać ze sprzedającym i będzie za darmo do wglądu.
Nie wiem akurat na jakiej podstawie polecasz jakiegoś sprawdzacza od wszystkiego mającego być lepszym od aso. Dokładnie jest na odwrót oczywiście słyszałem różne historie i o jednych i o drugich ale w aso jest o wiele większa możliwość rzetelnego sprawdzenia auta niż Pana z mierniczkiem.

A jeszcze dla mnie kwestia rocznika też jest z Twojej strony takim przyczepieniem się dla przyczepienia. Tym bardziej że cała Europa jedzie na pierwszej rejestracji w dowodzie co przeklada się na ogłoszenie. Ktoś w treści ogłoszenia podaje dokladne info. Jak dawałbym ogł.dokładnie tak samo bym pisał rejestr a potem podał produkcje no bo nie musimy być zawsze w ogonie Europy.

« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2020, 13:56:06 wysłana przez ledziu »

Offline mbauris

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Kwietnia 2020, 17:34:13 »
Zdecydowanie polecam hybrydę. Tylko musiał byś poczytać o tym napędzie, odsyłam dział Priusa, albo Aurisa. Zapisz się na jazdę próbną w ASO, czasami zdarza się że mają używane Aurisy hybryd.  Hybrydy są najmniej awaryjne. Zobacz jakie hybrydy mają przebiegi. Oczywiście trzeba dokładnie sprawdzić, baterie itp.
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2020, 17:49:24 wysłana przez mbauris »

Offline Dario176

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Kwietnia 2020, 21:33:36 »
Nie wiem akurat na jakiej podstawie polecasz jakiegoś sprawdzacza od wszystkiego mającego być lepszym od aso. Dokładnie jest na odwrót oczywiście słyszałem różne historie i o jednych i o drugich ale w aso jest o wiele większa możliwość rzetelnego sprawdzenia auta niż Pana z mierniczkiem.

A jeszcze dla mnie kwestia rocznika też jest z Twojej strony takim przyczepieniem się dla przyczepienia. Tym bardziej że cała Europa jedzie na pierwszej rejestracji w dowodzie co przeklada się na ogłoszenie. Ktoś w treści ogłoszenia podaje dokladne info. Jak dawałbym ogł.dokładnie tak samo bym pisał rejestr a potem podał produkcje no bo nie musimy być zawsze w ogonie Europy.

Jako pracownik ASO cieszę się że masz takie zaufanie do mechaników wykonujących przegląd przed zakupowy :D
 Życzę powodzenia i rzetelnych kontroli w ASO   :grin:

Offline Misiorro007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Maja 2020, 17:30:45 »
Hej,

Właśnie sprzątnieto mi sprzed nosa Aurisa 2017 Hybrid Active z 156 kkm przebiegu po którego miałem jechać do Tomaszowa Mazowieckiego (sprzedawał go o dziwo tamtejszy Das Welt Auto).
Byl wystawiony za 42 900, z rozmowy ze sprzedawca zrozumialem ze poszedl za pare mniej.   

Generalnie szukam Aurisa Hybrid 2016+ z przebiegiem do 200 tysi,  i wydaje mi sie ze to byla jedna z najlepszych okazji szczegolnie ze budzetowo jestem ograniczony do okolo 45 tysiecy.

Myslicie,ze w ogole jest mozliwe znalezienie takiego auta w tej cenie, czy jednak lepiej powrocic na ziemie i skupic sie na benzynowych 5 latkach z innych marek?

Podziękował za każdą opinię!

« Ostatnia zmiana: 08 Maja 2020, 17:35:24 wysłana przez Misiorro007 »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Maja 2020, 17:53:51 »
 każdy ma swojego bzika jeden musi mieć hybrydę bo dla niego ważny każdy litr zużytego paliwa, inny ma to w du...kupuje co mu sie podoba.
Trudno doradzić w tej kwestii , jak napiszę że omijaj renault ,opla, citroena  i forda ( na okrągło stoja u mojego mechanika do naprawy) to zaraz zacznie sie ,,burza,, w ich obronie.

Dlatego szukaj już lepiej hybrydę z koncernu Toyoty ,zobacz te dwa auta;

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-auris-hybryda-polski-salon-ID6CZMWY.html?

albo sie trochę potargować i kupić coś bardziej stylowego i zdecydowanie ładniejszego Lexusa CT

https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-ct-200h-elegance-comfort-navi-1-wlasciciel-salon-pl-bezwypadkowy-ID6D2tj2.html#6d41dc2625
RAV4 2.5 hybrid

Offline Misiorro007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Maja 2020, 23:02:38 »
Hej,

Dzięki za radę - ten pierwszy samochod rzeczywiscie cenowo wyglada calkiem niezle ale wyslalem zapytanie o szczegoly dot. wyposazenia (widze ze nie ma czujnikow ani kamerki wiec podejrzewam ze to Active).

Co do Lexusa - zapomnialem dodac, ze niestety ale musi byc juz Kombi, i akurat jesli chodzi o sam wydluzony woz, to moim zdaniem Aurisowi lepiej to wyszlo niz kilku innym kompaktom innych marek z lat 2015-17 - chociaż to już kwestia gustu.

Offline Misiorro007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Maja 2020, 11:00:35 »
Hej,

Pojawilo sie jeszcze cos takiego - niby obnizka ale z Komisu i sprowadzone z Wloch.

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-touring-sports-e-cvt-hybrid-premium-salon-it-fv-23-ID6CxxD5.html 

Najwiekszy problem w tym, ze mozliwosc sprawdzenia VINu i historii serwisowej w Toyocie mam raczej tylko w Polsce ->  Czy warto sie bawic i probowac cos sprawdzac we Wloszech?

Druga sprawa - skoro auto sprowadzone, to pewnie mialo dzwona... obstawiam, ze trzeba by sie przejechac do ASO Toyoty i go dokladnie sprawdzic,

Warte zabawy?

Offline jardinegp1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Maja 2020, 12:55:05 »
Cytuj (zaznaczone)
https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-auris-touring-sports-e-cvt-hybrid-premium-salon-it-fv-23-ID6CxxD5.html 

Najwiekszy problem w tym, ze mozliwosc sprawdzenia VINu i historii serwisowej w Toyocie mam raczej tylko w Polsce ->  Czy warto sie bawic i probowac cos sprawdzac we Wloszech?

Toyota ma bazę danych z całego świata. Możesz zatem sprawdzić w polskim serwisie co było robione. Warunek... auto musiało jeździć do ASO we Włoszech.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Misiorro007

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Maja 2020, 16:55:58 »
Sprzedawca nie zgadza się na wyjazd do ASO Toyoty, więc sobie odpuściłem.   :roll:

Poczekamy zobaczymy, czas mam tak około do połowy czerwca, filtry na Otomoto ustawione więc coś na pewno się jeszcze trafi :)

Offline jardinegp1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Maja 2020, 17:43:56 »
Cytuj (zaznaczone)
Sprzedawca nie zgadza się na wyjazd do ASO Toyoty, więc sobie odpuściłem.   :roll:

Bardzo dobra decyzja

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl