Autor Wątek: Lusterko boczne kierowcy  (Przeczytany 2851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E12 1.4 d4d
Lusterko boczne kierowcy
« dnia: 30 Kwietnia 2020, 10:19:49 »
Muszę kupić lusterko, ale mam szybkie pytanie, mam wersje polift  5D, elektryczne i podgrzewane, ile pin mam? bo widzę po necie że są na 3 - 4  a nawet 5 pin, temat świeży, dopiero co je straciłem i nie mam jak akurat sprawdzić ile pin jest. Ktoś może wie? I czy wersja od E12 3 drzwi będzie pasować? Muszę szukać poliftoweg, czy pasuje też starsze?
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2020, 10:22:57 wysłana przez eref »

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Lusterko boczne kierowcy
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Kwietnia 2020, 11:43:54 »
Widzę, że za dużo wersji jest, bo są na piny od 3 do 6, do tego wtyczki są prostokątne i okrągłe. Bez wyjęcia mojego nie będę wiedział, ale może akurat ktoś wie co i jak, mam E12 poliftową, elektryczne i podgrzewane lusterka, produkcja japońska. Nie mam jak teraz u siebie tego sprawdzić.

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Kwietnia 2020, 17:01:43 »
Dobra już wiem, mam okrągłą wtyczkę na 5 pin. To mam już tylko jedno pytanie, czy będzie pasować lusterko z modelu przed liftem? Na necie akurat są z taką wtyczką ale piszą, że roczki 2001-2003, ja mam koniec roku 2004 poliftowy, ale nie potrafię ze zdjęć stwierdzić, czy to ma znaczenie. Może to akurat ktoś wie, pomoże. Dzięki.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Maja 2020, 16:11:56 »
Dobra już wiem, mam okrągłą wtyczkę na 5 pin. To mam już tylko jedno pytanie, czy będzie pasować lusterko z modelu przed liftem? Na necie akurat są z taką wtyczką ale piszą, że roczki 2001-2003, ja mam koniec roku 2004 poliftowy, ale nie potrafię ze zdjęć stwierdzić, czy to ma znaczenie. Może to akurat ktoś wie, pomoże. Dzięki.
  od przedlifta do polifta nie pasuje. Ja wymienualem ostatnio wklad tylko ja mam wersje europejska vin od SB1.. wiem ze w japoncu jest zupelnie inne lusterko, nawet wklad jest mocowany inaczej. To samo zreszta jest w yarisce I generacji.

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Maja 2020, 16:53:28 »
Dzięki za info, mam niestety całe lusterko do wymiany, łącznie z uchwytem a w swoim mam tą okrągłą wtyczkę. Na necie chwilowo znalazłem z taką wtyczką od wersji przed lift i stąd moje pytanie. Może coś na szrocie znajdę i przypasuje, jak nie to będę szukać w necie dalej.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Maja 2020, 22:55:49 »
Dzięki za info, mam niestety całe lusterko do wymiany, łącznie z uchwytem a w swoim mam tą okrągłą wtyczkę. Na necie chwilowo znalazłem z taką wtyczką od wersji przed lift i stąd moje pytanie. Może coś na szrocie znajdę i przypasuje, jak nie to będę szukać w necie dalej.

Szukasz w kolorze czy czarne? Prawe czy lewe? Mogę Ci pomóc bo u mnie w okolicy jest kilka tych japońców na częsci po lifcie.

Od 3D do 5D tez pasuje bo słupki są takie same tylko drzwi są dłuższe.  W yarisie to samo po numerach części też sprawdzone. Wiele zagadek mam rozkminione w  E12 i w YI.
PZDR
« Ostatnia zmiana: 01 Maja 2020, 22:59:45 wysłana przez smokofilidanek »

Offline eref

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Maja 2020, 23:06:21 »
Lewe, kierowcy. Kolor mojej to chyba najczęściej spotykany, szary 1c3, ale w sumie kolor lusterka da się zmienic, trochę farby i będzie ok. U mnie w okolicy na szrocie jest jedna ale z rocznika 2002 i na pierwszy rzut oka lusterko wygląda podobnie do mojego, ale jeśli jest jak mówisz to wolę poszukać od mojego rocznika i wersji japan. Jak coś masz to daj znać na priv. Dzięki za pomoc.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl