Przede wszystkim witam wszystkich.
Mam nadzieje ze nie odkopuje za bardzo tego wątku

Własnie stałem się świeżo upieczonym posiadaczem Corolli E-10 1.3.
A co do blosa to mam pytanie odnośnie tego iż posiada ona instalacje II-gen. Ma jakąś tam elektronike, automatyczne przełaczanie na gaz.
Brat posiada BLOS'a ale założył go do silnika na wielopunkcie i do instalacji I-gen (dokupił emulator sondy itp i działa to fajnie).
I mam pytanie czy do drugiej generacji można założyć BLOS'a? Czy trzeba wtedy odpiać coś z elektroniki czy poprostu zakłada sie zamiast miksera i przełaczanie dalej można używać automatycznego przełaczania??
Myśle o BLOS'ie gdyż autko fajnie chodzi na benzynie ale na gazie jakby na mój gust troszke jest zmulone i troszke na wolnych obrotach np na skrzyżowaniu pochwili powoli spadaja od 900 w dół ze potrafi zgasnać jak sie nie przygazuje (może kwestia regulacji).
Coś tam o gazie już wiem gdzyż u mnie w domu są obecnie 3 auta na gaz (no w praktyce to 2 gdyż 3 troszke sie pomiął i stad się wzięła Corolla - no z Corolla to teraz 4 auta :P )
Więc reasumujac najkrócej jak wyglada sprawa z II-gen i Blosem?? Pakuje sie po prostu zamiast miksera i filtr stożkowy czy trzeba coś z elektronika pogrzebać??
I jeszcze taki pytanie odnośnie mocy silnika gdyż znalazłem info że sa 2 moce w tym silniku (1332ccm) 75 i 88KM - pewnie jest to wersja 75 konna ale jak można to na 100% sprawdzić

Acha i jak ma ktoś jakąs informacje jak sie dostać do licznika to prosiłbym o info gdyż przepaliły sie zarówki podswietlajace deske a w corolli jeszcze jej nie rozbierałem a nie chce czegoś pourywać na dzień dobry.

Na razie to chyba tyle

Pozdrawiam.