Autor Wątek: BLOS inny mikser gazu  (Przeczytany 38412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Odp: BLOS inny mikser gazu
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Czerwca 2007, 16:48:04 »
Witam.
Co to jest Blos i co on daje??

Wystarczy przeczytac cały watek aby sie dowiedzieć.

mr_michaelooo

• Gość
Odp: Avensis 1.8 7AFE z BLOSEM
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Marca 2008, 14:12:05 »
Witam Wszystkich. Dzisiaj pierwsza jazda próbna na blosie i co ??? i rewelacja. Nic nie strzela nic nie prycha Autko lata bardzo ładnie. Oby tak dalej:) Oto elementy Które zamontowałem: Reduktor Tomasetto 140 KM, Blos z podciśnieniem, przełącznik benzyna gaz WRM Lecho oraz emulator wtryskiwaczy Lecho. Regulacja na analizatorze spalin 30 zł i to wszystko. Jak ktoś chce moge fotki pyklnąć. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 27 Marca 2008, 14:45:56 wysłana przez mr_michaelooo »

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Marca 2008, 20:28:55 »
pogratulować tylko
jakieś pomiary osiągów??
I czekamy na dalsze relacje po jakimś czasie
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

mr_michaelooo

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 04 Maja 2008, 20:43:10 »
Witam. Po czasie moge powiedziec ze spalanie trzyma sie na poziomie 10 l na 100km z klima 11.5 l  tak do 130 km/h. Mysle ze jest dobrze.

Kit

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Listopada 2009, 20:41:40 »
Przede wszystkim witam wszystkich.
Mam nadzieje ze nie odkopuje za bardzo tego wątku  :embarassed:

Własnie stałem się świeżo upieczonym posiadaczem Corolli E-10 1.3.
A co do blosa to mam pytanie odnośnie tego iż posiada ona instalacje II-gen. Ma jakąś tam elektronike, automatyczne przełaczanie na gaz.
Brat posiada BLOS'a ale założył go do silnika na wielopunkcie i do instalacji I-gen (dokupił emulator sondy itp i działa to fajnie).
I mam pytanie czy do drugiej generacji można założyć BLOS'a? Czy trzeba wtedy odpiać coś z elektroniki czy poprostu zakłada sie zamiast miksera i przełaczanie dalej można używać automatycznego przełaczania??
Myśle o BLOS'ie gdyż autko fajnie chodzi na benzynie ale na gazie jakby na mój gust troszke jest zmulone i troszke na wolnych obrotach np na skrzyżowaniu pochwili powoli spadaja od 900 w dół ze potrafi zgasnać jak sie nie przygazuje (może kwestia regulacji).
Coś tam o gazie już wiem gdzyż u mnie w domu są  obecnie 3 auta na gaz (no w praktyce to 2 gdyż 3 troszke sie pomiął i stad się wzięła Corolla - no z Corolla to teraz 4 auta :P )

Więc reasumujac najkrócej jak wyglada sprawa z II-gen i Blosem?? Pakuje sie po prostu zamiast miksera i filtr stożkowy czy trzeba coś z elektronika pogrzebać??

I jeszcze taki pytanie odnośnie mocy silnika gdyż znalazłem info że sa 2 moce w tym silniku (1332ccm) 75 i 88KM - pewnie jest to wersja 75 konna ale jak można to na 100% sprawdzić  :embarassed:

Acha i jak ma ktoś jakąs informacje jak sie dostać do licznika to prosiłbym o info gdyż przepaliły sie zarówki podswietlajace deske a w corolli jeszcze jej nie rozbierałem a nie chce czegoś pourywać na dzień dobry.  :embarassed:

Na razie to chyba tyle ;)

Pozdrawiam.

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Listopada 2009, 20:31:43 »
Blosa wrzuc zamiast miksera, tylko z rury miedzy reduktorem, a blosem musisz wyjac silnik krokowy.

Kit

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Listopada 2009, 22:25:14 »
A to ze sie wyrzuci silnik krokowy nie bedzie miało jakiegos negatywnego wpływu na bezyne. Niby sie dużo na benzynie nie bedzie jeździło ale wtryski co jakis czas wypadałoby przewietrzyć.

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Listopada 2009, 11:45:50 »
Ja pisze o gazowym silniku krokowym, ktory jest na rurze podajacej gaz do miksera,
nie bedzie potrzebny bo sterowac dawka gazu ma wlasnie blos.

Kit

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Listopada 2009, 13:18:56 »
Aha, dzięki za wyjaśnienie  :cheesy:

muflonek

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Listopada 2009, 13:44:18 »
Pakuje sie po prostu zamiast miksera i filtr stożkowy

Nie musisz stosować filtra stożkowego

Kit

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Listopada 2009, 13:55:13 »
Faktycznie bo tam filtr jest sporo wcześniej a nie nad samym kolektorem. Nawet tego nie zauważyłem heh :-P <zalamka>

A no a jak jest z przejsciem benzyna - gaz, zostaje automat jak jest teraz czy trzeba ręcznie zmieniać?

muflonek

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 20 Listopada 2009, 18:03:13 »
zostawiasz wszystko, tylko wymontuj silniczek krokowy albo ustaw go na maksymalne otwarcie i wypnij wtyczkę.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl