Autor Wątek: Jak ukraść Toyotę Corollę TNGA  (Przeczytany 38354 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
Odp: Jak ukraść Toyotę Corollę TNGA
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Maja 2020, 07:13:32 »
Tak wystarczy. Przedalarm cichnie natychmiast.

Dobrze wiedzieć. :)
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline Chinob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Maja 2020, 13:08:31 »
Nie rozumiem po co wchodzić tutaj i dawać instrukcję kradzieży złodziejem? Nawet jak czegos nie kumali to juz kumaja. Apropo wezcie.sobie ukryjcie wyciszony tel. Doladujcie za 30 zl i dostep do ladowarki. Zlodziej nieswiadomy bedzie mial nie spodzianke o ile szybko zadzialacie i nierozbierze do tej pory. Miejsce sie liczy  <taniec>

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Maja 2020, 13:34:30 »

Ja nie zmieniałem.
Amper mógłbyś się przy okazji programowania pilota w ASO zapytać czy jest opcja włączenia ryglowania drzwi od środka?

Funkcja wg instrukcji nazywa się 'Całkowita blokada zamków' i samochód w nią wyposażony powinien mieć naklejki informacyjne na szybach przednich drzwi.

Sprawdzałem u siebie i mogę otworzyć od środka po zablokowaniu (ale testowałem z otwarta szybą ;-) ).
Dodam, że blokada powinna się włączyć po dwukrotnym kliknięciu przycisku zamykania na pilocie.

Serwis twierdzi że nieda się ryglować od srodka. Mam już kartę proxy zawsze to dodatkowe zabezpieczenie. Aha wyłączyłem dźwięki nie zapiętych pasów z tyłu. Nie chcieli tego za bardzo robić ale argument że to taxi  podziałał. Uwaga ta usługa kosztuje 400 zł. Mi zrobili za darmo.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Maja 2020, 13:35:46 »
Nie rozumiem po co wchodzić tutaj i dawać instrukcję kradzieży złodziejem? Nawet jak czegos nie kumali to juz kumaja. Apropo wezcie.sobie ukryjcie wyciszony tel. Doladujcie za 30 zl i dostep do ladowarki. Zlodziej nieswiadomy bedzie mial nie spodzianke o ile szybko zadzialacie i nierozbierze do tej pory. Miejsce sie liczy  <taniec>

Podpisuję się obiema rękami.

Offline Chinob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Maja 2020, 13:38:59 »
100zl z punktów za pasy zaplacilem tylnie tez na taxi jeżdżę. Mozna i samemu wylaczyc dr hubrid i wtyczka do obd. Wiedza jak.kase w serwisach zdzierac

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Maja 2020, 14:07:08 »
100zl z punktów za pasy zaplacilem tylnie tez na taxi jeżdżę. Mozna i samemu wylaczyc dr hubrid i wtyczka do obd. Wiedza jak.kase w serwisach zdzierac

Żeby była jasność. Również nie popieram tego typu rozwiązania. I zawsze proszę o zapięcie pasów. Ale to taxi i zdarzają się klienci zwolnieni z pasów. Po tym jak wiozłem kobietę w zaawansowanej ciąży i przez 40 minut bił mi dzwon Zygmunta od pasów to miał dość. Nie każdy też posiada wiedzę tajemna jak samemu zrobić to przez obd i ma do tego sprzęt

Offline Chinob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Maja 2020, 14:22:40 »
Za wylaczenie pasow tyle zaplacilem...Zle zrozumiałeś mialem punkty za kupienie auta i gotowko nie placilem:) o potrzebie wylaczenia taksówkarz taksowkarzowi nie musi opowiadac. Taka prawda cyrki jakie przezylem przez 3 tyg jazdy 95% ludzi to normalni rozumni z tym ze sama gadka irytowala...ale te 5% debili to szkoda słów. Nie bede sie rozpisywał.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Maja 2020, 14:25:46 »
Za wylaczenie pasow tyle zaplacilem...Zle zrozumiałeś mialem punkty za kupienie auta i gotowko nie placilem:)

Faktycznie źle zrozumiałem :)

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Maja 2020, 15:44:35 »

Ja nie zmieniałem.
Amper mógłbyś się przy okazji programowania pilota w ASO zapytać czy jest opcja włączenia ryglowania drzwi od środka?

Funkcja wg instrukcji nazywa się 'Całkowita blokada zamków' i samochód w nią wyposażony powinien mieć naklejki informacyjne na szybach przednich drzwi.

Sprawdzałem u siebie i mogę otworzyć od środka po zablokowaniu (ale testowałem z otwarta szybą ;-) ).
Dodam, że blokada powinna się włączyć po dwukrotnym kliknięciu przycisku zamykania na pilocie.

Serwis twierdzi że nieda się ryglować od srodka. Mam już kartę proxy zawsze to dodatkowe zabezpieczenie. Aha wyłączyłem dźwięki nie zapiętych pasów z tyłu. Nie chcieli tego za bardzo robić ale argument że to taxi  podziałał. Uwaga ta usługa kosztuje 400 zł. Mi zrobili za darmo.

Czyli przypuszczam, że nie chciało się im sprawdzić czy się da.
Kartę też dostałeś 'gratis' tj. jako w zestawie do alarmu?
Trzeba przyznać, że dźwięk niezapiętych pasów jest nadzwyczaj irytujący w Toyocie.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Maja 2020, 16:07:33 »
Też mam takie odczucie że odp. Na odczep się. Tak kartę dostałem gratis 1. Dealer tak mnie zagadał że zapomniałem zapytać o 2 przy okazji zapytam jak będę tam kiedyś. Co do pasów jak pisałem wcześniej nie polecam wyłączenia sygnalizacji pasów. Jeśli używasz auta prywatnie to jest bez sensu. A jeśli chcesz to myślę że jak zrobisz przed dealerem oczy kota że Shreka to też będzie gratis. Ja nie musiałem bo dealer dowiedział się od serwisanta po wyłączeniu dźwiękuz że to koszt 400 zł a umówione było że gratis.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Maja 2020, 18:12:40 »
A to nie dało się po prostu zapiąć pasów i na nich siadać, jak już ktoś upiera się, żeby nie zapinać?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline D3F

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8H
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Maja 2020, 18:22:56 »
A to nie dało się po prostu zapiąć pasów i na nich siadać, jak już ktoś upiera się, żeby nie zapinać?

Analogicznie można w drugą stronę ;-)

Ja pasy zapinam zawsze jak wsiadam i zaczynam jazdę, tylko problem w tym, że czujniki w siedzeniach są na tyle czułe, że wystarczy np. cięższy plecak żeby je pobudzić. Już kilka razy musiałem się zatrzymywać, żeby zapiąć wirtualnego pasażera ;-)

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 15 Maja 2020, 19:10:18 »
Powodzenia z tym , jak Ci wsiądzie Baba Jaga co wazy 1 kwintal I MA POŚLADKI JAK DWA WORKI PIASKU i wbije To to sobie w przedziałek na dupie to od krzyku odpada podsufitka i parują szyby ( sarkazm) o komentarzach nie wspomnę :). Takie coś jest fajne dla twojej rodziny i znajomych ... tylko po co? Oni wiedza co to są pasy i dlaczego trzeba ich użyć :)

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 15 Maja 2020, 19:12:34 »

Przerabiałem tą wersję . Po kilku tygodniach , miesiącach , latach pasy są postrzępione zmięte i wyglądają jakby je Krowa przeżuła :(
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2020, 19:19:17 wysłana przez Amper »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl