Pojawiła się odrobina czasu na krótkie podsumowanie. Demontaż foteli trzeciego rzędu nie nastręcza większych trudności. Pozostaje do odkręcenie kilka śrub, bodajże 6. Po odpięciu wtyczek od pasów nie pojawiają się błędy na konsoli. Podłoga z wersji pięcioosobowej pasuje idealnie, jest montowana na trzema śrubami w fabryczne otwory. Przy ewentualnym zakupie trzeba pamiętać, że należy nabyć dwie części: schowek, który znajduje się za fotelami drugiego rzędu i podłogę bagażnika z trójkątnymi schowkami od strony pasa tylnego.
Fotele można wyciągnąć samemu, cała operacja zajmuje około 20 minut. U mnie podyktowana ona była chęcią zmieszczenia większej butli lpg (udało się zmieścić bez problemu butlę o pojemności 60 l netto). Nie polecam natomiast rozwiązania z wycinaniem wzmocnienia foteli trzeciego rzędu, aby zyskać te kilka brakujących centymetrów.
Fotele i podłoga schowane w garażu, gdyby ktoś chciał kupić to proszę o info. Niestety nie mam już na telefonie zdjęć, ale mogę udzielić szczegółowej odpowiedzi na pytania zainteresowanych.