Autor Wątek: Techniczny Biuletyn Serwisowy -Corolla TNGA 2019  (Przeczytany 23592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Techniczny Biuletyn Serwisowy -Corolla TNGA 2019
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Listopada 2020, 19:15:38 »
Pojawiły się nowe biuletyny :)

Tutaj dodam tylko dotyczący wibracji Jeżeli chodzi o soft dodam opisy w wątku dotyczącym softu

Corolla 2.0 TS Executive+VIP+JBL

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Listopada 2020, 19:21:05 »
Pojawiły się nowe biuletyny :)

Tutaj dodam tylko dotyczący wibracji Jeżeli chodzi o soft dodam opisy w wątku dotyczącym softu

Pomożesz to rozszyfrować? Niestety nie znam angielskiego... :-(

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Listopada 2020, 19:27:26 »
Pierwszy biuletyn jest do nowego softu (opis w wątku dotyczącym softu)
Drugi do nowego retrofita czyli upgrado do softu w którym jest AA i ACP nie zamieszczam go bo jest tego strasznie dużo.
Trzeci to procedura naprawy jeżeli ktoś ma hałas i wibracje przy 1600 obrotów (u mnie akurat występuję więc pojade do serwisu :))

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Listopada 2020, 19:37:49 »
Drugi do nowego retrofita czyli upgrado do softu w którym jest AA i ACP nie zamieszczam go bo jest tego strasznie dużo.
Trzeci to procedura naprawy jeżeli ktoś ma hałas i wibracje przy 1600 obrotów (u mnie akurat występuję więc pojade do serwisu :))
Powiedz proszę coś o tym hałasie i wibracji.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 07 Listopada 2020, 19:41:11 »
Powiedz proszę coś o tym hałasie i wibracji.
Żadnej w tym filozofii. Po prostu przy około 1600 obrotów czuje wibracje, hałasu nie słyszę. Myślałem ze ten typ tak ma ale skoro się pojawiło w biuletynie to znaczy ze można się tego pozbyć :).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Listopada 2020, 21:42:34 »
Dobra nowina bo u mnie dokładnie taki sam efekt.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline michalbakowski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Listopada 2020, 11:27:26 »
Ja mam problem przy 1300 jak odpalam na zimnym silniku. Auto wpada w wibracje po stronie kierowcy.

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Listopada 2020, 11:29:02 »
Proponuje założyć nowy temat w tej sprawie, bo się ma nijak do biuletynu a widać ze coś jest na rzeczy z tymi wibracjami

Offline bmichal039

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Marca 2021, 20:37:39 »

ma ktoś otwarty dostęp na toyota-tech.eu żeby doczytać co zrobili? wyszukało mi do mojego ale może do innych modeli też ma zastosowanie

BO-00520T-TME
Repair Notice: Drivers Wiper Blade Smearing Repair Method
Last update date 12/03/2021
Aktualnie:
Corolla HB 1.8 HSD, 2024, Executive, Imperial Red
Było:
Corolla HB 1.8 HSD, 2020, Executive+VIP, Precious Silver
Auris HB 1.8 HSD, 2017, Premium+Comfort, Manhattan Grey

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Marca 2021, 21:39:44 »
 Powiadomienie o naprawie: Sposób naprawy smug pióra wycieraczki kierowcy

Obszar zastosowania : wszystkie rynki

Modele - kody modeli :  Corolla  - MZEA11, MZEA12, MZEH12, NRE210, ZRE210, ZRE212, ZWE211, ZWE213

Opis zjawiska : Niektórzy klienci mogą odczuwać i zgłaszać rozmazywanie i słabą widoczność przez przednią szybę podczas jazdy w czasie deszczu, wynikające z śladów wody pozostawionych na szybie po wycieraczkach .

Procedura naprawy : Zdejmij i zainstaluj pióra wycieraczek w celu regulacji zgodnie z procedurą TechDoc, Corolla / Na zewnątrz pojazdu / Wycieraczka i spryskiwacz / Guma wycieraczki przedniej / Wymiana

Naprawa polega na przestrzeganiu instrukcji instalacji w instrukcji naprawy Corolli, mierzeniu, regulowaniu i potwierdzaniu prawidłowego kąta ramienia / ostrza względem powierzchni szyby.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Marca 2021, 08:48:14 »
Korzystając z linka: http://streamtechdoc.toyota-motor-europe.com/techdoc3/audio_navigation/17TDT2EU-DA30_Latest.zip cały czas ściąga mi się paczka z końcówką 51, z grudnia poprzedniego roku. Mam rozumieć, że nie ma dla mnie nic nowego? Czekam, bo tej nie da się u mnie zainstalować...
SAP ABAP Certified Developer

Offline Jastrząb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Marca 2021, 11:46:45 »

Modele - kody modeli :  Corolla  - MZEA11, MZEA12, MZEH12, NRE210, ZRE210, ZRE212, ZWE211, ZWE213

Opis zjawiska : Niektórzy klienci mogą odczuwać i zgłaszać rozmazywanie i słabą widoczność przez przednią szybę podczas jazdy w czasie deszczu, wynikające z śladów wody pozostawionych na szybie po wycieraczkach .

Procedura naprawy : Zdejmij i zainstaluj pióra wycieraczek w celu regulacji zgodnie z procedurą TechDoc, Corolla / Na zewnątrz pojazdu / Wycieraczka i spryskiwacz / Guma wycieraczki przedniej / Wymiana

Naprawa polega na przestrzeganiu instrukcji instalacji w instrukcji naprawy Corolli, mierzeniu, regulowaniu i potwierdzaniu prawidłowego kąta ramienia / ostrza względem powierzchni szyby.
Przepraszam, nie jestem za bardzo biegły, czy to znaczy, że wszystkie Corolle TNGA podlegają tej akcji serwisowej? Czy dobrze rozumiem, że jedną z czynności w jej ramach jest wymiana piór?

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Marca 2021, 11:52:23 »

Przepraszam, nie jestem za bardzo biegły, czy to znaczy, że wszystkie Corolle TNGA podlegają tej akcji serwisowej? Czy dobrze rozumiem, że jedną z czynności w jej ramach jest wymiana piór?
Nie wszyscy, ale Ci co zgłaszają. Czyli, jak Ci rozmazuje to wymiana pióra i regulacja. Sam mam model sprzed COVID'a i u mnie nie występuje zjawisko rozmazywania wody.

Offline phantom

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Marca 2021, 21:34:54 »
Czy jest już osobny wątek na temat wibracji i tego biuletynu serwisowego?  O co dokładnie w tym chodzi w tych wibracjach, przy ilu obrotach się pojawiają i czy dotyczy to wszystkich modeli czy jakiś konkretynch?

Offline Qbek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Marca 2021, 23:13:54 »
Czy jest już osobny wątek na temat wibracji i tego biuletynu serwisowego?  O co dokładnie w tym chodzi w tych wibracjach, przy ilu obrotach się pojawiają i czy dotyczy to wszystkich modeli czy jakiś konkretynch?
Na pierwszym screenie masz "Description of the phenomenon" jak nazwa wskazuje tam jest opis problemu i w jakich modelach występuje.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl