Autor Wątek: Alarm w czasie jazdy wyłączył silnik RAV 4V hybrid  (Przeczytany 14790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
Odp: Alarm w czasie jazdy wyłączył silnik RAV 4V hybrid
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Czerwca 2020, 16:08:53 »
ja miałem na myśli usterkę alarmu, nie zaś celowe włączenie funkcji antynapadowej. alarm należy podłączyć tak, by w przypadku wystąpienia usterki (np. nadmiernie obciążonego przekaźnika) nie wyłączył żadnego z istotnych dla bezpieczeństwa obwodów; zwłaszcza terminala 15, czyli +12 po zapłonie.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Czerwca 2020, 17:19:02 »
Author Polska

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 04 Lipca 2020, 17:05:00 »
Czy ktoś może ma instrukcję programowania nowej karty proxy do Cobry?

Znalazłem coś w sieci ale nie do końca to działa jak w instrukcji, która jest do starszych modeli.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Lipca 2020, 20:22:19 »
Zgadzam się ten alarm jest nic nie wart a dodatkowo nie stanowi większej przeszkody dla złodziei

Z tobą nie zgadzam. Alarm był dla mnie przydatny byli u mnie złodzieje i nie zdążyli rozbroić po tym rozbrojeniu immobilizera. Liczy się czas.

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Lipca 2020, 20:20:47 »
Z tobą nie zgadzam. Alarm był dla mnie przydatny byli u mnie złodzieje i nie zdążyli rozbroić po tym rozbrojeniu immobilizera. Liczy się czas.

Tak z ciekawości, mówisz dokładnie o Cobrze zainstalowanej w RAV4 i w jakim stanie zastałeś samochód, że dowiedziałeś się, że byli złodzieje i podjeli próbę kradzieży?

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Lipca 2020, 21:30:53 »

Tak z ciekawości, mówisz dokładnie o Cobrze zainstalowanej w RAV4 i w jakim stanie zastałeś samochód, że dowiedziałeś się, że byli złodzieje i podjeli próbę kradzieży?

To proste idziesz do auta drzwi były odblokowane i nie pokazywały mrugnięcia świateł po włożeniu ręki do klamki czyli były wszystkie otwarte odblokowane. Po wejściu auta sygnalizowały awaryjne światła o tym świadczy włączył się alarm mimo immobilizer był odblokowany. Zorientowałem to trochę za późno i to żałuję że widziałem 3 debilów za naszym autem stał Citroen C5 gdzie chcieli spokojnie wyjechać tak na niby żeby nie było podejrzane w tym parkingu placu zabaw.

Offline kinim0d

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Lipca 2020, 17:10:13 »
To proste idziesz do auta drzwi były odblokowane i nie pokazywały mrugnięcia świateł po włożeniu ręki do klamki czyli były wszystkie otwarte odblokowane. Po wejściu auta sygnalizowały awaryjne światła o tym świadczy włączył się alarm mimo immobilizer był odblokowany. Zorientowałem to trochę za późno i to żałuję że widziałem 3 debilów za naszym autem stał Citroen C5 gdzie chcieli spokojnie wyjechać tak na niby żeby nie było podejrzane w tym parkingu placu zabaw.
A auto otworzyli w jakiś cywilizowany sposób czy miałeś jakieś ślady czy może to była próba na walizkę?

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 22 Lipca 2020, 23:11:30 »
A auto otworzyli w jakiś cywilizowany sposób czy miałeś jakieś ślady czy może to była próba na walizkę?

Raczej próba na walizkę. Skoro trzech było to jeden musiał gdzieś łazić na placu zabaw, drugi być przy drzwiach auta i trzeci to za kierownicą gdyby im nie wypalił plan to szybka ucieczka.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl