Ponieważ to mój pierwszy post chciałem się serdecznie przywitać z wszystkimi... Jestem posiadaczem Priusa 3 2012 rok od lutego 2020... Uwielbiam mojego prusaczka, mimo, że jak kolega mi go polecał to absolutnie nie było mowy o zakupie bo zwyczajnie mi się nie podobał... Dałem się namówić i nie żałuję... Od 15 lat majsterkuję w samochodach dla przyjemności i lubię dokładną robotę... ostatnio nawet robiłem generalkę silnika w Priusie kolegi, który po prostu zaniedbał mocno silnik - zdziwiony był, że w hybrydzie są świece i trzeba je wymieniać... tak tak przejechał od zakupu priusa w USA 250 000 km bez wymiany świec... ale poszła mu uszczelka pod głowicą i trza było działać... Ale z innej beczki. W moim prusaczku są światła w technologii led, mam również światłą do jazdy dziennej fabryczne w zderzaku, ale niestety nie wiedzieć czemu nie mam na manetce położenia auto... bardzo mnie to denerwuje a chciałbym, by światła przełączały się automatycznie np. po wjezdzie do tunelu... mam czujnik zmierzchu bo deska i cała reszta reaguje na światło, mam również automatyczne wycieraczki... Jak myślicie czy zmiana manetki ze zwykłej na taką z opcją auto da radę uruchomić automatyczne światła? Pytam, bo skoro można bez problemu dołożyc manetkę tempomatu i działa to może i to da radę w ten sposób? Miałem mozliwość podejżeć w techstream dane z Priusa kolegi, który ma Prestige z automatycznymi światłami i nie widzę róznic jesli chodzi o sterowniki systemowe... Wygląda na to, że każdy prius ma to samo - czy jest uboższą wersją czy bardziej bogatą, kwestia tylko jak jest faktycznie. Różnicę są tylko w wersji oprogramowania... Coś ktoś?