Autor Wątek: Skrzypiąca deska rozdzielcza  (Przeczytany 3935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
Skrzypiąca deska rozdzielcza
« dnia: 05 Czerwca 2020, 01:24:22 »
Witajcie, czy u Was też deska rozdzielcza jak się nagrzeje od słońca lub przy wysokich temperaturach to skrzypi? Da się z tym coś zrobić? (poza tym oczywiście żeby się do tego przyzwyczaić).

RobRoberto

• Gość
Odp: Skrzypiąca deska rozdzielcza
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwca 2020, 08:11:50 »
Auris i ogólnie Toyoty to jeden wielki trzask i plastik i tandeta.
Ja w swojej się już do tego przyzwyczaiłem.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Czerwca 2020, 08:14:23 »
to Ty chyba nie siedziałeś w nowych BMW....  <kawusia>

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Czerwca 2020, 08:16:53 »
U mnie skrzypi deska nad radiem i poduszką pasażera ,skrzypią wszystkie  siedzenia i zawieszenie też skrzypi szczególnie zimą. Jak się nie chcesz przyzwyczaić to najlepiej zmień samochód na inna markę. Avensis E27 też skrzypi. Temat był już tu poruszany.   

Offline grzeto

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Czerwca 2020, 08:33:32 »
No to ciekawe.
U mnie (może tylko na razie  :o) nic nie skrzypi.
Czasem tylko pas pasażera obija się o słupek.
Od wersji wyposażenia może zależy, a może jednak kiedyś (teraz nieco ponad rok, 18 tys km) się doczekam?
Pozdrawiam
AURIS II FL, 2018, 1,8 HSD

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Czerwca 2020, 08:35:59 »
U mnie właśnie też skrzypi deska nad radiem. Jeśli chodzi o siedzenia to na gwarancji poprawiają lub wymieniają gąbkę z tego co słyszałem. Nie jest to bardzo uciążliwe i można się do tego przyzwyczaić ale na pewno świadczy o kiepskiej jakości materiałów. Myślę, że zmiana mogłaby niewiele dać bo pewnie w innych markach jest aktualnie podobnie.

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Czerwca 2020, 08:50:06 »
Avensis E27 też skrzypi.
T27. U mnie nie skrzypi. Myślicie, że można to reklamować? Gdzie powinno skrzypieć?

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Czerwca 2020, 09:01:29 »
U mnie skrzypi podłoga przed lewym podnóżkiem, zaraz obok elementu który służy do otwierania zbuornika paliwa :/ Strasznie mnie to irytuje

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Czerwca 2020, 09:08:03 »

T27. U mnie nie skrzypi. Myślicie, że można to reklamować? Gdzie powinno skrzypieć?
Mówią ze toyoty mają słabą sztywność karoserii i jak się przechylają albo wiedziesz jednym kołem wyżej to skrzypi tylna klapa bagażnika i drzwi. Nic się nie przejmuj że nie skrzypi może zacznie. A może masz kombi to nie masz tylnej skrzypiącej klapy od sedana.
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2020, 09:12:02 wysłana przez cezario1 »

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Czerwca 2020, 10:47:18 »
U mnie skrzypi podłoga przed lewym podnóżkiem, zaraz obok elementu który służy do otwierania zbuornika paliwa :/ Strasznie mnie to irytuje
U mnie było tak samo. To ociera ten plastik (obudowa wajchy do otwierania wlewu paliwa) o dywanik.

Odkręciłem ten plastik (jedna śruba go trzyma), nasmarowałem jego krawędzie smarem uniwersalnym (te, które stykają się z dywanikiem) i przykręciłem z powrotem. Jak ręką odjął.

Wcześniej próbowałem silikonu do uszczelek, ale się wytarł po dwóch tygodniach. Smar uniwersalny daje radę do dziś, a nakładałem go tak dawno, że już nie pamiętam kiedy :-)

Offline wściekła mysz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Czerwca 2020, 19:14:44 »
Nic się nie przejmuj że nie skrzypi może zacznie. A może masz kombi to nie masz tylnej skrzypiącej klapy od sedana.
Sedan. 10 lat i jeszcze nie zaczął. Ileż można czekać? Przestanę smarować uszczelki, może pomoże  :o

Offline cezario1

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Czerwca 2020, 20:16:05 »
Sedan. 10 lat i jeszcze nie zaczął. Ileż można czekać? Przestanę smarować uszczelki, może pomoże
Jeździłem Avensisem z 2016r już po faceliftingu i o tych samochodach są takie opinie. Dla tego go nie kupiłem a padło na
Hyundaia Elantre z 2018r choć to inny segment . W Avensisie II nic nie skrzypiało a długo go miałem. W zasadzie to jest forum o Aurisie więc nie ma co się tu rozpisywać o wadach i zaletach Avensisa.
Skrzypienie u mnie w Aurisie zaczęło się dopiero jak miał 5l i się nasila dlatego  moje stwierdzenie: może zacznie. Oczywiście nie życzę Ci tego.
« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2020, 20:27:36 wysłana przez cezario1 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Czerwca 2020, 08:27:09 »
to Ty chyba nie siedziałeś w nowych BMW....
Dodaj jeszcze Audi i Mercedesa i będziesz szczęśliwy. W/g mnie prawie wszystkie popularne samochody z rodowodem japońskim skrzypią. Najgorsze są jednak dźwięki z zawieszenia.

Offline dav4

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Czerwca 2020, 09:04:20 »
W passacie jak mi coś pukało, jechałem do SKP i mówili mi co jest nie tak. Tutaj w aurisie jak coś słychać jadąc kostką lub przez progi zwalniające - wszyscy mówią że to normalne haha

Offline sebastiw

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #14 dnia: 06 Czerwca 2020, 12:49:29 »
u mnie też deska w okolicach radia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl